Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mini arasid Ahoj já jsem na neschopence od 8 tt, z důvodu krvácení, hematomu a špinění , mě to sám doktor doporučil už takhle brzy. Ale na neschopenku bych šla tak či tak kvůli náročnosti práce (u nás ve fabrice je to standart, že těhotné jdou na NP a všichni tam s tím počítají) , pracuji ve směnném procesu ve fabrice a ze začátku jsem trpěla nevolnostmi (žaludek na vodě, nezvracela jsem), únavou a tak celkově stíhat normy v této kondici bylo dost stresové a ještě nátlak od vyšších pracovníků taky není moc příjemný. Teď už je mi dobře, ale práci každý den bych asi nedala (bolívá mě břicho při delší námaze a nechci se zbytečně stresovat) a hlavně tam semnou už nepočítají a moje místo už tam není mám si užívat a být doma
A tím, že u nás je to normální být doma, tak s tím že klesnu v penězích jsem počítala, snažila jsem se něco našetřit ![]()
@Thea42 Jeje no snad vám prášky zaberou
máte i teploty?
Má drahý polovička překvapivě zatím vesele skáče dál bez chřipky, má imunitu že by jí mohl rozdávat
Já ani nevím, kde jsem k tomu přišla když jsem pořád doma
max obchod nu.
Jinak s tím jídlem, koukla ses jestli nemáte v okolí dovoz jídla? My bydlíme na vesnici a max k nám jezdila pizza z vedlejšího města, ale teď jsem objevila klasický dovoz obědů - primárně určené pro seniory, domluvila jsem se s nimi a dnes mi přivezli první dlabanec
Hned se člověku uleví, jídlo pod nos a 70 kč
Mrkni taky, když jste oba marod, ať máte přisun aspoň horké polévky.
A jak ses ptala na týden, jsem 19+3
a jen pár gramů navíc, ale stále jsem pod svou běžnou váhu. Ty se asi nemusíš bát, dvojčátka to je asi něco jinýho
Ale na další kontrole ti doktorka určo řekne víc
Tak se brzy uzdravte
![]()
@me-ow píše:
@siringa jojo, máme vyhlídnutou Beko. Kupovali jsme schválně pračku Beko, ať pak můžeme na to hodit sušičku a nemusíme tak řešit místo
Co se týče přímo sušičky tak asi tuhle - https://susicky.heureka.cz/…y-8506-gxb1/, má tepelné čerpadlo, takže šetří. Ještě jsme koukali na levnější variantu, ale ta je bez toho čerpadla a využívat asi budu často no. Hlavně pro prcka.
Teď jen čekáme, zda nevyskočí něco lepšího díky černému pátku
Tak už ji mám taky doma
dnes ráno jsem u ní seděla a zkoumala funkce, akorát mě naštval krátký vývod na vodu do odpadu, ale nahradili jsme obyčejnou tenkou průhlednou hadičkou co jsme našli ve sklepě.
Ahoj maminy, jsem tu nová a nevím kam se s mým dotazem obrátit.
Může mi tu prosím někdo poradit?
Jsem student střední školy, a kvůli rizikovemu těhotenství jsem nucena studium přerušit.
Co mám ale dělat??
![]()
Musím se zaregistrovat na úřad práce? A budu mít nárok na nějaké dávky? A z čeho si budu platit zdravotní pojištění když nemám žádný příjem.
Děkuji všem za reakce..
Prosím nenechte mě v tom
nemohu to na internetu vyčíst..
@Issabell0002 nejprve popřemýšlet jestli to zvládneš i po porodu. Mít dítě není jednoduché. Nic ti nedají. Na pracaku nemáš odpracovano. Já myslela že už to není moderní mít dítě dítě.
![]()
@Issabell0002 Ahoj, přeruš studium a jdi na úřad práce. Asi budeš stejný případ jako já (akorát já přerušila VŠ) a nemám nárok na mateřskou ani z úřadu práce žádný příspěvěk. Takže až se ti narodí mimčo máš nárok na rodičák - cca 7800 měsíčně? poté se to snižuje a zkusit si zažádat o porodné
kdyžtak napiš SZ .. pokud máš přítele co pracuje, tak může vzít na sebe mateřskou jako ten můj. Akorát on v práci bude zůstávat nadále, jen pobírat mateřskou ![]()
@siringa tak dej vědět po prvním sušení, zda je fakt super ![]()
@Nikola0104 tak jestli to je nebo není moderní je mi vcelku jedno.
Ale důležitější je život mého dítěte, než život můj.
No jedině by potom musela hlidat babička s přítelem..a nebo si budu muset školu dodělat až malej nastoupí do školky
@Issabell0002 A do školy už nesmíš chodit jo?
Kdyby to šlo, aspoň školu bych dochodila a máš o jednu starost míň. Jinak ti nezbývá než pracák. Tam nic samozřejmě nedostaneš, ale uhraděj za tebe zdravotní pojištění. Jiné varianty asi nejsou.
@Issabell0002 jsem učitelka, zrovna vloni jsem měla takovou holčinu
kdy rodíš? Ona měla termín v červenci, tak jsme se domluvily, že jí v do května uzavřu známky a pak už do školy nechodila. Má ukončený ročník, poté přišla přerušit (když skončil školní rok) a do dvou let se vrátí a začne 2. ročníkem.
klidně se ptej, pár maminek jsem už zažila.
@me-ow
@Meily
Tak jsem byla u doktorky, bohužel to je viróza, tak nemám antibiotika. Už jsem se těšila, že mi bude zítra lépe
A nic moc na léčení prý nemůžu. Může se bez rizika paralen a pak mám sirup a sprej do krku (názvy asi moc nemá smysl psát, protože jsme mimo ČR). A po spreji mě bolí v krku ještě více
V ČR se v lékárně prodává Vincentka (do nosu, na pití i na cucání) a to je prý bezpečné a pomáhá to. Dala by se kloklat voda se solí, kdyby u toho člověk nevracel ![]()
Jinak si občas objednáme dovoz z restaurace, ale je to celkem drahé. O dovoz obědů pro seniory tady nevím, ale zkusím se podívat ![]()
Hlavní ale je, že miminka viróza prý nemůže ohrozit (dokud tedy nemám teplotu, ale to mívám málokdy). Tak si opět říkám, jako už poslední 4 měsíce, že dokud vše schytávám já a malí jsou v pořádku, tak je to ještě dobré ![]()
ahoj taky se pridavam mam termin cerven 2019
uz se na prcka oba tesime pohlavi si nechame jako tajemstvi je tu nekdo kdo to ma stejne? A mam dotaz
Mam po svem tatinkovi uz od narozeni omdlevani z odberu krve, da se tomu predejit kdyz lezim pri odberech coz jsem se ted naucila a odbery zvladam ale pokazde kdyz vlezu na odbery se slovy jestli bych si mohla lehnou ze omdlevam tak hned dostanu slusnou sodu komentaru podobnych a co budete delat u porodu a podobne . Je nekdo kdo ma stejny nebo podobny problem ? Mam se teda porodu bat ?
@Luciee97 Ahoj
mi si pohlaví určitě říct necháme nevydržela bych čekat až na porodní sál
a taky kvůli věcičkám, přece jenom nechci mít všechno v neutrálu
.
Jinak při odběrech krve mám taky problém, zblednu a jak vylezu z ordinace tak se kácim
ale pomáhá mi VUBEC se na to nedívat jak jde sestra pro jehlu, natáhnu ruku a koukám na druhou stranu až do té doby než to odnese (jehlu ani krev vůbec nevidím) a v pohodě pak s odběrem nemám problém.