Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Luciee97 Ahojky, vitej ![]()
A nemas to psychicky? Me treba za celej zivot brali krev 1× a tak jsem nevedela, jak to snasim a bala jsem se, protoze mam strach z jehel, krve atd… Takze pri prvnim odberu v tehotenstvi jsem svoje obavy sdelila sestricce, ta me nechala lehnout a od te doby vsechny odbery v pohode v sede, jen se nesmim divat. Neboli me to, nevadi mi to a jsem za to rada, ale bala jsem se, ze budu taky omdlivat… Divim se, ze to komentuji, kdyz si chces lehnout
zkus si nejak zvyknout a brat to v pohode, nestresuj se, nic to neni… Jde prece o tvoje miminko, co bys pro nej neudelala
Musis bejt statecna mamka ![]()
@dandillita asivtam i psychika bude hrat roli samozdrejme tatovi bude padesat a ma to porad , sedet u toho prave nemuzu nazene se mi tlak do hlavy a zaviram oci pak uz si nic nepamatuji ale reakce sestricek me nekdy dost mrzi, zacala jsem brat pritele sebou posledni 2 odbery , sice vypadam jako strasnej straspytel ale moc mi pomaha jen to ze tam stoji a kouka na me
jen jsem chtela vedet jedtli nemam mit strach u porodu . U tech odberu si leham prave z duvodu abych nesbadla na brisko
@Nick Martina to ja teda zas vubec ani nad tim nepremyslim vsem jsem to oznamila ze to proste vedet nechci a respektuji to ani se me na takovy otazky neptaji a jsem diky tomu asi v klidu ![]()
@Issabell0002 Ahoj
tak bys měla letos maturovat? pokud ano tak bych se snažila aspoň odmaturovat.
Předpokládám, že jde o neplánované těhu? Pokud ano moc to nechápu, v dnešní době není žádné tajemství jak se dělají děti a na trhu je spousty možností jak se chránit, takže já tomu říkám nezodpovědnost, nemáš práci, příjem tak doufám, že máš aspoň partnera co pracuje a je ochotný tě živit (pro mě představa, že jsem plně závislá na manželovi je šílená). Budeš to mít asi těžší, a budeš se muset snažit aby jste to zvládli (aby z tebe nebyla jen další holka, co si z nerozvážnosti udělá dítě a co ted, postarej se o mě státe). Promiň možná to zní dost negativně vůči tobě, jen já tohle chování prostě nechápu.
@Luciee97 Však to vás obdivuji ![]()
Já doufám, že to na příští kontrole bude vidět a konečně se to dozvíme ![]()
@Nick Martina píše:
@Luciee97 Ahojmi si pohlaví určitě říct necháme nevydržela bych čekat až na porodní sál
a taky kvůli věcičkám, přece jenom nechci mít všechno v neutrálu
.
Jinak při odběrech krve mám taky problém, zblednu a jak vylezu z ordinace tak se kácimale pomáhá mi VUBEC se na to nedívat jak jde sestra pro jehlu, natáhnu ruku a koukám na druhou stranu až do té doby než to odnese (jehlu ani krev vůbec nevidím) a v pohodě pak s odběrem nemám problém.
Delam to stejne, jakmile jde sestra pro jehlu, otocim hlavu a nedivam se dokud mi nerekne, at si to podrzim, takze nevidim krev ani jehlu, nic ![]()
Jo a pohlavi my chceme vedet, protoze jsme chteli holcicku, ja od zacatku tusila, ze to holka bude a tak jsem byla zvedava, jestli mam tuseni spravny a zatim to vypada, ze intuice nezklamala ![]()
@dandillita teda muzu rict ze jsem tu narazila na celym webu jen na jednu pani ktera drzi do porodu semnou
pritel rika ze stejnyho blazna nenajdu
pritel to vedet normalne chtel ale musi drzet semnou nosim to ja
![]()
@Luciee97 Ahoj
Někdo mi říkal, že když chodí lidi darovat krev, tak jim pak dávají čokoládu. U nás u odběrů krve mají sušenky a bábovky, tak možná pomáhá cukr. A jesli máš ráda sladké, tak by odměna po každém odběru mohla pomoci i psychicky ![]()
Jinak přístup těch, co ti berou krev mi přijde dost neprofesionální, měli by se s tebou bavit o něčem pozitivním, abys přišla na jiné myšlenky a ne tě ještě stresovat… Porodu bych se ale nebála, do té doby určitě přijdeš na to, co ti pomáhá ![]()
Já omdlévám, když dlouho stojím. Tak si sedám do dřepu nebo i na zem, když se mi zamotá hlava a už neřeším, že to minule bylo vé frontě obchodě
Možná se někdo koukal divně, ale to jsem jednak neviděla, když všude kolem létaly hvězdičky, a pak mi to přijde lepší, než upadnout ![]()
Jinak my chtěli vědět, co to bude. Máme trochu problém vybrat jméno a navíc dvojčata, tak mi přijde jednodušší hledat dvě jména míto čtyř ![]()
@Thea42 docela si ulevuju kdyz to ctu
a jmena my teda uz mame vybrana budeme mit Samuela nebo Theu ale doma mame hada a ten se taky jmenuje samuel (pritelovi se to jmeno proste libi
) tak mi rekl ze kdyby neco prejmenuje hada
![]()
@Luciee97 Jojo, ten problém znám
Máme dvě kočky Theo a Mia. Reálně jsem navrhovala, že přejmenujeme kočku, ale neprošlo mi to ![]()
@Thea42 Já teda u doktora nebyla, ale paralen beru taky a pak jitrocelový sirup a septisol nebo jak se to jmenuje ..v lékarně vždy poradí no
a tak je mi o něco lépe no ![]()
@Issabell0002
Ahoj, mne je 19, 7+5 dnes, napiseme si? ![]()
na urad se musim prihlasit taky, tak si muzeme vzajemne predavat rady ![]()
Jinak, me moje mama mela v 17ti, prerusila kvuli tomu ekonomku v druhaku a potom si to dodelala, to zvladnes.
![]()
A kdyby se tu nejaka nahradni matka
mela potrebu starat o muj vek, tak nebojte, sice je to opravdu neplanovany, ale otcem ditete je muj snoubenec a budeme se v breznu brat, takze zadny postarej se o me state
tak prosim rejpalky ani nereagujte dekuji
![]()
Ahoj premiérové maminky ![]()
Také s partnerem zažíváme naše první těhotenství, tak že každý den je pro nás zcela nový a jen čekáme čím nás překvapí. Termín porodu máme 18.6.2019. hezké ráno ![]()
Ahoj holky:) jsem rada, ze tu nejsem sama, je mi 19 a jsem 18+5. Maturovala jsem letos a vejsku jsem prerusila a pujdu na dalkac:) to uz je drobnost:)
@Adula99
Ahoj. Moc gratuluji k mimískovi i k matuře
. Já jsem teprve 12tt+3.
Z vejšky bych si hlavu nedělala, studovala jsem jí kvůli pracovní nabídce také dálkově a řekla bych, že ve srovnání s prvákem, který jsem měla denně, to bylo lepší. Naučili nás více a donutilo mě to více makat. To bez problémů dáš ![]()