Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jlucie88 píše:
@Mihalka88
Ahoj, ja si myslim, pokud si drobnější, tak pribiras rychleji. To je častější. To mi rika doktor porad. Pokud mas vic kilo, tak to jde zas pomaleji. A jeste to závisí, jakou mas kostru: pak to brisko muze byt vypuklejsi:) me taky nezajima řešení jiných deti v domactnosti, kdyz nemam sve a kdxztak se na to zeptám v rodine:)))
No já mám právě lehkou nadváhu, tak tím to nebude
. Ale připadá mi, že se ta moje pneumatika prostě čím dál víc posouvá dopřředu.
Jako těhoteské břicho to fakt nevypadá, ale prostě je o dost větší ![]()
@dandillita
Díky moc
. To ne-břicho ti závidím, já to právě horkotěžko zakrývám, ještě to nechci pustit do světa
. Jinak myslím, že B12 obsahuje už ten femibion. S těmi bílkovinami to mám ale podobně, mně teda není špatně, ale k některým jídlům mám fakt odpor a musím jíst jen to, na co mám chuť, což jsou samý nezdravý věci. Trochu mě štve, že se ty krevní testy nedělají hned. Přeci jenom, ta výživa je nejdůležitější v prvním trimestru a člověk se přitom dozví výsledky krve až ve druhým, tak kde je logika? ![]()
@Mihalka88 ale z krve ti nezjistí, co mas jist a co ne. Je to na pohlavní nemoci a cholesterol a tak.
Ted si jdu zitra pro vysledky krve. Ty se delali ve 26 tydnu a tyto jsou zase zaměřené na tehotenskou cukrovku.
@Jlucie88
Ja myslela, ze pokud by mi vyrazne chybely nektere prvky, ze bych se to dozvedela z vysledku
Tak to jsem si asi myslela chybně.. Dekuju ![]()
@Mihalka88 To je fakt, ze ve femibionu je taky, ale mnozstvi jsem nezkoumala a s B12 se to pry prehnat neda, tak si radsi beru i ten svuj veganskej, na kterej stejne obcas zapominam ![]()
Ja kdyz uz nezvracim a zaludek a traveni tak nejak funguje, tak mam taky dost problem co snist. Zdravy veci se mi hnusi, i kdyz je „normalne“ miluju a chut mam permanentne na hranolky a podobny prasarny ![]()
A pri kazdem jidle, at uz na nej mam chut nebo ne, tak je to stejne na dlouho a rvu to do sebe pod tlakem. Nejradsi bych nejedla vubec, ale musiiiim a jeste se musim snazit, aby to bylo vyzivny, coz je fakt obtizny.
Doufam, ze se to nejak zlomi a vsechno dozenu, chci pro mimco od zacatku to nejlepsi a mam pocit, ze to uplne nedavam ![]()
@Jlucie88 píše:
@Mihalka88 ale z krve ti nezjistí, co mas jist a co ne. Je to na pohlavní nemoci a cholesterol a tak.
Ted si jdu zitra pro vysledky krve. Ty se delali ve 26 tydnu a tyto jsou zase zaměřené na tehotenskou cukrovku.
Aha, já se vlastně moc neorientuju v těch odběrech. Ale stejně by se to mělo dělat na ty vitamíny ![]()
@dandillita píše:
@Jlucie88
Ja myslela, ze pokud by mi vyrazne chybely nektere prvky, ze bych se to dozvedela z vysledkuTak to jsem si asi myslela chybně.. Dekuju
Já taky no ![]()
@dandillita píše:
@Mihalka88 To je fakt, ze ve femibionu je taky, ale mnozstvi jsem nezkoumala a s B12 se to pry prehnat neda, tak si radsi beru i ten svuj veganskej, na kterej stejne obcas zapominam
Ja kdyz uz nezvracim a zaludek a traveni tak nejak funguje, tak mam taky dost problem co snist. Zdravy veci se mi hnusi, i kdyz je „normalne“ miluju a chut mam permanentne na hranolky a podobny prasarny
A pri kazdem jidle, at uz na nej mam chut nebo ne, tak je to stejne na dlouho a rvu to do sebe pod tlakem. Nejradsi bych nejedla vubec, ale musiiiim a jeste se musim snazit, aby to bylo vyzivny, coz je fakt obtizny.
Doufam, ze se to nejak zlomi a vsechno dozenu, chci pro mimco od zacatku to nejlepsi a mam pocit, ze to uplne nedavam
Já to mám úplně stejně, ale já moc zdravě nejedla ani před otěhotněním. Zas si říkám, že já nějak nestrádám, nemám zdravotní problémy (tedy alespoň ne takové, co by souvisely s jídlem), tak by se to snad už projevilo. Spousta holek je prvních x měsíců jenom na sucharech a děti mají zdravý ![]()
Já mám teda pořád hlad, snad co 2 hodiny ( a jím to, co jím), takže se děsím toho, jak budu vypadat ![]()
@Mihalka88 me žádné takove testy nedělaly,ale treba pujdes na nejake:)
Ja cele tehotenstvi beru vitaminy tak selskym rozumem. A myslim si, ze nejlepsi je ziskat vitaminy z jidla nez z léku.
@Mihalka88 a jo, chce to byt hlavne pozitivni a verit, ze je vse ok
ja driv jedla zdrave a dost a ted jim jen protoze musim a hlad nesmim dopustit, protoze z nej byva zvraceni
Bohuzel mam chut porad na sladky, coz jsem mela pri otehotnenim, takze to nrni moc dobry
Kdyz jsem otehotnela, rekla jsem si, ze cukr snizim na nulu, aby to mimco nemelo jak ja, jsem na sladkym zavisla
Ale bohuzel tak nejak kazdy den se v me strave cukrik vyskytuje ![]()
@Mihalka88 Já teda mám taky nadváhu, ale šlo to na mě poznat až o dost později
teď to jde poznat, ale když mám volné oblečení, tak horko těžko
Ale teda nahoře mám jen 4,5 kg a to jsem 26+5 tt ![]()
@zimniden tak nejstarší nejseš
je mi 36 a čekáme první (už potřetí ovšem
). Nešlo to hned a čas letí…
Ahojte holky
pokud můžu, přidám se k vám. Čekám prvni miminko a termin mam v červnu.
Nevolnosti, bolest prsou mě už netrápí asi dva týdny, takže mám obavy jestli je vse v pořádku. V pátek jdu na screenening, tak uvidim
a taky uz to budou pomalu tri tydny, co jsem skoncila na neschopence, ale doufam, ze do prace se budu moct jeste vratit.
Holky tak mam za sebou cukrovku a vysledky. Takže mam hodnoty v poradku. Jsem rada. Tak az na tlaceni maleho na zaludek, zatim vsechno v poradku;)