Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@zimniden Dekuju
Je to jeste na zacatku, 5+1, tak se snad stesti neunavi… Jak se tesis na velky ultrazvuk?
@Pukrle no tak to se drž a jsi už na PN? kdy máš kontrolu na srdíčko?
Těším se dost, jdu těsně před Vánoci, minule jsem byla sama a tentokrát už s partnerem a jsem zvědavá jestli mi potvrdí holčičku nebo to bude kluk ![]()
@zimniden diky, nevim, co je PN. Byla jsem dnes u midwive, ale zadny ultrazvuk se jeste nedelal. Budu se objednavat ke gynekologovi az pristi tyden. Tak to drzim pesti, at je vse v nejlepsim poradku!
To je super, ze mas ten velky ultrazvuk takto pekne pred Vanoci, to bude takovy maly predvanocni darek. A zrovna kdyz se clovek tak tesi, tak ten cas plyne tak pomalu… ![]()
Ahoj holky, mam dotaz, mozna divnej a blbej, ale tak aspon se ujistim
Jsem v 14tt a asi uz mi konecne zacina rust brisko. Hlavne vleze mi vykukuje na leve strane podbrisku boule, tak to beru, ze je mrnousek, ale nekdy, kdyz sedim nakrivo, mam tu bouli od podbrisku az do boku, takova zvlastni pneumatika az neprirozene vlevo. Jakozto prvorodicka nezkusena, fakt nevim, je to normalni, ze jde deloha s mimcem az takhle do strany? Ja jsem z toho vzdycky vykulena, jakobych tam mela mimozemstana
![]()
@dandillita Taky mi břicho už pěkně vylejzá, už to opravdu neutajím připadám si večer jak v 6 měsíci
jsem 16+4, pokud jsem tě zprávně pochopila tak ano dole na břiše (ale tak asi uprostřed) mám takovou „bouli“, špíček, pneumatiku
a to hlavně ve stoje a když si lehnu na bok tak ta boule se převalí taky
nejspíš to je mimi a působí gravitace no někde být musí, vždyt uz to není žádný pinižvíček ![]()
Holky mám dotaz pijete kafe?
Co mi zkončily nevolnosti a je mi dobře, na něj mám obrovskou chut. A občas trpím nízkým tlakem a pocitem na omdlení a na to mi kafe pomůže. Myslíte, že jedno kafe denně nebo obden nějak uškodí? Ptala jsem se gynekologa a ten mi už od začátku řekl, že jedno kafe opravdu nevadí, tak mě zajímá Váš názor.
@Nick Martina Pokud nebudeš pít větší množství, tak by to asi vadit nemělo.
Já teda kafe nepiju - neměla jsem potřebu ani předtím, ale dala jsem si občas. Když jsem měla kafe na začátku těhotenství, tak mi po kafe nebylo moc dobře ![]()
@Nick Martina já pila Caro a ted mám doma bezkofeinový Nescafé, ale jen kvůli tomu, že po obyč kafi mi nebylo dobře. Ale když někam jdu nebo když jdu k ségře, tak si dám
já myslim, že malý množství je v pohodě ![]()
@Nick Martina já sama ho nepiju, sice mívám stejný stavy, jako ty, takže bych to mohla zkusit, ale trošku se bojim (i když jsem nebyla těhotná, tak mě po kafi bolela hlava nebo bylo blbě). Ale mam těhu kamarádku a ta si to jedno denně dává, když má nižší tlak
Doktoři to prý schvalují ![]()
Případně si dej na nízký tlak kousek hroznovýho cukru - to pomáhá mě, pač kafe nepiju a nízký tlak jsem trpěla i před těhotenstvím a každý do mě chtěl lít kafe nebo slivku ![]()
@hesnom ja si dávám i 2, mam to dovolene kvuli nižšímu tlaku ![]()
@dandillita ja si dávám i 2, mam to dovolene kvuli nižšímu tlaku:)
@Nick Martina já si kafe někdy dám, ale nepiju ho každý den. A kdyz uz si ho dám tak slabounke. Kava mi jako jedina pomaha na bolest hlavy.
Řeší tu někdo předporodní kurz?
Já se konečně dneska objednala na jeden v Ostravě, tak jsem zvědavá .. akorát teda začíná až v Lednu, ale i tak se nemohu už dočkat ![]()
Ahojky ženský mám otázku vyzkoušela jste některá tehotensky podpůrný pás? Chtěla bych si ho pořídit protože mám pocit že mi břicho jednou spadne
furt si ho pridrzuju a chodím sehnuta jak babička
. Ale bojím se aby mě ten pás moc nestahoval. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji
![]()