Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nionka Jojo, to chápu
Já teda žádný nevolnosti ani zvracení neměla, takže podle toho bych tehu nepoznala
ale pritelovi teta takhle trpěla a ztrácela do 7.měsíce, tak si rikal, že to jsem teď já a že to by mi už asi hrablo
ale tak teď už ti je taky dobře ne? ![]()
Tak já se také přidám. Ahoj. Je mi 23 let, jsem z Olomouckého kraje a vdaná ,,zatím" nejsem
Nyní bych měla být v 7. týdnu a miminko plánované s přítelem bylo.
@Nionka Tak to je moc dobře ![]()
@Veerousek vítej
gratuluju k miminku, hlavně ať je vše v poradku ![]()
Ahoj holky, taky se k vám přidám čekám své první miminko jsem ve 25+4tt a zatím vše v pořádku povedlo se ihned na poprvé ale po delší době
jinak čekáme chlapečka a termín máme 11.2 ale můžu rodit císařem už v lednu mám úzkou pánev ![]()
Jo a jsem z nového jičína a je mi 25let noo holky počkejte až bude miminko kopat a třeba jeden den vynechá to je pak strach vím o čem mluvím ale je to krásný pocit když kope ![]()
@Suzzy84 to mi povídejte
už jsem taky zažila den bez kopanců a to byl děs
![]()
@Suzzy84 ahoj
je super, že je vše v poradku, máš pravdu, když pak nekooe, je to hrozný.. ale zasemusi taky občas odpočívat že jo
ale taky jsem měla dny, kdy kopala min
A jak přišli na tu úzkou pánev? Mě zatím ještě nikdo nevěřil, ani nic neříkali, tak doufám, že je vše v poradku ![]()
Ahooj, jsem z Hradce Králové, je mi 22 a dneska jsem 19+1
Vdaná nejsem, po svatbě nějak extra neprahnu, pokud časem bude, tak bude, a když ne tak taky v pohodě
Prvotrimestrální screening mi vyšel nádherně, tripple test mi vyšel hrozně, 1:25 na Smith Lemli Opitzův syndrom, málem to se mnou seklo, jsme oba s přítelem mladí a nikdo v rodině nikdy žádnou vadu neměl, tak nechápu, kde se to vzalo. Jsem 3. den po odběru plodové vody, tak se budu ještě 2 týdny strachovat. 15.11. mě čeká velký utz tak budu čekat na potvrzení pohlaví, podle screeningu ze 13. týdne to je holka, a já mám taky tušení že to bude holka. Jméno máme vybrané Lara, pokud bude kluk, tak se asi jmenovat nijak nebude, na jméně se neshodneme
Plus bude chudák do 3 měsíců chodit celý v růžovým, protože už mám veškeré oblečení nakoupené/podarované
Prvorodičky, kdy jste poprvé cítily pohyby? Já asi 2× kolem 15.-16. týdne, předevčírem a včera se mi taky trochu ozvala po třech týdnech, ale jsou to vždycky tak 2 lehké pohyby a pak zase čekám x dní, tak nevím, jestli je jen líná nebo co s ní je. Placentu mám vzadu, takže pohyby nemírní.
@Kristynka22 ahoj
tak se svatbou jsme na tom podobně, ale me docela začíná štvát, že pak bude přítel s malou mít jedno jméno a já jiný
ale dá se to přežít ![]()
Jinak ten syndrom mi vůbec nic neříká, co to tedy znamená?
Já bych byla asi taky hotová, ještě když nevím, co to je
Na ten velký utz se TEŠTE, je to úžasný, úplně něco jinýho než ostatní utz
určitě to bude holka, já taky měla tušení na holku a čekáme holku
Lara je moc hezké jméno
já teda 1.tzv bublani cítila někdy kolem 17tt, pak v 18tt, když jsme poslouchali srdíčko a od 19tt jsem pohyby cítila i přes ruku krásné
čekala jsem, že je k cizím až dal, jak to všude píšou, ale taky mám placenou vzadu, tak asi proto to cítíme lépe
a neboj, že začátku to moc cítit není a pak už nepřestane
pak ji ucitis i tajný, kdy bys to nečekala
![]()
@Pepe22 Já sama nevím co to je za syndrom, na pohovoru na genetice mi přišlo, že toho vím víc jak doktorka
Defakto mi jen řekla: Máte nízký estriol, ten může poukazovat na tento syndrom, doporučuji odběr plodové vody a už mi podávala papír se souhlasem… Na netu jsem něco málo pochytila a teda psali tam hrůzy, od „lehkých“ příznaků typu autismus, poruchy učení, agresivita po deformace hlavy, rozštěpy atd. Tak jsem zvědavá na ty výsledky, tak nějak si ani nepřipouštím že by malá byla postižená, když v rodině nic nemáme. Ale zase můžu být já nebo přítel pouze nosič nějaké vady, to člověk nikdy neví ![]()
@Pepe22 mě ji dr měřil kolem 12tt a víš teď přesně nevím sice jen jednou ale hned mi řekl že podle váhy dítěte se uvidí jak budu rodit jestli vaginálně nebo císařem a teď mi na každé kontrole měří břicho jak roste ![]()
@Kristynka22 aha, ale tak zatím není nic jistého že? To se dozvis až z ty poldovky
to máš pravdu, hlavně možný je všechno.. my třeba v rodině postižení máme, ale krev máme v pořádku, takže to ani není možný
tak přece nebudete mít takovou smůlu, že když to nemáte v rodině, že byste byli jen prenaseci
ver v to nejlepší ![]()
@Suzzy84 jo Aha, tak to mě nikdy nikdo nemeril, ani se o tom nebavime, tak je to asi v normě a budu řídit normálně..už jsme i hlavou dolů
ale to se samozřejmě může ještě změnit ![]()
@Pepe22 jee mi jsme taky hlavou dolů ale jak říkáš může se to změnit ![]()