Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Luciferka79 silil každý den. Dnes jsem už netestovala
Došly ni testy ![]()
@jannie.23 Ahoj, chci se zeptat, za jak dlouho po spontánním potratu jsi oěhotněla?
Mi se to taky stalo, mela jsem už druhou slabší čárku i hcg pozitivní ale za pět dní později jsem dostala ms
Teďka ji mám mít v sobotu tak čekám, že asi dorazí, jsem nafouklá jak pátrací balon
pms jak vyšitý, mívám ho vždy, ale je pravda že ne takto silně a tak dlouho před ms…trvá to prakticky od ovulace a jindy to mívám tak 4 dny před..ale naděje si nedělám raději ![]()
@Lavendeeer
V květnu 2016 bylo ZT a 21.12.2016 jsem měla pozitivní TT
A věř, že vypadal úplně jinak, než ten v květnu ![]()
Myslím, že je to hodně dáno i tím, že jsme se s přítelem na to snažení příliš soustředili, jedli zinek, listovku a jiné blbiny a moc to vyhrocovali, víš? I když znám i větší extrémy.
Gynekoložka mi řekla, že je hlavní, že můžu přirozeně otěhotně a že to časem přijde. Jakmile jsme to přestali tolik řešit, podařilo se ![]()
A i díky tomu ZT jsem nějaké testování před termínem MS úplně zavrhla a test dřív než týden po vynechání ani nedělala. Věděla jsem totiž, že další takové zklamání bych těžko nesla.
Přeji ti hodně štěstí a ať se brzy zadaří ![]()
@jannie.23 Ahoj
Chytla jsem silné křeče v podbříšku, tam, kde je slepé střevo. Tak jsem byla u obvodního, prohmatal mne a nic. No a doktorka dle utz řekla, že to je těhotesnká sliznice. Vzala mi krev a dle krve těhotná jsem. Mám jít za týden znovu na kontrolu, zda bude měňavka v děloze, když mne to tak bolelo. Uvidíme ![]()
@Janka4321
Ahoj, tak moc gratuluji
![]()
Jsi asi úplně na začátku, když dr na UTZ ještě nic neviděla, ale neboj..příště už tam fazolka určitě bude ![]()
@jannie.23 moc se těším
a a roven ty obavy, aby tam Menavka byla…
@jannie.23 Jo to máš pravdu, psychika je hodně mocná…Já to dneska dostala tak silné, že jsem myslela, že bude po mě, až jsem omdlévala z bolesti…stalo s emi to podruhé v životě a zjistila jsem že jsem pokaždé pila kontryhelový čaj
, takže už ho pít nebudu a zvažuju že si i přestanu kupovat ty ovulační testy a nechám to prostě tak… ![]()
@Lavendeeer
Kontryhelový čaj se má pít pokud si dobře pamatuji první polovinu cyklu a pomáhá při snažení i ke srovnání cyklu, takže já bych ho nezavrhovala, taky jsem ho pila ![]()
Ale jak říkám..já pila kontryhel, zelený ječmen, brala Selzink a nakonec jsem zůstala jen u listovky, na vše se vyprdla a šlo to. Ale nějaké bylinky na pročištěn těla po ZT bych určitě zkusila.
@Lavendeeer mne kontryhelovy čaj pomáhal na menstruační bolesti. A jelikož mám chlapa doma, tak jsem se vykašlala na ovu testy a spali jsme spolu každý druhý den ![]()
@jannie.23 no neříkám, že je špatný, ale mi teda moc nepomohl, ano pila jsem ho jen prvních 14 dní cyklu…a ms boelsti byly příšerné, cyklus přisel tak jak měl, ale to kolem byla šílenost
no zkusím si ty ovu testy prostě nekupovat a neřešit to, myslím že to tak bude asi lepší
![]()
@Janka4321 Jo taky na ty ovu testy asi kašlu
a prostě to necháme tak ![]()
@Lavendeeer přijde mi to jako vyhození peněz a stres. Na druhou stranu aspoň žena ví, kdy má ovulaci…
@Janka4321 No právě, takhle se ví, kdy je ovulace, ale zas taky třeba může být anovulační cyklus, což je normální a vystresuje to člověka ještě více…a o penězích ani nemluvím
takže, žádné testy!
![]()
Podle mě je ta ovulace to stejný jako s tím těhotenstvím. Důležitý je to, že ovuluješ a pravidelně. Není třeba to sledovat.
Stejně pokud si ji už podle testů vychytala, tak bývá každý měsíc cca stejný DC ![]()