Prvorodičky 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.11.18 19:29

Holky, jak probíhá první vyšetření v těhotenství u gynekologa? Nakonec jdu na 1. kontrolu a potvrzení už zítra a přítel by rád šel do ordinace se mnou, chtěl by bejt u všeho. :srdce: A tak by mě zajímalo co Vám vlastně poprvé dělali za vyšetření, nějak uplně netoužim po tom, aby přítel asistoval u vaginálního vyšetření. :mrgreen: Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.18 19:40

@NicoleMenette mě dělaly jen vaginální vyšetření a jinak nic a další vyšetření za dva týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
7.11.18 19:41

@NicoleMenette tak to je přesně to jediný, co mě na první návštěvě dělali :mrgreen: Takže bych tam přítele nebrala :nevim:
U mě v podstatě udělali jen „vnitřní“ UZ, změřili plod, zkontrolovali srdíčko a dali instrukce a termín na příští návštěvu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
7.11.18 19:42

@Viola23 ahoj, blahopřeji! Tak MD ti začíná někdy v prosinci ne? Tak jestli je ti dobře a máš práci, u které ti bříško neprekazi, tak to určitě zvládneš :) a čekáte holku nebo kluka?
@NicoleMenette mě mudr. Dělala vagknalni utz ještě do nedávna skoro :lol: tak do 20tt asi? Teď ho dělá taky, kvůli čípku, ale jen občas.. ono že začátku není nic moc vidět a přes dolejsek se tam dostane a vidí líp :) takže bych přítele raději nechala doma, nebo v čekárně :lol: je super, že chce jít s tebou, a určitě je to na vás, ale ať jde klido s tebou a zítra se zeptáš mudr :) určitě až pojedete na genetiku, tak si to užije stokrát víc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.18 19:44

@dandillita @Petuliiik86 Tak Vám moc děkuju, přesně toho jsem se obávala. :mrgreen: No, holt si počká v čekárně. Já jen doufám, že už tam bude něco vidět. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.18 19:46

@Pepe22 Moc děkuju za reakci, tohle je vyšetření, u kterého ho vážně sama nechci. :mrgreen: Joo, je to od něj krásný, je hroznej nadšenec. :srdce: On tam se mnou jede tak jako tak, protože bych cestu vlakem nezvládla.

A po jak dlouhé době Vás čekaly další kontroly? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
7.11.18 19:57

@NicoleMenette
Ja jsem sla na dalsi po 4 tydnech, to mi udelali prukazku odbery krve a kontrolu moci a na dalsi jdu zase za 4 tydny a budou zase odbery :lol: myslela jsem, jaky to bude opruz v tehotenstvi chodit jen ja vysetreni a kontroly a furt cekat na vysledky, ale me to zatim docela bavi a jsem nadsena :mrgreen: Jinak co vim od okoli, tak chlapi mimco vetsinou vidi az na genetice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
7.11.18 20:29

@NicoleMenette vůbec není zač :) je hodnej, přítel se mnou chtěl jít taky minule a ještě že nakonec nešel, protože mi opět dělal utz spodkem a to nepotřebuje vidět :lol: jinak já chodím co 3 týdny na kontroly, ale je to asi individuální :) na začátku jsem byla i po 2 tydnech, protože pak jsme jeli na dovcu a další byla zase až po měsíci, protože měla mudr dovcu, ale většinou ty 3 týdny no :) ono že začátku budeš chodit min a pak až od nějakýho 32 týdne asi se chodí častěji a pak snad i každý týden :) ale asi záleží na mudr :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1282
7.11.18 20:35

@NicoleMenette prvni vaginalni a taky jsme ani jeden netouzili, aby u toho byl :mrgreen: pak jsem sla za tyden (hematom), pak az na ten screening (mezitim pohotovost, mela jsem horecku). Poprve sel manzel az na ten 1. screening a stejne mi delali i ten vaginalni a manzel zustal a evidentne trauma nema. Dalsi poradna az za 5 tydnu (tyden uz utekl), takze jdu 3.12. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.18 20:59

Holky, vy jste úžasné. Moc Vám všem děkuji za reakce. :kytka: Je skvělý si mít o tom s kým pokecat, v okolí to právě nechceme vůbec nikomu říkat do konce 1. trimestru, takže se ani kamarádek, které už děti mají nemůžu ptát. Děkuji za tuhle diskuzi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
7.11.18 21:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
7.11.18 22:12

Určitě spolu jděte na prvotrimestriální screening, to už je miminko relativně velké, že z toho partner bude nadšený :) Uslyší srdíčko, pohyby, celé tělíčko (u mě to probíhalo tak 5-10min). Dřív to moc nemá význam, bude tě kontrolovat spodkem, takže ne úplně super na pozorovatele :D ale to je asi na každým. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.18 21:23

Devcatka, tak mam za sebou prvni vysetreni. Vacek uz byl krasne videt. :srdce: Podle ultrazvuku jsem 6tt+4, podle menstruace presne 6tt, nejak nevim, to znamena ze uz jsem byla tehotna behem te posledni menstruace, ktera jeste probehla? :roll: Dalsi kontrolu mam za 14 dni + odbery krve. ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1282
9.11.18 07:02

@NicoleMenette tezko rict, ono zalezi na ulrazvuku a doktorovi :) gratuluji. Nase mimimko je o 12 dni mensi nez podle posledni menstruace, ale nikdo to neresi. Mela jsem po vysazeni antikoncepce (rok a pul), dlouhe cykly a myslim si, ze jsem otehotnela az 25 DC :lol: priste uz bude fazolka se srdickem, ja kdyz to videla, tak jsem malem bulela :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.18 10:48

@NicoleMenette Ahoj :) taky mi termín podle menstruace a podle ultrazvuku nevychází :D A skoro stejně jako tobě :D na první prohlídku jsem šla podle MS přesně v 6tt. Na další prohlídku jsem šla za 14 dní tedy to mělo být 8tt, ale dle ultr. už to bylo 8+3 kde mi brali krev a už jsem dostala průkazku a taky neschopenku. Pak jsem byla objednaná až za 4 týdny, ale jelikož jsem špinila tak jsem mezi tím byla ještě na mimořádné prohlídce. Pak už jsem ve 12+3 jela na screening , což byl opravdu krásný zážitek a manžel poprvé viděl našeho cvrčka :srdce: . Hned ve stejný týden jsem byla objednaná do poradny tedy 12+ 6, kde mi doktor jen změřil tlak a to bylo všechno, na další kontrolu jdu 27.11. což je po 4 týdnech. Jinak mi minule oznámil, že na ultrazvuk mám nárok jen 3× za těhotenství :(.

Nevíte kolik může stát takový rychlo ultrazvuk, kdybych si ho zaplatila sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí