Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Veerousek píše:
@dandillita To ano, ale myslím si, že je nefér, že když vy zrovna nejíte maso, tak syna k tomu též nepovedu. Maso obsahuje hodně vitamínů, bílkovin a dítě by mohlo chátrat někde jinde..... Jestli vy si tak jíte tak ano, ale dítě bych vedla naprosto ke všemu…
Mnohem vice vitaminu a bilkovin je v rostlinne strave. Maso se v tele rozklada a hnije neprirozene dlouho. Muj nazor je, pokud nekdo chce cpat do ditete maso a mleko plne hnisu a hormonu, jeho vec:) Spravne nastavena veganska strava da diteti mnohem vic. Zadne dite si prirozene nevybere jist zvirata. Dejte vasemu diteti kuratko a reknete mu at ho zabije, udela to? Pokud se moje dite rozhodne jist v dospelosti maso, je to jeho vec. Ja sve dite budu ucit ucte ke vsemu zivemu a jde mi i o to aby bylo zdrave
@zimniden ahojky vítám tě
Zlinský kraj a valachy zbožňuju
a jak se přítel těší? kdy se budete stěhovat k sobě?
@siringa díky. Jo těší se, těšíme se už oba, ale napřed to byl teda pěkný šok. Stěhování záleží na tom kdy sežene práci, kdyby žádná nebyla, musel by dojíždět do své stávající…uvidíme, nějak se to vyvrbí
@GoldGirl Nemá cenu hnis řešit, vy máte názor na mléko plní hnisu a hormonů, já zase mám názor na Vaši stravu. To je právě ten důvod, proč vegetarián ani vegan nebudu, moderní doba, kdy člověk už neví co by.
Jestli Vám to tak sedí tak tak papejte a učte to své děti, však každý je jiný.
Ahoj holky,
Jsem tu nová. Za necele 3 tydny mi bude 30. Jsem z Moravy, ale budeme se stěhovat do Prahy:)
Otehotnela jsem na prvni pokus. Tak jsem byla stastna, kdyz jsem videla, jak některým se nedaří ![]()
Jinak ted jsem 26+4. V patek jdu do prenatalu na 3d vyšetření. Nebo spíše na 3d fotecky:) mate nejaka zkusenosti s tímto 3d? Rekli Vam kolik prcek měří a vazi, i kdxz je to záměrene na fotecky?
Jinak kromě toho, ze pribiram pul kila tydne a přitom nic nejim, protoze me malinký tlačí na zaludek, tak mi nic neni a těhotenství prožívám celkem lazo plazo:)
@Jlucie88
Ahooj, tak vitej a gratuluji ![]()
Ja jsem teprve 13+3, takze zadne zkusenosti nepredam, spis ty nam pak muzes ![]()
Jinak si uzivej lazo plazo tehotenstvi, ja od zacatku porad zvracim a neni mi hej, porad cekam, az to prejde ![]()
Taky se nam povedlo na prvni pokus, dneska je fakt potreba si toho vazit a radovat se, neni to samozrejmost ![]()
Jo a nepribrala jsem jeste nic, naopak jsem shodila 2kg. Taky cekam na nejaky pribytek a brisko ![]()
@dandillita
Tak to bud rada. Ja začala pribirat mezi koncem 4 a začátkem 5 mesice. Ted uz mam 8kg nahore. S takovou do konce přiberu 14kg. Protoze pribiram 0,5 kilo tydne:(
. Kdybych aspon podle toho jedla ![]()
@Jlucie88 Ahoj
taky mám pocit, že přibírám snad ze vzduchu
. Od konce 13 tt mi už je lépe tak jím normálně (nepřijde mi, že bych jedla víc než před těhotenstvím, ani zatím netrpím nějakými extra chutěmi), dneska jsem 15+ 4 a mám 2 kila nahoře a břicho se mi taky pěkně vyvaluje, mám pěkný „špek“
. Někdy mám pocit, že jen co vstanu a nadechnu se mám půl kila nahoře
.
Jinak gratuluji, že se Vám to povedlo na poprvé, nám na podruhé a takhle rychle jsem to ani nečekala, ale jsem za to fakt ráda ![]()
@zimniden Ahoj
gratuluju k miminku
a ty a tvůj přitel nebydlíte ve stejném městě? Neboj určitě něco seženete, důležitý je že se oba těšíte
. A jak ti je? Rýsuje se ti už břísko? Já jsem dneska 15+4 a teda břicho už mám
a kila už jdou taky pěkně nahoru mám pocit, že přibírám snad ze vzduchu ![]()
Ahoj holky, jsem ráda, že tu je tato skupinka, kde se neřeší ostatní prcci v domácnosti, tak bych se ráda přidala
.
