Prvorodičky 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49
29.11.18 12:28

@Nick Martina
Přehlédla jsem zprávu o „bouli na břiše“ :mrgreen: No já jí mám právě vlevo! Ale mamka mi tvrdí, že to je normální, že mě měla zas vpravo :D Asi. Až mimi naroste, bude uprostřed… Teď má 9cm :mrgreen:
A já pořád hubnu, takže snadno poznám, kde boule je :lol: Jsem 14+4 a shodila jsem. Na 51kg :jazyk: Já o takový váze vždycky snila, ale nikdy mě nenapadlo, že jí dosáhnu v těhu :roll: Poprvý má člověk právo přibírat a místo toho začne hubnout :jazyk:

Holky máte tu někdo zkušenost s Torecanem? Dneska mi dala doktorka čípky na zvracení a já otevřu příbalák a tam „Nepoužívejte přípravek jestliže jste těhotná nebo kojíte“ 8o Sranda no :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
29.11.18 12:31

@me-ow chystám se na předporodní kurz taky až v lednu nebo v únoru, abych měla pak 3 měsíce na trénování a praktikování. Plánuji jeden v porodnici, kde chci rodit a pak jeden v Praze zaměřený na hypnoporod s prvky gravid jógy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
29.11.18 18:37

@dandillita ahojte holky :) zbezne jsem precetla vase prispevky a vzpomnela jsem si, ze ja svoji ‚bouli‘ tenkrat vyfotila :D :D
ted jsem 20+4, takze mrknousek uz je uprostred hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
29.11.18 20:22

@P-aulin-a jeeee, hezky :potlesk: Diky moc, to je presne ono. Ja mam taky fotku, sice blbou, ale kdyz se zameris, vlevo boule a vpravo nic, stejne jako ty :D je to 2 tydny stara foto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
29.11.18 21:02

Holky vy jste hubeny :,( :,( :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
29.11.18 21:03

A to jsem teprve 23+5tt :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
29.11.18 21:06

@Nikola0104 No kdybys věděla, jak já se těším na bříško! Máš krásný :srdce: Já dneska výjimečně nezvracim a od rána pořád něco jim, halleluja :andel: Takže najednou mam břicho taky :D Ale 3 problitý dny a jsem placatá jak dálnice :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
29.11.18 21:08

Jo a mám trošku pocit, že dokud nemám břicho, tak některým lidem nedochází, že jsem v jiným stavu :roll: A nebo jsem si to představovala moc růžově a naivně, že mě lidi budou víc hýčkat a zajímat se :lol: Zatim si přijdu většinou jako před těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
29.11.18 21:16

Spousta mamin mi říkalo na začátku že bříško začne růst až tak v šestém tak výdrž…me roste před očima každý den :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
30.11.18 07:30

Holky to mě děsíte s tou kávou, já mám min. dvě denně sice kávovar na minimum, ale bez ní bych omdlela, když jsem byla v práci, tak i 5 denně padlo :pocitac: Bohudík mám nízký tlak 90/60, tak to jsou mé alibi :mrgreen: Kamarádka mi půjčila knihy o těhotenství a čím víc čtu, tím víc se bojím porodu 8o Jsem 21tt a bylo tam napsáno, že už se mám sbalit do porodnice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
30.11.18 08:13

@siringa ja mam stazenou stránku kde mi každý týden pipne jak miminko roste a jak se cítím ja a taky tam psali že se pomalu spodek začíná připravovat na porod…od té doby co píchne nebo zaboli hned na gauč a cekam az to povolí :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
30.11.18 08:34

@Nikola0104 tak takhle jsem byla tak v 15.tydnu - ted uz tak nevypadam teda :D :D
misto vahy se merim a to je teprv ukazatel - pres pupek mam 15 cm navrch ;)
@siringa s tou kavou opatrne no :/ ja to zredukovala na 1× denne (rano) a odpo treba mala plechovka pepsi - samozrejme ne kazdy den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
30.11.18 08:37

@siringa a porodu se neboj ;) rikam si - zvladla to kazda, a nektere nekolikanasobne, tak to zvladnu taky! ja myslim, ze cim dal budes tim vic uz budes chtit at uz rodis :D ja jsem 20+5 a uz to chci mit vsechno za sebout, takze se uz na porod tesim :) Nikdy jsem nebyla moc dobra v omezovani se (ruzna jidla, kava, pohyb), takze ted celkem trpim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
30.11.18 08:46

Ja si taky myslim, ze to priroda zaridila tak, abysme se ve finale na porod tesily. Az budem velky, jak velryby, otekly, nebudem moct spat a hybat se, budem se modlit, aby to uz prislo a mimco slo ven! :D Ja mam teda zatim jednu tehu knizku a ta me nedesi, spis nabada k tomu, ze mame verit ve svoje telo a nebranit se pak tem bolestem a kontrakcim, ale prozivat je a ze to pujde jako po masle :) Jsem na sebe zvedava, nemam nejmensi tuseni, jak velky mam prah bolesti, samozrejme chci prirozeny porod, ale co jsem cetla, to chtela skoro kazda, ktera pak skemrala o epidural :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.18 14:13

@siringa myslím, že se nemusís bát koukala jsem na internet a ptala jsem se i svého gynekologa a ten mi řekl, že těhotenství není nemoc a 1 až 2 kafe denně miminku neublíží. Takže já si jedno kafíčko denně neupírám :D a tak celkově ani moc tu stravu neřeším (nejím teda syrové maso, nepiju alkohol - ale Birellka si občas dám). Do 3 měsíce jsem to řešila víc a ani to kafe nepila, protože mi nechutnalo, ale teď už to tolik neřešim.

Pro plod je škodlivé okolo 300 miligramů kofeinu denně, to znamená zhruba tři šálky kávy. Každá káva však obsahuje různé množství kofeinu. Nadměrný příjem kofeinu v těhotenství může zvýšit riziko nízké porodní váhy miminka a s tím spojené komplikace. Více než osm šálků denně může zvýšit i riziko potratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí