Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JasněnkaSabrina Em dekuji
co mam malou, tak uz to tu moc nestiham
gratuluji k tehotenstvi!
mi to tu mala ani nedodrzela, narodila se 30.12., o tri tydny dric, tak tu oficialne ani nepatrim ![]()
@Lelio
Urcite patris
. Takze tvoje mala byla skoro novorocni darecek? To je super
.
Ja zase zjistila ze jsem tehu 22.2.,dva dny po svych narozkach, takze to byl taky takovy originalni darecek
.
@JasněnkaSabrina Em podle PM 21.4, podle UTZ kolem 12.4 apodle tušení doufám, že se dostanu aspoň na začátek dubna ![]()
@JasněnkaSabrina Em skoro jo, chtela videt ohnostroj a pak to prospala
tak to jsi dostala ten nejkrasnejsi darek jaky je!
@Trixia
Tak to je tedy opravdu blizko
. Snad nam alespon stihnes dat vedet ze jedes do porodnice at ti muzeme drzet pesti
. Muzu se zeptat podle ceho sis vybirala porodnici kam budes chtit jit? Jestli podle bydliste, referenci nebo jeste neceho jineho? Docela o tomhle ted zacinam premyslet a nevim podle ceho se rozhodnout
.
@Lelio
Tak hlavne ze vsechno dobre dopadlo a malou tu na svete privital ohnostroj a stastni rodice
.
@JasněnkaSabrina Em protože jsem už trochu „starší“ tak jsem si vymodlila POdolí ato kvůli neonatologii… sice by mě tam v případě komplikací stejně poslali, ale chtěla jsem mít jistotu… Vřele doporučuju projít si porodnice co máš nadosah a rozhdnout se podle prostředí, chování personálu, a pak je spousta recenzí… samosebou brat je s rezervou, protože ten kdo byl nespokojen napíše určitě, ten co byl spokojený napíše jen někdy ![]()
Jinak to funguje stejěn tak, že když už to na tebe přijde, tak tě sanitka odveze tam co je to nejblíž od místa, kde to na tebe přišlo
takže jsem měla aspoň virtuálně obhlédnuté i porodnice kolem míst, kam jsem cestovala.
V Praze se msí porodnice vybírat hodně brzy… všude jinde se rozhoduješ až oncem těhotenství, takže máš dost času si to promyslet, co by jsi vlastně chtěla a jský přístup ti bude vyhovovat… někdo chce obskakování od fronty doktorů a nadopování lékama nekdo chce rodit sám v koutě (samosebou přeháním)… podle představ se rozhodnout, kam jít
taky bych nezanedbala předporodní kurz, třeba i u nějaké nezávislé porodní asistentky, mají většinou dost přehled a umí poradit, včetně toho, že si sama srovnáš v hlavě, porodní přání a představy ![]()
@JasněnkaSabrina Em ja sem to nevidrzela a už sem pár růžovich vecicek koupila
Moc diky za info
. I ja jsem „starsi“ tehulka i kdyz se na svych 36 vubec necitim, ale tim ze jsem poprve tehotna se ve spouste veci zatim nevyznam
. Ja jsem prazanda ale pritel je z Kladna takze ted bydlime stridave v Praze a na Kladne a prave zaciname resit jak to bude dal. Kamaradka rodila dvakrat na Kladne a byla spokojena. A i me to pocitove tahne spis tam nez sem do Prahy (i proto ze se prave musim rozhodnout brzy a na to se ted proste jeste necitim
). Porodni asistentky ma moje gyn. doktorka ale zatim jsem mluvila jen s jednou a jen chvili takze neumim rict jaka presne je a jestli bych ji chtela mit bliz. Po pravde ted nejak zatim nemam moc sil neco rozhodovat a resit, ale spis byt v klidu a v pohode abych si uplne zvykla ze ted moje telo funguje uplne jinak nez driv. Jsem v 9tt a snazim se rozdychavat pocity nevolnosti takze vetsi rozhodovani necham asi na pozdeji
.
@JasněnkaSabrina Em v Ptaze se musíš registrovat v porodnici ve 14tt, ale není to úplně závazné, jak jsem psala
pak tě hodí tam kde to bude blíž
popravdě, kdybych si mohla vybírat, jdu někam mimo Prahu, ale i když jsem u našich (praha západ) tak naším směrem porodnice není a Pražské jsou zase nejblíž. a abych jela 100 km do neratovic třeba, zvlášť když nevím jestli bych sehnala odvoz…
prostě z praktických důvodů
pokusím se sama co nejvíc přiblížit Podolí… když to půjde, „dojdu“ po svých, když ne, tak si mě někde seberou po cestě
Prohlídni si sama tu Kladensku porodnici, každému vyhovuje něco jinéhí, je fajn, že máš dobré reference od kamarádky, ale tobě to vyhovovat nemusí. A když se ti tam bude líbit, tak bych se tomu nebránila… menší porodnice poskytují věšinou víc soukromí a klidu ![]()
@Trixia
Jasne chapu
. Hlavni je mit nekolik moznosti a vedet zhruba do ceho clovek (tehulka) jde
. Ja vim ze me nasi budou premlouvat abych si vybrala porodnici v Praze protoze tu rodily obe moje svagrove, ale ja se chci rozhodnout sama bez natlaku. Kdyz uz bych si mela ale pocitove vybrat, z Prahy by to byla asi porodnice u Apolinare. Nevim proc ale intuitivne to tak citim
.
No nic, ted to jeste necham byt a az prijde ten spravny cas, urcite poznam jak se rozhodnout
.
@JasněnkaSabrina Em tak se přčdběžně v praze registuj a pak uvidíš, taky podle toho, kde budeš, kdy to na tebe přijde a tak ![]()