Já jsem teď na začátku 12.tt., screening mě čeká na konci listopadu a termín porodu 11. 6. 2019. Mímo se povedlo na druhý pokus, ale stejně to trvalo několik měsíců, protože jsem po vysazení HA měla hodně dlouhé cykly (přes 50 dní). Jinak jsem z Východních Čech, je mi 30, s partnerem jsme se zatím nevzali.
Z vitamínů beru Femibion1 + zvlášť k tomu železo a omega 3, a to vše proto, že jsem vegetarián (k veganství jsem se zatím nedopracovala, ale masné produkty nejíme já ani přítel zhruba 2 roky).
A asi jsem exot, ale já měla břicho nafouknuté hned od začátku těhotenství, snad od 5. týdne mě tlačily džíny a teď už jsem na těhotenských legínách
.
Jo a jsem v PN, kvůli špinění na začátku, je pravda, že mám hodně stresující práci a od doby, co jsem doma, jsem neměla jediný problém (ťuk ťuk).
Tak nám všem přeji zdravé těhotenství a všechna vyšetření v pořádku. ![]()
PS: Nebylo by možné uzamčení diskuze?
@Nick Martina
To ja mela taky tak:) do toho 18tydne mi to jeste nejak nedocházelo:) nez malinký zacal kopat a začlo růst brisko:) ja to mam bez nějakých extra komplikaci. Tak si to zatim užívám;) a ted v patek malinký bude v hlavní roli v 3d filmu. Tak se tesim strasne moc:)
@Mihalka88
Ahoj, ja si myslim, pokud si drobnější, tak pribiras rychleji. To je častější. To mi rika doktor porad. Pokud mas vic kilo, tak to jde zas pomaleji. A jeste to závisí, jakou mas kostru: pak to brisko muze byt vypuklejsi:) me taky nezajima řešení jiných deti v domactnosti, kdyz nemam sve a kdxztak se na to zeptám v rodine:)))
@Mihalka88
Ahoooj, vitam te ![]()
Taky mam tuhle skupinu rada, protoze jsme prvorodicky. V ostatních vsichni resi ty prcky doma ![]()
Jsem rada, ze je tu dalsi veg mamca
ja jsem takovej skoro vegan, mam svoji vlastni cestu. Na zacatku tehu jsem se zacala dopovat femibionem 1, floradixem zelezo a B12, plus Vincentka na mineraly a mela jsem v planu dalsi vitaminy. Bohuzel zahy prislo zvraceni a vse krom femibionu a B12 slo stranou, docetla jsem se totiz, ze to zelezo muze zpusobovat nevolnosti. Ted stale cekam na nejake vysledky krve a podle toho prijem doplnku upravim. Ale myslim si, ze i kdybych byla vsezravec, nic by to nemenilo na tom, ze jsem prvni mesice prezila se suchym pecivem a banany. Takova vecna dieta. Dodneska (jsem 13+3) nejim tak pestře, jak bych si predstvovala a s jidlem dost zapasim. Cemuz bych nikdy nevěřila, protoze pred tehu jsem byla doslova popelnice, co muze jist 24h denne porad a cokoliv! Ranni zvraceni mam furt a netusim, kde mimco bere bilkoviny, protoze moje milovane lusteniny a tofu se mi hnusi
Ale hlavne, ze roste a vypada dobre, snad ze me vsechno potrebne vysava, protoze se tak i citim ![]()
Jinak s briskem si nedelej starosti. Mam kamaradku, je o 8 tydnu napred nez ja a brisko se ji nafouklo hned a uz ve 3. mesici vypadala jak v patem. Neuvěřitelný, ja doted nemam zadne. Pry to ma po mamce. Ma to nevyhodu, ze ji to brisko omezuje o to vic a dyl, ale zas je fajn, ze aspon vsichni vidi, ze je v jinem stavu a tak k ni pristupuji. Myslim, ze u me bude vetsina lidi dost koukat, az po zime shodim zimni kabaty a teple mikiny a oni zjisti, ze mam buben ![]()
Jsem uz 5 tydnu taky na PN a jsem za to moc rada, ty nevolnosti byly peklo. Od prosince ale musim do prace.
Tak hodne stesti a zdravi veg mamco ![]()