Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Trixia
Ja vim, mas pravdu, jenze me kdyz neco mrzi nebo boli, nedokazu to v sobe jen tak dusit
a nechat to byt, nebo to resit bez emoci kdyz se mnou ted hormoby a emoce doslova cloumaji
. Resime toho ted spoustu (bydleni a td.) a do toho se stale jeste oba i kazdy zvlast vcitujeme do toho ze cekame mimi…vzdyt to vime teprve mesic a tahle novinka nam obema zmenila život
.
@JasněnkaSabrina Em vždycky je co řešit, ale my jsme ty rozumější a opravdu bych chvíli počkala s řešením podstatných záležitostí, ono to s těmi hormony trochu později povolí… a přítel se taky vyrovná s tím, že z kluka bude muset být otcem
ale musíte si ten čas dopřát ![]()
@Trixia
Chteli, ale necekali jsme ani jeden ze by za nami mohlo chtit prijit prave ted
.
Jj vsechno chce cas
a tohle byl za uplynuly mesic prvni psychologicky rozhovor co jsme vedli, jinak se s novinkou szivame spolu i kazdy zvlast a ve vetsine chvil je to dobre. Jinak nevim jestli uz jsem rikala ze pritel uz ted je dvojnasobny otec (z predchoziho vztahu) takze moc dobre vi co tahle role obnasi. Za to ja jsem tehu poprve a je to pro me uplne nove
. Proto jsem obcas takova cíťa a diky tem hormonum ted jeste o 100% vetsi…
@JasněnkaSabrina Em tak hlavně, že jste chtěli
ostatní se sestřese, jen si to nekaž řešením čehokoliv, je na to ještě spousta času, teď se sžívej s tím, že budeš mít miminko… postýlku vždycky někam dáš ![]()
A jeslti to potřebuješ víc probrat, tak mi napiš SZ
tady můžeš číst každej ![]()
Ahojky jsem 10+6 a ješte predevcirem mi bylo spatne… na hodne veci jsem se nemohla podivat.. napr na pomerancovy dzus ktery jsem pred tehu mela rada ted jsem se na nej nemohla ani podivat a dalsi jislo… a dnes je to uplne jine… pripadam si jak kdybych tehotna nebyla… pripadam si uplne normalne… neni mi zle jen me trosku poboliva bricho… trosku se o male bojim… mam se strachovat nebo jste to tak nektera mela taky?
@Yuliane ono to může být jeden den, žeti bude dobře a pak se to zase zlomí, nebo ti nebude dobře po něčem jiném, já bych se nebála, bude to dobré, taky jsemještě tak do 20tt neměla pocit, že jsem těhotná
smrdělo mi jen grilované kuře a to nepotkáš na každém rohu
některé dny jsou naštěstí klidnější, někdy ti může být zle, naštěstí nevolnosti nejsou hlavní ukázkou těhotenství ![]()
@Yuliane je to uplně normální že tě pobolívá břicho, na začátku těhotenství se poměrně rychle zvětšuje a rozpíná děloha což je samozřejmě bolestivé - pro někoho více a pro někoho méně, nebo o tom vůbec neví. Mě taky často bolelo břicho. Jen to zmiň lékaři na příští prohlídce a uvidíš co ti řekne. Pokud nekrvácíš, tak se nic neděje
![]()
@Trixia mimi je vytouzene cekali jsme na nej skoro rok nez se to povedlo tak ted je mi druhy den dobre a misto abych byla rada po tech cca 4 tydnech co mi bylo zle tak se bojim co se deje… jestli je malicke v poradku… na kontrole jsem byla pred 14 dny a jdu az za mesic tak je to takove ze nevim jestli je vse ok.. pred 14 dny srdicko tlouklo a mimi se v brisku hybalo tak snad je vse ok… za 14 dni mam genetiku ale to cekani… je to hrozne dlouhy :-/ ![]()
@sheila9 jj o bolestech jsem mudr rikala me spis zarazi ze je mi dneska jako bych tehu nebyla…tak normalne… cetla jsem ze kolem toho 10tt muze nevolnost pomalu odejit ale taky kdyz jsem procitala ruzne diskuze cetla jsem ze do konce 1 trimestru muze byt samovolny potrat nebo muze byt zamlkle tehu… ja viiim jsem hysterka
ale kdyz jsem nemohla otehotnet bala jsem se ze nebudu mit miminko ted kdyz jsem tehule tak se boji ze o nej prijdu… je to semnous trasny
a nekde se musim vypovidat a odnasite to vy tady ve skupince ![]()
@Yuliane to čekání bude děsivě dlouhé celé těhotenství… a přesně tak to mám taky, když se hýbe, tak vrčím, že mě nenechá vyspat a když ne, tak vrčím, že je líná a strachuju se, co se děje ![]()
Zdravím! Jsem 9. týden, termín porodu mám 25.10. O mimčo jsme se v druhé polovině minulého roku snažili, ale bez výsledku, teď jsme tomu nechali volný průběh a ejhle.
Když se menstruace nedostavila, tak nějak jsme to čekali. Co jsme ale nečekali ani omylem bylo, že budeme čekat dvojčátka.
![]()
@Yuliane ahoj, jsem na konci 19tt a zatím se těhotně taky necítím
někdo má první měsíce krušné (nevolnosti, bolení břicha, špinění) někdo o těhu neví. Já byla jsem víc unavená, jinak nic. Teprve teď když prcek o sobě občas dává vědět, tak si přijdu těhotná. Takže klid a užívej, že je ti fajn.
@rookieem gratuluji, hrozně moc jsem si dvojčátka přála, ale jsem po roce a půl snažení ráda i za to naše jedno na cestě ![]()
@mimi82 Tak mě třeba vůbec nenapadlo, že bych mohla čekat prcky dva. Na doktora jsem proto koukala, jako kdyby spadnul z višně. ![]()
Manžel, ačkoliv mě miluje
, doufá, že nebudou po mně.
Mívala jsem ADHD, s dospíváním se to zlepšovalo, ale i teď to se mnou občas zamává. ![]()