Prvorodičky 2016 :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6275
17.3.16 16:37

@JasněnkaSabrina Em dekuji :-) co mam malou, tak uz to tu moc nestiham :-) gratuluji k tehotenstvi! :-) mi to tu mala ani nedodrzela, narodila se 30.12., o tri tydny dric, tak tu oficialne ani nepatrim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.16 16:42

@Lelio
Urcite patris ;). Takze tvoje mala byla skoro novorocni darecek? To je super :potlesk:.
Ja zase zjistila ze jsem tehu 22.2.,dva dny po svych narozkach, takze to byl taky takovy originalni darecek :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
17.3.16 16:45

@JasněnkaSabrina Em podle PM 21.4, podle UTZ kolem 12.4 apodle tušení doufám, že se dostanu aspoň na začátek dubna :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6275
17.3.16 16:46

@JasněnkaSabrina Em skoro jo, chtela videt ohnostroj a pak to prospala :-D tak to jsi dostala ten nejkrasnejsi darek jaky je!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.16 16:52

@Trixia
Tak to je tedy opravdu blizko :lol:. Snad nam alespon stihnes dat vedet ze jedes do porodnice at ti muzeme drzet pesti ;) :palec:. Muzu se zeptat podle ceho sis vybirala porodnici kam budes chtit jit? Jestli podle bydliste, referenci nebo jeste neceho jineho? Docela o tomhle ted zacinam premyslet a nevim podle ceho se rozhodnout :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.16 16:54

@Lelio
Tak hlavne ze vsechno dobre dopadlo a malou tu na svete privital ohnostroj a stastni rodice :andel:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
17.3.16 17:01

@JasněnkaSabrina Em protože jsem už trochu „starší“ tak jsem si vymodlila POdolí ato kvůli neonatologii… sice by mě tam v případě komplikací stejně poslali, ale chtěla jsem mít jistotu… Vřele doporučuju projít si porodnice co máš nadosah a rozhdnout se podle prostředí, chování personálu, a pak je spousta recenzí… samosebou brat je s rezervou, protože ten kdo byl nespokojen napíše určitě, ten co byl spokojený napíše jen někdy :)
Jinak to funguje stejěn tak, že když už to na tebe přijde, tak tě sanitka odveze tam co je to nejblíž od místa, kde to na tebe přišlo :D takže jsem měla aspoň virtuálně obhlédnuté i porodnice kolem míst, kam jsem cestovala.

V Praze se msí porodnice vybírat hodně brzy… všude jinde se rozhoduješ až oncem těhotenství, takže máš dost času si to promyslet, co by jsi vlastně chtěla a jský přístup ti bude vyhovovat… někdo chce obskakování od fronty doktorů a nadopování lékama nekdo chce rodit sám v koutě (samosebou přeháním)… podle představ se rozhodnout, kam jít :) taky bych nezanedbala předporodní kurz, třeba i u nějaké nezávislé porodní asistentky, mají většinou dost přehled a umí poradit, včetně toho, že si sama srovnáš v hlavě, porodní přání a představy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
17.3.16 17:40

@JasněnkaSabrina Em ja sem to nevidrzela a už sem pár růžovich vecicek koupila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.16 17:42

@Trixia

Moc diky za info ;). I ja jsem „starsi“ tehulka i kdyz se na svych 36 vubec necitim, ale tim ze jsem poprve tehotna se ve spouste veci zatim nevyznam :roll:. Ja jsem prazanda ale pritel je z Kladna takze ted bydlime stridave v Praze a na Kladne a prave zaciname resit jak to bude dal. Kamaradka rodila dvakrat na Kladne a byla spokojena. A i me to pocitove tahne spis tam nez sem do Prahy (i proto ze se prave musim rozhodnout brzy a na to se ted proste jeste necitim :nevim: ). Porodni asistentky ma moje gyn. doktorka ale zatim jsem mluvila jen s jednou a jen chvili takze neumim rict jaka presne je a jestli bych ji chtela mit bliz. Po pravde ted nejak zatim nemam moc sil neco rozhodovat a resit, ale spis byt v klidu a v pohode abych si uplne zvykla ze ted moje telo funguje uplne jinak nez driv. Jsem v 9tt a snazim se rozdychavat pocity nevolnosti takze vetsi rozhodovani necham asi na pozdeji :andel:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
17.3.16 17:42

@Luci26 noo :think: trochu odvážné, ale tak kdo by byl pověrčivý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.16 17:44

@Luci26
:lol: :andel: tak hlavne ze mas radost ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
17.3.16 17:47

@JasněnkaSabrina Em v Ptaze se musíš registrovat v porodnici ve 14tt, ale není to úplně závazné, jak jsem psala :D pak tě hodí tam kde to bude blíž :D popravdě, kdybych si mohla vybírat, jdu někam mimo Prahu, ale i když jsem u našich (praha západ) tak naším směrem porodnice není a Pražské jsou zase nejblíž. a abych jela 100 km do neratovic třeba, zvlášť když nevím jestli bych sehnala odvoz… :nevim: prostě z praktických důvodů :) pokusím se sama co nejvíc přiblížit Podolí… když to půjde, „dojdu“ po svých, když ne, tak si mě někde seberou po cestě :D Prohlídni si sama tu Kladensku porodnici, každému vyhovuje něco jinéhí, je fajn, že máš dobré reference od kamarádky, ale tobě to vyhovovat nemusí. A když se ti tam bude líbit, tak bych se tomu nebránila… menší porodnice poskytují věšinou víc soukromí a klidu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.16 17:56

@Trixia
Jasne chapu ;). Hlavni je mit nekolik moznosti a vedet zhruba do ceho clovek (tehulka) jde :). Ja vim ze me nasi budou premlouvat abych si vybrala porodnici v Praze protoze tu rodily obe moje svagrove, ale ja se chci rozhodnout sama bez natlaku. Kdyz uz bych si mela ale pocitove vybrat, z Prahy by to byla asi porodnice u Apolinare. Nevim proc ale intuitivne to tak citim :andel:.
No nic, ted to jeste necham byt a az prijde ten spravny cas, urcite poznam jak se rozhodnout :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
17.3.16 18:02

@JasněnkaSabrina Em tak se přčdběžně v praze registuj a pak uvidíš, taky podle toho, kde budeš, kdy to na tebe přijde a tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.16 18:04

@Trixia
Presne to mam v planu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová