Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nionka No mně se tam taky špatně dýchá, mám celý den na puse roušku a ke všemu sídlíme ve starým baráku, kde je buď horko nebo hrozná zima. Dnes jsem zůstala dokonce doma, od včera je mi hrozně špatně, pocit na zvracení, migréna, střevní problémy. Nemůžu ani nic jíst, udržim v sobě jenom vodu a to ještě jenom když ležím, při každým sebemenším pohybu se mi chce hnedka zvracet. ![]()
@hesnom To je krásné. ♥ Taky doufám, že bude vše v pořádku. Mně vyšel pozitivní test v 1. den vynechání menstruace. Mám doktora hrozně daleko, takže mi sám řekl ať přijdu za 14 dní, že to už tam bude něco vidět, tak se těším.
Jinak holčičky nevíte někdo jak to funguje s těma neschopenkama? Mám svého gynekologa 3 hodiny od současného bydliště, takže kdybych nakonec neschopenku dostala, tak bych ho během vycházek nestíhala navštívit a včas se dostat zase domů, než vycházky skončí, tak mě napadlo že bych jezdila do místa původního bydliště už den předem, navštívila rodinu, přespala tam a hned ráno šla k němu a jela domů. Dá se to třeba na sociálce pak nahlásit telefonicky z jakých to je důvodů?
Nebo stačí prostě říct lékaři o zprávu, že jsem u něj byla a mít ji pro případ že by v té době přišla kontrola.
@NicoleMenette takové dny jsem mela taky, jako ty dnes… Dokonce mi od zacatku vsrch nevolnosti strasne smrdi nas byt
a to neni zrovna prijemny, uz jsem vyčistila odpady, mycku, troubu, sporak, zkouším všechno, ale proste vejdu do bytu a smrdi mi
a kdyz mam lepsi dny, tak nic necitim ![]()
Drz se, ono to prejde, ale musim rict, ze za to trapeni v praci to nestoji, ja se snazila byt hrdinka a 2 tydny jsem to v praci trpela, ale ted muzu rict, ze neni nad to, kdyz je clovek v pohodli domova a muze si kdykoliv lehnout a na wc travit jak dlouho chce. Bylo to pro me tezky nechat vsechny v praci a otravovat doktorku s neschopenkou, ale vyplatilo se to a nakonec je vsechno dobry
Drzim ti palce, at je lepe. Zazracny lek neznam, je to tezky.. Ale kdykoliv to pujde, zkus neco snist. Me vzdycky vydrzely v brisku piskoty a banan
A nej jsou ty zazvorovy lizatka. A taky dohanim mineraly vincentkou nebo magneskou, kdyz se k tomu totiz da dehydratace, neni o co stat…
@NicoleMenette určitě bude, já se furt hrozně bála
teď už jsem klidnější, i když mě furt bolí podbřišek stejně, spíš k večeru, si říkám, že pěkně roste
dej pak vědět. S neschopenkou Ti neporadím ![]()
@NicoleMenette doktor Vám dá povolení spát u rodičů s ním se musíte domluvit a když jdete k lekaři tak můžete i mimo vycházky buď dostanete razítko u lékaře nebo si tam sami zavolají v případě že Vás doma nezastihnou ![]()
Ahoj holky, taky bych se k vám ráda přidala. Mám 32 let a bydlím v Olomouci. Loni jsem dvakrát potratila jednou samovolně a pak zamlklé těhotenství. Jsem teď v 12+5 a termín mám v polovině května. 1 screening i odběry, už máme za sebou, jen šlo mimi špatně vidět,tak nešlo vidět vsechno tak jak by mělo, ale to co šlo bylo v pořádku,tak snad je vše ok. Nevolnosti nejsou už tak velké, ale stále mám pocit na zvracení a semtam se mi jídlo vrací, je to nepříjemné.
@Petuliiik86 ahoj
to sis toho prožila dost taky, tak hlavně, že teď je vše v poradku a určitě bude ![]()
@NicoleMenette mám to teď právě taky tak pořád jezdím k doktorům mimo město kvůly miminku ![]()
@Petuliiik86 Jojo, teď už můžeš, to nejhorší období máš za sebou
a pak až začne kopat, to teprve bude krásný pocit ![]()
Ahoj je mi 25 let jsem 27tt a je to moje druhé těhotenství mé první skončilo špatně ve 12tt. Jinak na neschopence zatím nejsem a ráda bych to ješte vydržela do MD. I když nevolnosti v 1.semestru byly příšerné ale s pomocí mého přítele jsem to zvládla. 1. screening mám taky úspěšně zasebou. Jinak se na naše miminko moc těšíme.
@NicoleMenette mě teda bylo strašně zle asi od 7tt ale až do 16tt doma jsem převážně ležela a nemohla nic sníst no pro mě hnus ???? ale do práce i tak jsem chodila až mi to začalo ustupovat tak jsem šla na neschopenku kvůly vzduchu v práci , nedalo se tam dýchat a ještě celé dny