První příkrmy
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@ixule a kde se to kupuje? myslíš do těch kupovaných příkrmů to přidat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa mě teda doktorka poradila kapku olivovýho oleje i do kupovaných kvůli lepší stolici a aby neměla zácpu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa taky používám řepkový Alnatura a malý nemá problémy. dávám do mnou vařených i do skleničkových, protože sice tam olej deklarují, ale je to beztak minimální množství. Takže klidně přidat. U vařeného jídla to může být jedna čajová lžička na 100g zeleniny, takže docela dost. Kapka je fakt málo.
Jablečnou šťávu nedávám, baští normálně pyré..v podstatě má jabko každý den, buď samotné nebo v kombinaci. Hlavně banán nesmím dát moc.to kluci blbě reagovali i když jsem ho jedla já při kojení. Kdybych dala v jeden den banán, mrkev a rýži, tak se asi se zlou potážu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa jo a Alnaturu mají v globusu a v DM drogerii. Alnatura a Babylove mají dobré věci na jídlo, pro dospělé i pro dítka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa píše:
@ixule a kde se to kupuje? myslíš do těch kupovaných příkrmů to přidat?
Já ho kupuji v Globusu, snad to budou mít všude, no a nebo tam, kde mají výrobky od Alnatury, nebo se zkus zeptat v lékárně, může to být i jiný kvalitní olej. Ve skleničkových příkrmech už ho trošku je, ale stejně ještě trochu přidávám a když dělám zeleninku doma tak dávám cca 1-2 čaj. lž.
edit: koukám, že už ti to holky napsaly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa píše:
Holky malej má po příkrmech už tuhý hovínko a těžko ho vytlačuje tak že se třeba den nevykadí a je v noci nevrlej dávala jsem šťávu švestkovou od Hippu a ta nezabrala moc, máte ještě nějaký typ - jablečnou šťávu??? Děláte přímo čerstvou? Malému je 5 měs…
můžeš přidat do příkrmu i namleté, rozdrcené, ovesné vločky. Poradila mi to taky dr., a taky to fungovalo, ještě než jsem začala dávat jablko.
- Citovat
- Upravit
Tak jsme dnes byli na ockovani, a dostala jsem knizky o vyzive, asi zapomela ze existuje internet
rikala ze je sikovny a muzeme zacinat s prikrmy. ale i tak to necham az od prvniho to je za tyden ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda holky já nevím, ale my problém se zácpou nemáme. Momentálně dostává k obědu mix. mrkve, brambor a brokolice - bez ničeho jen s koj. vodou, večer kaši na dobrou noc a jinak je na MM a poslední 3 dny kakáme i 3 x denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blanula19 Tak to se máte. My měly zacpu tak mame chvilku počkat. Zatim jí stači mlíčko
tak uvidime hlady neřve ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, mám dotaz, jak začít s prikrmem, když chceme dát i kaši na noc.Aby toho na malou nebylo najednou moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 děkuji za radu tak do kupovaného mám dát jednu kávovou lžičku řepkového oleje, zítra ho hned pořídím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa do kupovaného můžeš dát míň, tak půl lžičky. ale do vařeného, pokud je to tak 100g tak lžičku.
@cvrcek 1906 no tak stejně jako když se začíná zeleninou…napřed pár lžiček a postupně zvedat množství. Na některé dítka je kaše moc těžká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 no jo, ale asi s tím nemůžu začít v jeden den co? To by už bylo na malou moc, že. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cvrcek 1906 Já na radu doktorky začínala s kaší na noc, během pár dnů sbaštil celou porci a pak jsem přidávala zeleninky k obědu, s obojím najednou bych asi nezačínala
ono to jde rychle, tak o nic nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit