První příkrmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2407
29.11.12 11:33

@L-ennka jste teprve na začátku, takže to bude chvíli trvat, ale časem to půjde nějak samo, jak budeš více kombinovat a přidávat další potraviny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
29.11.12 11:35

@cvrcek 1906 no snad jo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
29.11.12 11:37

Jo a jinak holky..musim se pochlubit, jak porad resit to spatny spani, tak vcera jsem toho mela uz plny zuby a rekla sem si, ze ji proste necham rvat a ono to fakt pomohlo!!dvacet minut rvala a pak sama usnula bez cumlu :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
29.11.12 11:37

U nás s kakáním problém nebyl, ale je fakt že dýně a cuketa byly v první pětce zkoušených druhů :D po měsíci jsme zavedli svačinku ovocnou, takže v podstatě každý den jabko (většinou v kombinaci), takže není problém. Bacha na banán, ten u kluků nedělal dobře, dávala jsem maximálně třetinu, v kombinaci s jiným druhem.Ale to se musí vyzkoušet. Některé děcko může mít celý banán každý den a nedělá mu to nic.

@L-ennka my máme režim až od druhého příkrmu, oběd býval jak kdy, podle spaní akojení, jak to vyšlo. Pak svačinka byla dopoledne. A pak se ustálil celkový režim, takže bylo ráno kojení, dopoledne ovoce, po spaní oběd, odpoledne kojení, večer kojení, před spaním kojení, v noci kojení. Tak nějak mi to vycházelo během dne, že teď už jen místo toho kojení zařazuju postupně příkrmy. Ale já jedu stylem..co příkrm, to jendo kojení minus. Někdo prostě zavádí příkrmy postupně, ale kojí nepravidelně, hodně krát za den, i když už má dítko víc příkrmů. Já to nahrazuju. U staršího s emi to osvědčilo..nechci kojit bůhvíjak dlouho, tak to dělám s mladším stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
29.11.12 11:38

@L-ennka to je fajn, budete mít klidnější noce :palec: taky bych nechala řvát, ale jak když vedle spí muž a v pokojíku s náma starší prcek. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
29.11.12 11:40

@andelka83 no ja prave taky nechci kojit moc dlouho, chtela bych tak neco po pul roce prestat..znam normalne zenskou, ktera koji a ty holce jsou a ted se podrz ctyri roky, to je az nechutny jako!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
29.11.12 11:40

Ahoj holky, ja se vám sem trošku vkradu, potřebuji poradit ;). V neděli jsem synovi začala dávat příkrmy (mrkev) a dnes bych mu chtěla dát už mrkev+brambor. Musím začít taky po pár lžičkách, když přidávám novou zeleninu nebo mu můžu dát co sám sní?
Jí hezky, včera už oteviral pusu jak blázen :) díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
29.11.12 11:41

@andelka83 hmm,to je blby no :( pritel spi teda s nama a dalsi dite zatim nemame, je to hlavne jeho zasluha, kdyby nelezel vedle me a nerikal mi porad nechod za ni, tak bych to nevydrzela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
29.11.12 11:44

@sabines86 ja jsem maly dala vzdycky kolik chtela sama a zadny problem nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
29.11.12 11:49

@L-ennka po půl roce je hrozně brzo. Já mám představu tak rok. Staršího jsem kojila 13měsíců a bylo to akorát. Pěkně to vyšlo pomalu postupně odbourávat, pro prsa to bylo fajn, neměla jsem žádné problémy. Poslední měsíc jsem kojila už jen večer, takže to pak šlo v pohodě skončit. Navíc končit před jarem, kdy je plno nemocí, děcka kolikrát nechtějí jíst..tak je fajn ještě kojit.
To je super že máš podporu.
@sabines86 dala bych kolik chce, ale víc té vyzkoušené zeleniny a nové jen část.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
29.11.12 11:50

@L-ennka Povarit a rozmixovat. Ja zacala prikrmovat asi dva tydny pred ukoncenym sestym mesicem. prvni den lzicka, druhy den dve.....atd. dyne byla ze zacatku jedine, co jedla dobre. i ted tomu moc neda a to uz ma osm mesicu :roll: a dyne porad vede :palec: a z ovoce je na zacatek vyborna hruska. postupem casu by jsi se mela dostat asi na 150-200ml masozeleniny ( maso se ma zacit cca 4 tydny po zelenine, u nas to bylo tydnu asi 7) denne a 100-150ml ovoce ke svacine ( ja davam odpo, nekdo dopoledne). Je to ale beh na dlouhou trat. Teda pro nas byl ;) K temto porcim jsme se dopracovaly az po dvou mesicich :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
29.11.12 11:52

@Evelina31 no o to strach nemam, mala je zrout a papa zatim vsechno co ji dam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
29.11.12 11:53

@L-ennka Držím palce a pevné nervy přeji. Taky jsem to v pátek zkusila, po 20 minutkách usnula znovu sama. Další den pak spala od 19 do půlnoci - kojení, pak kojení ve 4 hod a pak až po sedmé. Jenže v pondělí měla takový záchvat, vydržela hodinu a to jsem pak nevydržela já a nakojila. Včera budíček v 11, pak 2.30,4 hod, a půl sedmá, v 7.30 jsme byli totálně vzhůru :mrgreen: :mrgreen: Takže nic, moc. Každý den je jiný, nikdy nevím, jak se vzbudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
29.11.12 12:02

@andelka83 @L-ennka dik holky, možná tu nejsem naposled :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
29.11.12 12:06

@L-ennka

Dávala jsem už jablka, hrušky, švestky, třešně, banány, meruňky, borůvky, jahody.....no téměř všechno snad kromě citrusů

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko