První příkrmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32924
3.12.12 11:51

@cvrcek 1906 pěkný :potlesk: dýni oloupu, nakrájím na kostky a uvařím (nebo se dá dát do páry nebo upéct v troubě) a pak rozmixuju. Můžeš dát samotnou, nebo s mrkví, nebo bramborem, rýží..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
3.12.12 11:54

@andelka83 díky,v týdnu vyzkoušíme, co bude chutnat nejlíp :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
3.12.12 12:38

Chci se zeptat jakou gramaz kupujete sklenicek ja zatim jen 125g. kdyz vam spapaji celou tuto sklenicku davate jeste mliko? nemate nejaky odkaz kolik by toho meli snist na obed nebo svacinku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
3.12.12 12:42

@Jani85 nekojila jsem od 130-150g…skleničky ani nevím, moc jsem nekupovala, spíš pak ještě k té skleničce přídávala normální zeleninu. Většinou jsem tu malou kupovala jednodruhovou (jen dýně, jen pastňák), ne masozeleninovou nebo mix.
Sníst toho můžou kolik chtějí, každé dítko je jiné…obecně plná dávka oběda je 150-250g a svačiny 100-200g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
3.12.12 18:07

@Jani85 to bych taky ráda věděla!!! Protože zase nechci koupit velkou když by měl sníst jen půlku že? :lol: ovoce mi přijde by snědl klidně velikou skleničku, ale zeleniny s masem zase o něco méně.....no jo není to sladké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1235
3.12.12 19:45

Ahoj holky, můžu se k Vám přidat.? Od minulého týdne dávám příkrmy. Mám syna s ukončeným 4M. Zatím jsem zkoušela mrkev, mrkev brambor a dneska brokolici. :dance: Jiřík spalal pokaždé půlku skleničky 125ml a pak jsem ho dokrmila jestě tak 60-100ml UM. Ovšem zeleninka mu chutná a mlíko už moc neee :zed: Zatím jsem koupila od každého 1× skleničku, s tím že poprvé mu dám tu, a další dny už vařím domací. Dneska sem udělala do zásoby mrkev, spenat, cuketu ;) Chci se zeptat, zda dávat třeba i kaši a taky aké množství té zeleniny??? nemám čas číst celou diskuzi, tak se omlouvám pokud to tu už zaznělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
4.12.12 07:25

@sedmikrassa já jsme někdy koupila velkou (90g) a dala jsem mu jen to co snědl (třeba 130g) a zbytek jsem schovala na druhý den a přivařila k tomu třeba brambor nebo mrkev, zas ať je toho 130g.
Jo a děcka běžně jí ovocného pyré víc než zeleninového, je to i tím že bývá méně hutné.
@PetulkaKol ahoj…no množství dávej takové kolik bude chtít. Pokud nevadí že bude mít o jednu dávku UM méně. Pokud chceš aby si ještě pak dal, tak dávej méně.
Kaši chceš dávat proč? Obecně se další přikrm dává po měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
4.12.12 12:02

Ahoj maminy, já jsem poprvé uvařila a na jemno propasírovala mrkvičku minulou středu a vůbec žádný pokrok jsme neudělali. Dám jí to do pusinky, ona chvíli drží pusinku dokořán - na jazyku hromádku a pokud to nevyšprtá ven, ale posune se jí to dál, tak se dáví. (jako kdyby jí někdo strkal prst do krku) Jakoby neuměla polykat. Má někdo podobnou zkušenost? Včera jsem zkusila na lžičku banán a dělala to samé, tak to mrkví asi nebude. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
4.12.12 12:20

@Hanulin Tak tohle ja nastesti vubec neznam, mala sni uplne vsechno co ji dam, umi krasne papat ze lzicky, bude to asi tim, ze od narozeni jsem ji davala ze lzicky kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
4.12.12 12:41

@Hanulin a kolik jí je? Možná na to není ještě připravená. Asi bych zkusila chvíli počkat a tak po týdnu bych zkusila zas.
U nás byl problém s pitím..nechápal nic..počkala jsem měsíc a zkusila znovu a začíná trénovat a už i něco malinko vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
4.12.12 12:49

My jsme se lžičkou a vůbec s prvním příkrmem začali v sobotu, a teď už to malé z té lžičky docela jde. Ikdyž mi do toho občas frkne a pak je mrkvička všude :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
4.12.12 13:04

Je jí 6 měsíců. My máme problém s jídlem celkově. Myslela jsem, že příkrmy budou spása. Já ji kojím, ale někdy to taky nejde. S dokrmováním alternativně mě posílala do háje, až jsem to nevydržela a dala jí stejně flašku. Ani z flašky to nejde, různě to z toho vykousává a podobně, vždycky jí to baví pár dní, pak to měmím za hrníček a opatrně jí mlíčko nalívám do pusinky a za pár dní zas něco jinýho. Nejlepší je to prso, ale mě to někdy špatně teče a navíc u něj nemůže být do smrti. Tímto způsobem bojujeme cca od 3m. Zitra to řeknu doktorce, uvidím, jestli poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
4.12.12 21:00

Hanulin mám doma to samé, prcek měl minulý týden 6 měsíců a poprvé dostal mrkev, pak dýni, celkem tedy už 6× a pořád neví, co s tím má v pusince dělat. Zkouší jídlo vytlačovat jazykem ven, pak se šklebí a nakonec kašle a dáví se. Sní jen tak 3 malinké lžičky a pak ho dokojím. Myslím, že to chce čas a hlavně trpělivost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1235
4.12.12 21:24

Tak u nás je papani paradicka - nastesti. Malemu jsou ukoncene 4M a neska spapal 130ml brokolice s mrkvi a uz nechtel ani mlicko.Ji lzickou jako by to delal cely zivot, tak snad to tak zustane.Je moc sikovnej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
4.12.12 21:37

@Avena Jen doufám, že ta trpělivost bude stačit :roll: Tak bojujte spolubojovníci :pankac:

@PetulkaKol :potlesk: Tak doufám, že pro navození optimismu na zítřek se mi o tomto bude aspon zdát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí