Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A holky berete vitamíny? A jaký názor na ně máte?
V prvním trimestru jsem brala docela pravidelně Mamavit s DHA, ale měla jsem ke konci už opravdu problém tak velkou tabletu spolknout a dělalo se mi z toho špatně. Teď začínám 2. trimestr juhuu konečně se cítím mnohem lépe, a koupila jsem si femibion 2, protože to má menší tabletky, ale nechci je jíst pravidelně (1 kapsly DHA + tabletku v jeden den dle návodu).
Ptala jsem se doktora a ten mi řekl, že proti vitamínům není, že když je budu brát mimčo si to vezme
. Nejsem zrovna ten typ co má pestrou stravu, snažím se, ale vím, že to co jím je pro prcka asi málo.
@Nick Martina taky mi termín podle menstruace nevychází
, podle ultrazvuku, už ano
.Já to nějak neřeším, hlavně že je prcek v pořádku, to je pro mě nejdůležitější
. Já měla poradnu včera a doktorka mi dělala ultrazvuk přes břicho, tak jsem zas viděla prcka a mám i fotku
a za 4 týdny znova a k tomu kontrola moči, vážení a tlak a puls, to mám u každé poradny. Všude to asi mají jinak. A neplatí za to nic.
@Petuliiik86 Jo já to taky jinak neřeším, hlavně že je všechno v pořádku
. Nj když mě doktror řekl, že mám nárok na ultrazvuk jen 3× za těhotenství, který proplácí pojišťovna. Na to že by mi jich chtěl dělat víc z dobré vůle se moc netvářil (ač vím, že někteří doktoři to z dobré vůle dělají každou poradnu). Jinak mě na poradně váží,kontroluje tlak,puls, moč, a ptá se jak mi je. Proto mě zajímá kolik by tak mohl stát rychlo ultrazvuk, který bych si zaplatila pro klid sama. Přijde mi, že pak nemohou poznat zda je dítě v pořádku, nebo zda se tam něco neděje co by potom mohlo vést k něčemu negativnímu
. Myslela jsem, že je těhotenství víc hlídané
.
@Nick Martina ja jim jenom kyselinu listovou, coz mi pripomnelo, ze jsem si ji dneska nevzala ![]()
@Nick Martina s tím rychlo ultrazvukem ti nepomůžu, sama nevím
ale měli by ti to říct tam kde chodíš, ale jak říkám všude to je jinak no. Taky si myslím že by mělo být těhotenství víc hlídané, ať nejsi ve stresu, zda je prcek v pořádku. Jinak já beru taky mamavit, problémy mi to nedělá a dobíram kyselinu listovou. Snažím se jíst pestrou stravu ale ne vždy to dodržuju, něco mi ani nechutná a nebo mám chuť na něco co by se moc nemělo
ale snažím se to omezovat ![]()
@hesnom Ahá, no já četla že většinou je to spíš naopak, že podle menstruace je žena těhotná jakože dýl, ale plod je třeba o týden mladší, že to je normální, tak mě překvapila informace, že je vlastně ještě o 4 dny starší
Ale tak hrotit to samozřejmě nebudu, hlavně když bude vše jak má. Jsem moc ráda, že mám těhotenství konečně potvrzené. No to se ti nedivim, hormony lítají, já taky, když tam viděla jenom ten váček, tak jsem měla takovej zvláštní pocit radosti. ![]()
To je krásný
Tyjo a to jsem si myslela, že dělají ultrazvuk při každé kontrole. ![]()
@NicoleMenette Mě zatím dělala ultrazvuk při každé kontrole, jsem v 13+2.Tak uvidim za měsíc to jdu na další kontrolu
Ahoj holky, s temi vitaminy, ja v prvnim trimestru brala femibion 1 a ted koncim a přemýšlím, jestli v druhem budu jist femibion 2, je totiz docela drahej a nejak nevim
Ale bohuzel nemam pestrou stravu tak, jak bych chtela, protoze porad jeste nemam uplne chute a obcas jeste zvracim ![]()
Jinak jdu pristi tyden do centra genetiky na nejaky super ultrazvuk, kvuli tomu, ze moje mamka mela vrozenou vyvojovou vadu. Tesim se, ale nejsem si jista, jestli mi budou delat ten ultrazvuk pres bricho, doufam, ze jo, protoze chci vzit pritele s sebou
jenze bricho jeste ani zadny nemam, v dobu ultrazvuku budu 12+4… A taky jsem zvedava, jestli uz by tam tsk brzy poznali pohlavi
Pro me sama neznama.. ![]()
@dandillita No právě s těmi vitamíny mám stejný problém, koupila jsem si femibion 2, ale nebudu je jíst pravidelně. Nemám vyváženou stravu, nesním tolik ovoce a zeleniny kolik bych asi měla tak nechci aby prďolkovi něco chybělo.
Já jsem byla na screeningu ve 12+ 3 a doktor mi dělal ultrazvuk už přes břicho
. Manžel poprvé viděl naše mimi
, a to už vypadá jako malý človíček, ale pohlaví nám doktor neřekl, tak nevim zda neviděl nebo říct nechtěl
. Držim palce ať všechno dobře dopadne
![]()
@Nick Martina Jeee diky, to jsou uzitecny informace. Strasne se tesim, ze pritel uvidi mimi ![]()
Ja sice ovoce a zeleninu docela zvladam, ale jelikoz nejim maso a mlecny vyrobky, tak mi zas budou chybet jine mineraly.. No asi si ten femibion 2 taky koupim a uvidim taky podle vysledku krve, jestli mi neco chybi ![]()
Dekuji ti ![]()
@dandillita mne delali taky pres bricho
a bylo.videt a to nejsem zadny hubenour. Ale miminko se nechtelo lip natocit, asi trucovalo
tak mi udelal i vnitrni (stejne to nevidel
) z vitaminu beru jen listovku. Vysledky z krve byly v poradku, teda aspon nikdo nic nerikal
pohlavi taky jeste nevime, zrejme bylo brzo, mne je to stejne jedno, ja byla hrozne nervozni u toho ultrazvuku, drtila jsem manzelovi ruku ![]()
@hesnom Diiiiky
No tak kdyby mi delali vnitrni, radsi bych, aby to pritel taky nejak jakoze nemusel videt
Ja se tam strasne tesim, ale mozna me taky premuze nervozitka
Snad bude vse ok ![]()
Ja jen cekam na vysledky, jestli mi neco nechybi. Dost bych se divila, kdyby ne, kdyz jsem mesic diky zvraceni jedla jen pecivo, testoviny a banany
Ale kdo vi ![]()
@dandillita mno manzel se toho taky desil, tak jsem mu rikala, ze jestli chce, at jde ven a on, ze ne
sedel mi u hlavy a naproti nam na stene obr televize s miminkem a hlavne je tam tma ![]()
Bud v klidu, ja treba dva mesice skoro vubec nemohla jist jogurty
a vse dobry.
@dandillita ja celou dobu vejrala na miminko, videla jsem ruce,.prsty, mozek, srdicko i ho slysela, ale doktor nic nerikal. Pak meril to sijove projasneni, tak jsem si rikala, snad je hodnota OK, pac to meril asi trikrat
a pak rekl nosni kustka pritomna, rekl mi, ze je vse v poradku a ja sla s fotkou a konecne i tehu prukazkou domu ![]()