Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JasněnkaSabrina Em proto jsem taky šla brzy z práce na nemocenskou, sice to bylo trochu dlouhé, ale jsem ráda, že jsem se vyhnala rozčilování ![]()
Jak je tobě?
@Trixia
S tim uplne souhlasim
. Nez se zbytecne nervovat a skodit tak miminku, je lepsi myslet na sebe a stresu se vyhnout. Pracovat jeste budeme tolik let…
No musim rict ze dva dny zpatky mi bylo rano tak soufl ze jsem myslela ze to fakt nedam
. Nastesti jsem mrnouskovi v brisku vysvetlila ze takhle tedy ne a ze bych byla opravdu vdecna kdyby se mi muj zaludek netocil jako na centrifuze protoze pokud to tak nebude, nemuzu normalne fungovat
.
Jinak vramci moznosti to jde. Pritel se o me hezky stara (kdyz zrovna neni v praci),ma o me starost a snazi se me zbytecne nenervovat
.
@JasněnkaSabrina Em hlavně aby mu to dlouho vytdželo, ono to čekání na něco co nevidí, je pro chlapi trochu moc dlouhé
u nás pomohlo, vzít ho dvakrát na UTZ
viděl jak malá vypadá a hned se ztatínkovatěl ![]()
Rannínevolnostinejsou nic moc, ale ono topřejde, jen si najdeš systém vstávání
a klidnámysl tomu taky pomáhá
a hlavně většinou to přejde ![]()
@Trixia
No mam pocit ze pritel vi spis nez ja do ceho jde, protoze uz ma dva syny takze vyjukana jsem ted hlavne ja
. Jinak uz jsem ho zasvetila a vi terminy vysetreni kdy bych ho chtela mit po svem boku tak snad to klapne a nebude muset byt zrovna v praci
.
@JasněnkaSabrina Em ta každé dítě a těhotenství avšechno okolo je jiné
ale je prima, že to zvládá a bude ti oporou v uklidňování ![]()
@Trixia
Jj je to tak. Kazdopadne ja jsem rada ze alespon jeden z nas tusi o cem narozeni miminka bude
. Sama za sebe nechci prilis premyslet o tom co vsechno me ceka protoze uz se znam a vim ze jsem nervak kdyz vim az prilis informaci o tom co se muze stat, jak to bude narocne atd. Snazim se myslet na to hezke a prijemne, na to ze se v mem brisku objevil maly „zazrak“ a ja jsem za to vdecna
.
@JasněnkaSabrina Em o čem bude narození, to se nedá předpovídat, ale můžeš se pěkně věnovat tomu co bude pak… a fakt vřele doporučuju předporodní kurzy, tedy ke konci těhotenství dřív to nemá smysl, čloěk všechno zapomene, ale po tom 32tt bych si nějaký našla, mě to dost pomohlo i s tím, jak se duševně připravit „co mě asi čeká“ já znám dobře tu postprodukci
ale výrobu a „dopékání“ a vyslání do světa to jsem nějak nezkoumala nikdy neb mi to nemělo být přáno
takže je dobré nechat se trochu poučit, ale nekoukala bych na videa o porodu ![]()
@Trixia
Jj predporodni kurz mamv umyslu urcite navstivit
. Ale na videa o porodu se fakt divat nebudu, to bych asi nedala
.
Mam okolo sebe nastesti hodne kamaradek co uz mimca maji a ktere mi umi poradit co a jak s psychikou, tak verim ze i s jejich pomoci to vsechno zvladnu ![]()
@JasněnkaSabrina Em nooo někdy lepší kama dárky naposlouchat, jedna ti řkene, že dvakrát zatlačila a měla mim venku, druhá ti bude yprávět o 2éti hodinách utrpení a třetí bude vychvalovat císaře, jako jedinou možnou variantu, jak dostat dítě ven
co si z otho pak má člověk přebrat
Až bude čas, vyber si porodnici podle toho jak se ti tam bude líbit a všechno dobře dopadne ![]()
@Trixia
Jj ja vim. Beru to s rezervou a snazim se v tech vsech informacich nejak zorientovat
. Kdyz uz je toho na me moc tak prestanu poslouchat a dam si pauzu
.
Jinak, muzu mit na tebe jednu zvlastni otazku? ![]()
@Trixia
Diky
.
Vis jak…stalo se Ti nekdy behem tehotenstvi ze by ti bylo spatne (pocit nevolnosti, bolest hlavy a tak) a presto si mela chut na milovani? Mne uz se v poslednich dvou trech tydnech tohle nekolikrat stalo a naposledy dnes rano
…tak si rikam jestli nejsem „divna“ ![]()
@JasněnkaSabrina Em nejsi divná, v prvním trimstru to je úplně normální
dokonce jsem měla i tak živé sny že až jsem se tento…ehm…
je to tam hodně prokrvené, tak jsou i větší chutě, tonemá s mozkem a bolením želudku či hlavy nic společného
než mi začalo růst břicho, tak jsm měla chutě furt, pak to torchu opadlo a teď jsem an to spíš utahaná, jako na sex chuť mám, ale půl hodiny předeher, to se raději vyspím ![]()
@Trixia
Dekuju moc za uklidneni
. Trosku jsem si uz rokala ze jsem aso divna kdyz mam tak protichudne pocity v tu samou chvili
. Ufff, dnes ty hormony se mnou opravdu tefy cloumaji
. V jednu chvili se s pritelem milujeme abychom vzapeti diky tomu co mi rekl zacali resit uplne neco jineho a udelali si z toho psychologicke odpoledne
…jsem po temer probdele noci uplne k. o. ![]()
@JasněnkaSabrina Em jestli můžu poradit: „nic neřeš“ a nebo si to předem hodně dobře promysli, oni nechpou, že my to máme teď v hlavě jinak, a neví, co si s tím počít, takže nadechnout se, v klidu to promyslet, a pak vysvětlit, proč a co nemá dělat nebo říkat, ale v klidu, bez emocí, jednoduše, tak aby to pochopil i chlap
teď nám ubližuje víc věcí ale když se na to podíváš s odstupem, tak zjstíš, že to je vlastně kravian, co nestojí za tvou pozornost
tak proč si kazit pěkné odpoledne, zvlášť když té energie budeš mít méně a méně ![]()