Prvorodičky 2016 :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.3.16 14:24

Luci26

Ahoj Luci a vsechny ostatni mamky tady ;). Jsem tu jen chvilicku takze skoro uplny novacek, ale uz ted se citim lip ze muzu s nekym sdilet svoje tehu pocity :andel:. Jsem tehu poprve (byl to darecek k mym 36tym narozkam :srdce: ) a ted akorat v 9tt a geneticke krevni testy me a mimco cekaji 29.3. Moc si preju aby bylo vse vramci moznosti ok. Ted se docela potykam s pocity nevolnosti, nejvic brzy rano a pak obcas i odpoledne. Co vam na to nejvic pomaha? Jsem diky tomu docela bez energie na coz nejsem zvykla tak uvitam kazdou zarucenou radu ;). Diky J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
14.3.16 17:08

@JasněnkaSabrina ahoj neboj vše dobře dopadne uvidis me do 3 mesice bylo hodně špatně naddavovalo se mi vse mi smrdelo ale teď uz je to lepši akorát mám zánět na dasnich tak jdu řezat dásně a ekzem mam po rukach a trochu na pusy a to jdu zítra do fakuktky řešit a co mi pomáhalo na nevolnost zazvorove lizatka nebo čaj zazvorove sem si nastrouhala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
14.3.16 19:49

Se zázvorem opatrně děvčata, max 4g denně :) zvlášt v začátku… nejlépe nevstávat na hadový žaludek, takžemít suchar u postele a než vstaneš, tak trochu něco sníst.. ono to přejde.. pokud josou nevolnosti přes den, chce to jíst málo a často a vnímat, po čem to je méně…, hodně maminkám zabírá upíjet vychlazené mléko nebo kefír…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
14.3.16 22:42

@Trixia to mi taky pomohlo u postele něco k nakousnuti než sem vztala a kefir ale jahodovi a toho zázvoru málo jen na lžičku trochu nastrouhat a lizatka spíš do auta dělalo se mi špatně v autě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.16 07:32

luci26, trixia

Devcata diky za rady ;).Ty lizatka zkousim a zatim docela pomahaji.Se zazvorem opatrna jsem, vim ze by se ho nemelo uzivat moc :andel:
Jinak, ja mela jit na konci unora na vytreni dvou zubu moudrosti ale par dni pred tim jsem zjistila ze jsem tehu takze jsem to stopla a ted nevim jestli se do toho trhani pustime pozdeji nebo az pak…blbe je ze na obou zoubcich mam kaz takze vubec nevim co me ted ceka 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
15.3.16 08:16

@JasněnkaSabrina Em po 20tt dojdeš k zubaři a necháš si to odvrtat, můžou ti dát i injekci, pokud se bojíš, tak jdi o něco později… Moje malá z vrtní a broušení moc odvázaná nebyla, ale jen si tam tak v břiše poskakovala… injekce u zubu nevadí… nicméně nevím, jak jsi na tom zdravotně, tak to ber jako obecnou radu, a zeptej se svého gyndaře, zda můžeš :) trhání bych nedoporučovala, to je těch injekcí už moc a někdy musí třeba říznout dáseň… aby to nebyl pro tělo moc šok… otázkou je, jak jsi na tom kořenově, já měla harpuny :D takže mě rozřezaly půl dásně, než to vytáhli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
15.3.16 08:24

@Trixia ja mám jít řezat dásně mam zánět ale prej mi dají inekci a ze to bude richli a inekce se prej dat může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
15.3.16 08:38

@Luci26 ano může, říkala jsem, že to záleží na zdravotním stavua míře zákroku :) když mi tahali moudrák měla jsem injekce 4, to bych v těhotenství neriskovala, hlavně samotené trhání mi vyplavilo spoustu hormonů a chemickůch látek, sice tělu přirozených, ale miminku bych to nepřála (mohlo by to i porod vyvolat…). Ale taky mi to tahali hodinu, tedy jiný případ, než když „jen“ říznou aby třeba vytekl hnis, tak to bych se nebála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.16 09:58

trixia

Diky za info ;). Jj zajdu za moji doktorkou a zeptam se co a jak. U jednoho moudraku co mi doktorka brala to bylo v poho a sel ven behem peti minut. Ty druhe dva mam vyrostle ale ne uplne talze tam asi nejake vyrezavani bude. Nechci zbytecne riskovat ale je otazka co tehu s myma zoubkama udela a co bude mene riskantni varianta. Kazdopadne to prokonzultuju a pak vam dam vedet co jsme s doktorkou vymyslely :andel:. Jinak muj prah bolesti je bohuzel dosti nizky takze mam docela strach z operaci atd. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
15.3.16 10:32

@JasněnkaSabrina Em :hug: toho se neboj :) zuby jsou potvory normálně, v těhotenství normálně natékají dásně (zase každá mamka to má jinak, některé se neděje nic :) ) mě se ozívají všechny záněty, co jsem měla jen zakuklené, ale všechnose ustojí a přejde :) asi bych se nepouštěla do „zbytečných“ operací, pokud to nebolí a není nezbytně potřeba to vytáhnout, tak proč si nechávat dělat do sebe díru… a stresovatsebe i miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
15.3.16 13:26

@Trixia tak mi dnes volali te si mám zavolat az zítra tak uvidíme ale uz to chci mit za sebou uz me to trochu bolí ten zánět a navíc sem dnes byla na koznim a tam mi zjistili ze mám ekzem z těhotenství mam moc hormonů prej tak mám 3 masticky a jedny prášky které v teh. Můžu jist

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
15.3.16 13:27

@Luci26 no vidíš, těhotenský exem to slyším prvně :think: člověk se furt učí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
15.3.16 13:53

@Trixia to ja taky šla sem k dr a řekla mi no ste těhotná a máte moc hormonů tak to máte z těhotenství ten ekzem ale ze to zmizi tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.16 14:03

trixia, luci26

Devcata trochu se obavam ze ho mozna taky mam :(. Vcera me zacaly svedit lokty a mam na nich takove ty cervene male pupinky jako kdyz ma clovek treba alergii na letni jablka (kvuli kyselosti). Uz se mi to stalo i driv a vzdycky to samo odeznelo. Jenze ted z toho mam jiny pocit a jeste k tomu se mi podobne pupinky objevily i na zadecku 8o. Jinde je nemam ale i tak nevim co s tim :roll: Bojim bojim co se deje. Treba jsem previtaminovana :nevim:
Blbe je ze kdyz bych sla za mym doktorem obvodakem a rekla mu co a jak tak by se zprava o mem jinem stavu mohla donest az k mym rodicum (k mamce ktera je taky doktorka) a to zatim nechci kdyz jeste nemam za sebou genetiku…tak co ted s tim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
15.3.16 15:26

@JasněnkaSabrina Em a co jít na kožní??? né k praktické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová