Prvorodičky 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3.12.18 09:28

@Mini arasid Ahoj já jsem na neschopence od 8 tt, z důvodu krvácení, hematomu a špinění , mě to sám doktor doporučil už takhle brzy. Ale na neschopenku bych šla tak či tak kvůli náročnosti práce (u nás ve fabrice je to standart, že těhotné jdou na NP a všichni tam s tím počítají) , pracuji ve směnném procesu ve fabrice a ze začátku jsem trpěla nevolnostmi (žaludek na vodě, nezvracela jsem), únavou a tak celkově stíhat normy v této kondici bylo dost stresové a ještě nátlak od vyšších pracovníků taky není moc příjemný. Teď už je mi dobře, ale práci každý den bych asi nedala (bolívá mě břicho při delší námaze a nechci se zbytečně stresovat) a hlavně tam semnou už nepočítají a moje místo už tam není mám si užívat a být doma :D A tím, že u nás je to normální být doma, tak s tím že klesnu v penězích jsem počítala, snažila jsem se něco našetřit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
3.12.18 09:31

@Thea42 Jeje no snad vám prášky zaberou :think: máte i teploty?
Má drahý polovička překvapivě zatím vesele skáče dál bez chřipky, má imunitu že by jí mohl rozdávat :lol: Já ani nevím, kde jsem k tomu přišla když jsem pořád doma :nevim: max obchod nu.
Jinak s tím jídlem, koukla ses jestli nemáte v okolí dovoz jídla? My bydlíme na vesnici a max k nám jezdila pizza z vedlejšího města, ale teď jsem objevila klasický dovoz obědů - primárně určené pro seniory, domluvila jsem se s nimi a dnes mi přivezli první dlabanec :dance: Hned se člověku uleví, jídlo pod nos a 70 kč 8) Mrkni taky, když jste oba marod, ať máte přisun aspoň horké polévky.
A jak ses ptala na týden, jsem 19+3 8o a jen pár gramů navíc, ale stále jsem pod svou běžnou váhu. Ty se asi nemusíš bát, dvojčátka to je asi něco jinýho :srdce: Ale na další kontrole ti doktorka určo řekne víc :) Tak se brzy uzdravte :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
3.12.18 11:52
@me-ow píše:
@siringa jojo, máme vyhlídnutou Beko. Kupovali jsme schválně pračku Beko, ať pak můžeme na to hodit sušičku a nemusíme tak řešit místo
Co se týče přímo sušičky tak asi tuhle - https://susicky.heureka.cz/…y-8506-gxb1/, má tepelné čerpadlo, takže šetří. Ještě jsme koukali na levnější variantu, ale ta je bez toho čerpadla a využívat asi budu často no. Hlavně pro prcka.
Teď jen čekáme, zda nevyskočí něco lepšího díky černému pátku :D

Tak už ji mám taky doma :) dnes ráno jsem u ní seděla a zkoumala funkce, akorát mě naštval krátký vývod na vodu do odpadu, ale nahradili jsme obyčejnou tenkou průhlednou hadičkou co jsme našli ve sklepě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.18 12:05

Ahoj maminy, jsem tu nová a nevím kam se s mým dotazem obrátit.
Může mi tu prosím někdo poradit?
Jsem student střední školy, a kvůli rizikovemu těhotenství jsem nucena studium přerušit.
Co mám ale dělat?? :nevim: :nevim:
Musím se zaregistrovat na úřad práce? A budu mít nárok na nějaké dávky? A z čeho si budu platit zdravotní pojištění když nemám žádný příjem.
Děkuji všem za reakce..
Prosím nenechte mě v tom :D nemohu to na internetu vyčíst..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
3.12.18 12:11

@Issabell0002 A kolik ti je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
3.12.18 12:29

@Issabell0002 nejprve popřemýšlet jestli to zvládneš i po porodu. Mít dítě není jednoduché. Nic ti nedají. Na pracaku nemáš odpracovano. Já myslela že už to není moderní mít dítě dítě. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
3.12.18 14:08

@Issabell0002 Ahoj, přeruš studium a jdi na úřad práce. Asi budeš stejný případ jako já (akorát já přerušila VŠ) a nemám nárok na mateřskou ani z úřadu práce žádný příspěvěk. Takže až se ti narodí mimčo máš nárok na rodičák - cca 7800 měsíčně? poté se to snižuje a zkusit si zažádat o porodné :) kdyžtak napiš SZ .. pokud máš přítele co pracuje, tak může vzít na sebe mateřskou jako ten můj. Akorát on v práci bude zůstávat nadále, jen pobírat mateřskou :)

@siringa tak dej vědět po prvním sušení, zda je fakt super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.18 15:22

@Nikola0104 tak jestli to je nebo není moderní je mi vcelku jedno.
Ale důležitější je život mého dítěte, než život můj.
No jedině by potom musela hlidat babička s přítelem..a nebo si budu muset školu dodělat až malej nastoupí do školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.18 15:22

@Meily 18 :? :? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
3.12.18 15:26

@Issabell0002 A do školy už nesmíš chodit jo? 8o :nevim: Kdyby to šlo, aspoň školu bych dochodila a máš o jednu starost míň. Jinak ti nezbývá než pracák. Tam nic samozřejmě nedostaneš, ale uhraděj za tebe zdravotní pojištění. Jiné varianty asi nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
3.12.18 15:27

A přítel se stará aspoň? @Issabell0002

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1282
3.12.18 16:01

@Issabell0002 jsem učitelka, zrovna vloni jsem měla takovou holčinu :-) kdy rodíš? Ona měla termín v červenci, tak jsme se domluvily, že jí v do května uzavřu známky a pak už do školy nechodila. Má ukončený ročník, poté přišla přerušit (když skončil školní rok) a do dvou let se vrátí a začne 2. ročníkem. :) klidně se ptej, pár maminek jsem už zažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
3.12.18 16:46

Nachlazení / viróza

@me-ow
@Meily
Tak jsem byla u doktorky, bohužel to je viróza, tak nemám antibiotika. Už jsem se těšila, že mi bude zítra lépe :? A nic moc na léčení prý nemůžu. Může se bez rizika paralen a pak mám sirup a sprej do krku (názvy asi moc nemá smysl psát, protože jsme mimo ČR). A po spreji mě bolí v krku ještě více :( V ČR se v lékárně prodává Vincentka (do nosu, na pití i na cucání) a to je prý bezpečné a pomáhá to. Dala by se kloklat voda se solí, kdyby u toho člověk nevracel :?

Jinak si občas objednáme dovoz z restaurace, ale je to celkem drahé. O dovoz obědů pro seniory tady nevím, ale zkusím se podívat :)

Hlavní ale je, že miminka viróza prý nemůže ohrozit (dokud tedy nemám teplotu, ale to mívám málokdy). Tak si opět říkám, jako už poslední 4 měsíce, že dokud vše schytávám já a malí jsou v pořádku, tak je to ještě dobré :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
5.12.18 12:12

ahoj taky se pridavam mam termin cerven 2019 :* uz se na prcka oba tesime pohlavi si nechame jako tajemstvi je tu nekdo kdo to ma stejne? A mam dotaz
Mam po svem tatinkovi uz od narozeni omdlevani z odberu krve, da se tomu predejit kdyz lezim pri odberech coz jsem se ted naucila a odbery zvladam ale pokazde kdyz vlezu na odbery se slovy jestli bych si mohla lehnou ze omdlevam tak hned dostanu slusnou sodu komentaru podobnych a co budete delat u porodu a podobne . Je nekdo kdo ma stejny nebo podobny problem ? Mam se teda porodu bat ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.18 12:27

@Luciee97 Ahoj :) mi si pohlaví určitě říct necháme nevydržela bych čekat až na porodní sál :D a taky kvůli věcičkám, přece jenom nechci mít všechno v neutrálu :D.
Jinak při odběrech krve mám taky problém, zblednu a jak vylezu z ordinace tak se kácim :D ale pomáhá mi VUBEC se na to nedívat jak jde sestra pro jehlu, natáhnu ruku a koukám na druhou stranu až do té doby než to odnese (jehlu ani krev vůbec nevidím) a v pohodě pak s odběrem nemám problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí