Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky ![]()
ja sem teprve 5tt, takze oproti vam uplne v zacatku, snad nebude vadit kdyz se pridam…
podle posledni MS mam termin v cervenci ![]()
@Nick Martina no, utíká to jako voda..vzpomínám, když jsem byla v začátku a těšila se, až budu v půlce.. A najednou už jsem skoro před porodem
![]()
Jinak tvoji neschopnost taky chápu, 3smenny provoz a ještě ve fabrice, by byl dost náročný.. ještě jestli tě občas bolí břicho a tak
já teda musím říct, že od začátku jsem jak rybička.. žádné zvracení, žádné nevolnosti, pálení zahy, nic..jediný co, tak ze zacatku pichani v podbřišku a bolest prsou, tak jsem to i poznala, ale jinak opravdu nic ![]()
No na 2.pokus ke to taky krásný
co tak čtu a slýchám, trvá to některým dost dlouho..třeba moje mamina, co čekala mladší ségru (v lednu ji budou 3) se o ní snažili přes 8let…vůbec nechápu, jak to mohla zvládnout a teď teprve dokážu pochopit proč byla tak nerudna a celkově bez života.. když ji to nešli takhle dlouho
ale zase si říkám, že i kdyby těch 8let, pořád lepší, než nemoct mít děti vůbec, to musí být hrozný..
Tak se vám to pěkně povedlo, už bude hezky, tak nebudeš muset mimi tolik nnavlikat a vše bude jednodušší ![]()
Jméno už máme a bude to Bellinka ![]()
Dnes na kontrole mě mudr trochu zarazila, protože se mě tak divně zeptala, jestli už víme pohlaví, tak me na sekundu zarazila, že jestli ti bude kluk, tak nemáme jméno ani oblečení
ale je to 100%holka, co už teď váží 980g
je to zázrak ![]()
@Ellenay ahoj!
blahopřeji, ale to jsi ještě neměla ani 1.kontrolu ne?
Už se těšíš?
@Nick Martina píše:
Holky, co takhle napsat o sobě pár informací?
- Odkud jste? (stačí kraj)
- Kolik je Vám let?
- Jste vdané?
- ........
Super nápad
tak já začnu ![]()
Já jsem že strakonic, to je v jihočeském kraji (kdo by byl z daleka), je mi 21let a pritelovi taky
akorát ten je o 3mesice starší
Vdaná ještě nejsem, chtěli jsme si udělat menší svatbicku o prázdninách, kdy na mě bříško ještě nebylo vidět, ale v tu dobu jsme dostali být a rekonstrujeme, takže jsme usoudili, že práce bude až až…nechame si to až bude malá na světě, a jestli to bude za půl roku, nebo za 2, to je jedno, hlavně že budeme spolu ![]()
Další bodiky mě asi nenapadaji, možná zaměstnání? To už jsem psala, jsem učitelka v ms
momentálně na neschopence a už mě to dost nebaví
ještě že 20.12. Nastupuji na MD ![]()
Jo a chtěla jsem se zeptat, když jste na neschopence, taky máte vycházky? Nebo prostě můžete chodit neomezené ven? ![]()
@Pepe22 nene nemela, nechci tam jit moc brzo… tesim se moc, ale zaroven mam hrozny strach aby bylo vsechno v poradku, no nejspis si na to musim zvykat protoze ted uz to budd cely zivot jenom strach o toho pidizvika ![]()
Ahoj, ráda se přidám
jsem teda už 23+2 tt, ale je to teda první těhotenství
Zatím vše v pořádku, tak doufám, že to tak bude i dalších pár týdnů. Prcek už teda začal kopat ![]()
Jinak Moravskoslezský kraj, 23 a vdaná nejsem .. snad časem ![]()
@Pepe22 Já mám psané vycházky od 13-19 hod
celodenní se už nedělají. ![]()
Jinak já jsem ze Středočeského kraje, je mi 25 let a s přítelem svoji nejsme ![]()
@Ellenay no, ono stejně na začátku není nic vidět, akorát ten vacek..tak je lepší jít až dyl, pak už je vidět aspoň malý flicek
jo, no to mi povídej, už teď chápu, jak se všichni o svoje děti bojí, nám se ještě nenarodil a bojíme se taky už ![]()
@me-ow ahoj, vitej
to je krásný, už taky popáté, je to úžasný pocit vid? Já jsem na tom úplně závislá.. pořád čekám, kdy zase kopne
akorát mě už se u toho začíná hýbat celý břicho a snad všechny orgány ![]()
@Meily no já taky právě, a dost mě to štve…jako v létě jsem je ještě neměla, tak jsem Ráda, teď už je aspoň horší počasí, tak mě to tolik nemrzí, ale stejně bych si občas někam dopol zašla na procházku, nebo do města a nemůžu
![]()
Ahoj maminky,
jsem tu nová, je mi 26 let, jsem z jihočeského kraje a vdaná nejsem, ale s partnerem jsme spolu 9 let
termín mám konec května 2019, teď jsem v 11tt.
Jsem už 3. týden na neschopence kvůli nevolnostem. Začaly asi v 7tt, pri první návštěvě u gyn. jsem to neřešila, byla jsem hrdinka, myslela jsem, že to zvládnu a není potřeba to řešit. Bohužel jsem to v práci už vůbec nezvládala, zvracela jsem před cestou do práce, po příchodu do práce.. Prostě furt a bylo to vyčerpávající. Zvracení vesele pokračuje dál a za týden jdu opět k Dr. na první odběr, moč atd. tak jsem zvědavá, jestli mě uschopní a budu muset do práce, nebo mě ještě nechá doma. Zatím jsem teda pořád KO.
Doufám, že to máte veselejší než já ![]()
Chtěli jsme můj stav ututlat do konce prvního trimestru, ale kvůli nevolnostem a neschopence to muselo ven už na konci 2. měsíce.
Přeji všem hlavně zdravíčko a radost s malými vetřelci uvnitř ![]()
Ahoj holky, tak se taky přidávám ![]()
Jsem momentálně v 7 týdnu, minulý týden jsem byla u doktorky. Dělala mi akorát ultrazvuk, kde byl vidět váček a mám přijít 7.11. na kontrolu. Ale už mi neřekla co bude následovat, jestli mi bude brát krev tak ani nevím jestli mám přijít nalačno, nevím jestli mi bude dělat další ultrazvuk, prostě nic nevím. Až teprve potom co jsem přišla domu mě napadlo, že jsem se měla zeptat
.
Jinak já jsem Jihočeský kraj, 26 let, vdaná ![]()
@eviella Já myslím, že krev nabírají až po tom „nejkrizovějším období“, takže až kolem 12tt,kdy i založí průkazku a je to ofiko ![]()
Já byla moc aktivní a nesla jsem moč už na první prohlídku, ale to byl vyloženě jen ultrazvuk a dostala jsem přesný instrukce na další návštěvu 6.11. kdy to bude se vším všudy, odběry a tak. To budu nějak 11+2. ![]()
@dandillita Takže myslíš, že na té další prohlídce (to budu v 8 týdnu), mi udělá třeba jen poslech srdíčka jestli bije a objedná mě až budu v 12tt? Vůbec nevím co od toho mám očekávat ![]()
@eviella Ahoj
já jsem byla na první prohlídce (na potvrzení těhotenství) v 6. tt a srdíčko už tlouklo. Na další prohlídku jsem šla o 14 dní později tedy v 8. tt a to mi brali krev musela jsem být na lačno a dostala jsem průkazku a taky hned neschopenku. Teď jsem ve 12 tt. a byla jsem na screeningu. Ale každý doktor to má jinak ![]()
@Pepe22 Vycházky mám také od 13:00 - 19:00h… to dopoledne mě ani tak neštve, ale spíš vrátit se do 19h je někdy problém
škoda že už nejdou dát vycházky neomezeně ale s tím nic nenaděláme. Užívejme si to volno a někdy i tu nudu, myslím že pak už takovou pohodu jen tak nezažijeme ![]()