Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Suzzy84 fakt? Tak to jsem zvědavá, jestli se nám ještě budou otáčet nebo ne ![]()
Maminky jak zvladate tehotenske hormony ja si rikala jak se budu na mrne tesit i sama a misto foho furt brecim a je mi smutno chudak prcek ![]()
@nunyqq ahoj, já teda nějak extra pláčem netrpim
ale zase, když mě to chytne, tak pořádně..snažím se přemýšlet pozitivně, aby malá byla šťastná taky ![]()
@Pepe22 píše:
@nunyqq ahoj, já teda nějak extra pláčem netrpimale zase, když mě to chytne, tak pořádně..snažím se přemýšlet pozitivně, aby malá byla šťastná taky
No snad maly nebude vyschyzovany chudacek
Ahoj holčičky, taky bych se k Vám ráda přidala. Jmenuju se Nikol, je mi 25let a žiju v Děčíně. S přítelem svoji nejsme, čekáme první miminko, které jsme plánovali, zadařilo se nám hnedka napoprvé a už teď se ho nemůžeme dočkat.
Podle poslední menstruace bych měla být 6.týden, těhotenství prozatím nemám potvrzené lékařem, v pátek mě čeká moje první kontrola a potvrzení, tak se už teď moc těším a modlím se aby bylo vše v pořádku. A jak Vám bylo v začátcích? Jak jste to zvládaly? Já teď poslední týden dost bojuju sama se sebou, protože mi je celý dny špatně, v noci ani moc nemůžu spát, jak mi není dobře, mám pořád žaludek na vodě a nutkání na zvracení, návaly horka a zimy, bolesti kloubů, celkovou únavu, začínají mi zase migrény. V práci to teda vůbec nezvládám, pracuji jako sestřička u zubaře, máme věčný sklus, jsem podvědomě pořád ve stresu, začínají mi vadit pachy materiálů se kterými pracujeme a dívat se těm lidem do úst, je momentálně dost za trest.
Tak snad mě to brzy přejde. ![]()
Ahoj, já se k vám přidám
Jsem z Moravskoslezského kraje, vdaná nejsem (zatím pouze zasnoubená) a jsem 22+5. Všechna vyšetření jsme měli v pořádku a zatím se má naše malá princezna čile k světu a dává o sobě dost často vědět
Zvláštní, ale zároveň moc hezký pocit ![]()
@NicoleMenette Ahojky a moooc gratuluji maminko
(zvykej si, ja si na tohle osloveni nemohla zvyknout
).
Mam to podobne. Ja jsem ted ukoncila 11tt a musim bohuzel rict, ze poslednich 5 tydnu jsem dost trpela
U me to zacalo stavy tezkosti, na omdleni, buseni srdce, to jsem mela asi tyden, stezi jsem vstavala do prace.. Po tydnu zacalo zvraceni, nechutenstvi, vsechno mi neskutecne pachlo, lednice a mycka byly nejvetsi nepritel a jidlo mi bylo strasne proti srsti.. To se tak nejak stupnovalo a po tydnu v praci jsem sla na neschopenku, protoze uz jsem to v praci nezvladala a nedokazala skryvat a to pracuji jen v kanclu. Tim padem jsme i rodine museli tu novinku rict o mesic driv, nez jsme planovali
Ale ted uz se moooc raduju, protoze se mi vraci chut k jidlu, energie a proste „normalni“ stav, me staré ja
Ale ja jsem podle vsech kolem byla extrem, nechci te strasit
Nikdo z mych znamych a v rodine na tom nebyl az tak zle. Ja jen dekuju, ze jsem neskončila na kapackach, protoze obcas uz jsem byla na dne po vyzvraceni vseho. Nejvic mi asi pomahaly zazvorovy lizatka z lekarny a matovy caj. Preju ti at mas prvni trimestr mnohem radostnejsi, zmeny se dit urco budou, ale s tou praci to nejak promysli nebo se porad s gynekologem
Me vysla doktorka vstric a zachranila me tim. Zaměstnavatel se musi holt nejak zaridit
Na kontrole si to uzij, neni nad to videt ten zazrak poprvy a to srdicko
Stejne ti udelaji jen ultrazvuk a domluvi dalsi navstevu a nic vic
Drz se ![]()
@dandilita
Moc děkuji za krásná povzbudivá slova.
To je dobře, že už je to pomalu pryč, taky doufám, že mě to brzy přejde. Moje tři kamarádky, které byly teď těhotné zvracely a ležely až do 6.měsíce, tak mě to trochu děsí.
S tou prací mě to štve no, ale mám hodného gynekologa, tak snad by i neschopenku napsal, kdybych to jinak nezvládala, miminko je teď nejdůležitější, tak se nechci stresovat.
U nás to nikdo neví, chceme počkat do Vánoc, to už bych mohla mít i průkazku a jistotu, že je vše v pořádku. Rádi bychom dali rodičům fotku z ultrazvuku pod stromeček, obě rodiny už s miminkem otravují hrozně dlouho, tak si myslím, že to pro ně bude asi ten největší dárek vůbec.
O těch lízátkách jsem slyšela, asi pro ně dneska taky naběhnu.
![]()
@NicoleMenette ahoooj, gratuluji. V patek uvidis, co uvidis
ja byla poprve az v 8. tydnu, tak nevim, co by bylo videt predtim, ale je to krasnej pocit
jinak ja mela nevolnosti az do konce 12. tydne, byll mi furt spatne, unava (tu ma teda furt), ale nevlnosti uz lepsi. Dneska jsem zacala 14. tyden, mame za sebou velkou kontrolu a miminko je v poradu ![]()
Ahoj holky, screening nám dopadl dobře
, ale o pohlaví se doktor vůbec nezmínil
. V patek jsem byla u svého gynekologa a ten mi řekl, že mám nárok jen na 2 ultrazvuky za těhotenství (+ 1 navíc v prvním trimestru jako potvrzení těhu). A mě se to nějak nezdá, jak může zkontrolovat zda je mimi v pořádku, když na mě na kontrole ani nešáhne?
Dělal vám váš gyndař ultrazvuk na každé prohlídce?
@Nick Martina ahoj, ja mam tedy za sebou 2 utz, jeden na potvrzeni tehu, druhy kdyz jsem tam sla kvuli nebolnostem a zitra jdu na kontrolu, krev, moc a zalozeni prukazky, tak myslim, ze utz bude taky delat, abysme videli jestli je mimi ok a jak vyrostlo. Jinak zkusenosti nemam, ale pripomnelo mi to, ze jsem ted v jedne knizce cetla, ze utz by se mel pouzivat jen k objasneni problemu a ne pro ukojeni zvedavosti rodicu. Pry neni prokazano, ze utz nezahriva plodovou vodu a ten „vnitrni“ se pry dostava az moc blizko k miminku.. Tak nevim ![]()
@Nick Martina Tak to je moc dobře
a pohlaví se dozvis určo každou chvíli
jinak me mudr dělá utz každou návštěvu
+ klasická kontrola moci, tlaku…atd. A teď asi poslední 2-3navstevy mi dělá i utz dolejskem a měří mi cipek
ale to je asi až v pokročilejším tehu, aby se třeba neotviral a tak ![]()
Ale taky jsem každou návštěvu dostala fotku a teď kolik malá měří a váží, ale známé u jiných doktorů měli fotku třeba jen 1
asi záleží na mudr
@Nick Martina Chodím skoro co tří týdny na kontroly a pokaždé mám ultrazvuk a kontrola čípku ![]()
A co se týče pohlavní, tak si nic nedělej
Prcek nám ukázal co má mezi nohama až po 22 týdnu
Prostě se furt schovával
@Nick Martina Já byla poprvé u své doktorky až teď, před screeningem a to mi nedělala ultrazvuk, páč hned za hodinu mi ho dělal pan doktor v rámci toho screeningu. Další kontrolu mám až 3. 12. a to tam moje doktorka není, tak uvidíme, ale doufám, že mi taky udělá ultrazvuk. Jinak já už mám foteček hodně, jsou na mě nějací hodní ti doktoři
![]()