Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@jannie.23 No já jsem právě nejspíše otěhotněla jindy, než mi to tehdy vyšlo testem. Test vypadal pozitivní, tak jsem pak přestala řešit co kdy a jak a spali jsme spolu prostě normálně dál a dneska dutinka na utz. 1.3. snad půjde vidět srdíčko ![]()
@Janka4321 Ono je nejlepší, když ti to potvrdí dr. Já byla na preventivce v říjnu, věděla, že se snažíme, tak mi řekla, že OVU přijde cca za 3-4 dny, pak si mě pozvala ještě na jeden UTZ, aby viděla jak folikul roste a řekla, kdy OVU bude..mívala jsem je vždy 17-18 DC a hned v listopadu to pak vyšlo ![]()
@jannie.23 když já to právě ani s dr.tak nějak moc neresila. Jednou jsem tam přišla a trefil jsme, ze by ovulace byt mohla ale nebyly dozrate folikuly (pokud píšu hloupost, omlouvám se, pletu pojmy a dojmy) - tak mi něco pichla a vytvořila se mi cysta… takže jsme to nechaly byt do února, že pak to zkusíme znovu. No a minuly týden mi potvrdila těhotenství ![]()
@Janka4321 Že by ti hned píchala pregnyl? To je zvláštní, když si neměla žádný extra problém s otěhotněním.
No, ale hlavní je, že to vyšlo, přeji, ať je mimi dál šikovné a zdravé ![]()
@jannie.23 Netuším, co mi píchla, ale udělalo mi to zatím největší cystu
1.3. jdu na kontrolní utz… Tak snad uvidíme srdíčko… cokoliv více než gestační váček ![]()
@sandra001 ja čekám na kontrolu u doktora. Je 20.2 uz se nemůžu dočkat ![]()
@Anonymní píše:
Vidíte něco?
Vidím, ale chtělo by to fotku za sucha ![]()
@Anonymní píše:
Vidíte něco?
Lepší jsou fotky suche, pak je to jasné a není to o stoupání barvy.
Zdravím dámy. Předem říkám, že nečekám jasnou odpověď, takže reakce typu mmnt kouknu do koule si nechte.
K věci. Celý měsíc mám těhotenské příznaky.. Nesnažíme se, takže bych nečekala ani to, že si je vsugerovavam.. Motání hlavy, náhlé večerní nevolnosti, chutě atd. To se ale může stát kdekomu, že se to sejde, chápu. Co ale moc nechápu je to, že mě uz asi dva týdny poboliva břicho jako bych to měla dostat.. Poslední MS došla 15.1. Čekám ji každý den, vlastně pokaždé chodí o 3 někdy o 4 dny dřív.. Nic. Samozřejmě, test jsem dělala, ale bylo bílo. Celej den chodím s vložkou, a pokaždé když jdu na WC jsem si sto pro jistá, že už ale ani kapka
coz mě nejvíc zaráží, páč kdyz mě rozboli břicho už krvácím.. Ted dva dny bolest ale pořád nic.. Myslíte, že mám věřit testu nebo v případě že ani zitra nedojde znovu testovat? Myslíte ze se neco muze za den dva změnit?
měla jste to některá taky tak?
Mít příznaky celý měsíc, když ještě neuběhl měsíc od poslední ms, možné není. Úplně nejdříve by se teoreticky mohly projevit tak 10 dní od oplodnění. Příznaky jsou závislé na hladině HCG, takže spolu s příznaky už bývá něco i na testu.
Takže tak, „příznaky“ mají určitě jiný původ.
To neznamená, že nemůžeš být těhotná, a ano, z jedné čárky se během jednoho dne mohou stát dvě čárky, protože HCG roste v začátku rychle. Nedělej si zbytečné naděje a zopakuj test za pár dní.
Pokud by přetrvávalo něco „divného“ například bolesti břicha vícedenní + negativní nebo špatně sílící test a žádná menstruace, tak jdi k doktorovi, aby vyloučil mimoděložní.
Zpoždění 2 týdny, několik těhotenských testů, i náběr krve na HCG, vše negativní, ale pocity naprosto totožné jako při těhotenství a pocit, že MS musí dorazit už každou minutou. Pak návštěva gynekologa a verdikt: polycystické vaječníky. Předchozí MS byly vždy v termínu, přesné na den. A najednou tohle.. Radši bych brala to neplánované těhotenství než tuhle nemoc.
@Anonymní píše:tak ja doufám, ze snad zadna nemoc to nebude. Tenhle mesic jsem byla na pravidelne prohlidce a vse je pry v poradku. Uvidime. Bud ms dojde, nebo budu znovu testovat.
Zpoždění 2 týdny, několik těhotenských testů, i náběr krve na HCG, vše negativní, ale pocity naprosto totožné jako při těhotenství a pocit, že MS musí dorazit už každou minutou. Pak návštěva gynekologa a verdikt: polycystické vaječníky. Předchozí MS byly vždy v termínu, přesné na den. A najednou tohle.. Radši bych brala to neplánované těhotenství než tuhle nemoc.