Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nick Martina píše:
A holky berete vitamíny? A jaký názor na ně máte?
V prvním trimestru jsem brala docela pravidelně Mamavit s DHA, ale měla jsem ke konci už opravdu problém tak velkou tabletu spolknout a dělalo se mi z toho špatně. Teď začínám 2. trimestr juhuu konečně se cítím mnohem lépe, a koupila jsem si femibion 2, protože to má menší tabletky, ale nechci je jíst pravidelně (1 kapsly DHA + tabletku v jeden den dle návodu).
Ptala jsem se doktora a ten mi řekl, že proti vitamínům není, že když je budu brát mimčo si to vezme. Nejsem zrovna ten typ co má pestrou stravu, snažím se, ale vím, že to co jím je pro prcka asi málo.
Taky beru ten mamavit.. o moji strave se radeji ani nevyjadruji pestra rozhodne vubec neni:/ a ikdyz se snazim tak proste tu zeleninu do sebe nenacpu:( … Takze doufam ze bude prcek v pohode a hlavne doufam ze nebude mit stravovaci navyky jako jeho maminka:D
@me-ow jooo zvířátka
původně jsem děti nechtěla, spíš další koně a víc psů, ale to bych musela prodat barák a koupit farmu ![]()
@beazav ahoj, vítej
to ti aspoň začátek rychle utekl
nám se taky malá ukázala až v tom 20tt
dala si pěkně načas
takhle to máš lepší doma, jak s kotníkem, tak i s tím dojezdem ![]()
Ahooj holky, tak se k vám taky přidávám
jsem 14+6 a prý to bude holčička
dneska jsem byla na kontrole.. super pocit ji zase vidět a vědět že je vše v pohodě
jsem vždycky mezi kontrolama nervózní.. máte to taky tak?
Jinak jsem svobodná, je mi 24 a jsem ze Šumperku ![]()
@E-foxx ahoj
tak blahopřeji k princezně!! Hlavně, že je vše v poradku
taky to tak mám
nejraději bych chodila každý týden
![]()
@Pepe22 děkujeme
a co vy čekáte?
Přesně to mě těší že nejsem sama
asi si pořídíte ultrazvuk domů
![]()
@GoldGirl Ahojky, no nemůžu se úplně přesně zaškatulkovat, protože nesplňuju přesně veškerá pravidla veganství, mám spíš svou vlastní cestu, ale ta teda obnáší, že nejím maso, jen výjimečně rybu/krevety, nepiju mléko a nejím mléčné výrobky, jen výjimečně sýr, a vajíčka jím jen domácí od známých
. Ale nakupuju jen vegansky, když už někdy mám sýr nebo rybu, je to spíš na návštěvě nebo v restauraci.. A kosmetika taky jen rostlinná a nesnáším kůži a kožešiny co se oblečení, obuvi atd. týká. Prostě miluju zvířátka
![]()
Promiň za obsáhlou odpověď ![]()
Ty jsi vegan?
Holky, tak ja cekam cele dny, az mi prijde upozorneni na novy prispevky a ted zoetne zjistuju, kolik z vas mi reagovalo na muj prispevek a psalo
to brzo
Skoda, musela jsem vsechno docist zpetne.
Zitra jedu na ten screening, tak jsem zvedava a podle vasich reakci radsi budu pocitat s variantou pres bricho i vnitrne
Ale aspon, ze je tam pritmi, to jsem rada…
V kolikatem tydnu jste tam byli? Ja jsem 12+3, tak si rikam, ze je mimi jeste hodne malinky, co tam tak muze byt videt? ![]()
Jsem zvedava..
Jinak ja jsem na PN mesic a rozhodne se nenudim! Pres dva tydny jsem prolezela u TV, jak mi bylo zle, jen jsem zvracela a nemohla jist.. To se nedalo nic… Jinak mam pejska, takze ty 2 prochazky denne nejak dat musim, at je, jak je ![]()
Ale co je mi lip, tak dohanim spoustu restu doma. Nez prijde mimi, chci dodelat upravy bytu, vyhazet a probrat hodne veci, skrine, skrinky, regaly a udelat misto pro detske veci. Umyt okna, vanocni peceni a pripravy a mam co delat teda
Slibila jsem v praci, ze od prosince prijdu
Ale asi budu litovat
Nejak tusim, ze s brichem toho moc neudelam a po porodu taky ne. Sice mame malej byt, ale o to vetsi prace je vsechno uskladnit a nezblaznit se z nedostatku mista. Nemuzem ani najit gauc, ktery by se nam vesel, aby mel pritel na cem pohodlne spat, kdybysme ho s mimcem vykopli z loznice ![]()
@dandillita já byla na screeningu ve 12+2, přes břicho nešlo všechno vidět tak pak se doktor díval vnitřně, stejně jsem pořádně nevěděla o čem mluví, ale vše bylo ok, tak aspoň tak. Taky jsem na PN už od poloviny září a začínám se docela nudit ![]()
@dandillita píše:
@GoldGirl Ahojky, no nemůžu se úplně přesně zaškatulkovat, protože nesplňuju přesně veškerá pravidla veganství, mám spíš svou vlastní cestu, ale ta teda obnáší, že nejím maso, jen výjimečně rybu/krevety, nepiju mléko a nejím mléčné výrobky, jen výjimečně sýr, a vajíčka jím jen domácí od známých. Ale nakupuju jen vegansky, když už někdy mám sýr nebo rybu, je to spíš na návštěvě nebo v restauraci.. A kosmetika taky jen rostlinná a nesnáším kůži a kožešiny co se oblečení, obuvi atd. týká. Prostě miluju zvířátka
![]()
Promiň za obsáhlou odpověď
Ty jsi vegan?
Tak to je super:) Jj jsem ale ono nejde byt vegan na 100% a postupne se ucim a pridavam veg veci - ted jsem u te kosmetiky:) Ja maso zadne, mleko a vejce ne ale jim obcas susenky a v nich je oboje. Prcka budes take vychovavat vegan tzn zadne zivocisne produkty? Ja 100% ano. Urcite si nehodlam zabijet dite masem a mlekem plne hormonu.
@GoldGirl Můžu se zeptat a vy byste nesnědla ani žádné bio? Myslím, že není moc dobré dítě vést k veganství, sám se rozhodne co chce a nechce, ne? ![]()
@GoldGirl Ahoj, no u prcka to dopredu moc neresim a budu to resit, jak to prijde. Muj pritel a zbytek rodiny maso ji, i kdyz ne porad. Myslim, ze je dost casu a ze mimi pak samo da najevo, co chce. Ale jelikoz maso proste nekupuju, nejim a nevarim, tak to se ani s mimcem nezmeni a ode me se masa nedocka
jestli to budu tatinkovi a rodine zakazovat, krmit ho masem to nevim, na to asi nejsem. Spis jim reknu, at mu ho nenuti, nenabizi, ale kdyz si o nej „rekne“, branit mu nebudu. Ja si totiz, mozna mylne, myslim, ze deti samy od sebe maso nechteji a nevyzaduji. Ja to tak teda mela a tech deti je mnohem vic.. ![]()
@dandillita To ano, ale myslím si, že je nefér, že když vy zrovna nejíte maso, tak syna k tomu též nepovedu. Maso obsahuje hodně vitamínů, bílkovin a dítě by mohlo chátrat někde jinde..... Jestli vy si tak jíte tak ano, ale dítě bych vedla naprosto ke všemu…
@Veerousek Jojo, ja jsem jen odpovidala slecne na dotaz. Nikomu jeho nazor neberu ![]()
Hezký večer děvčata, přidávám se k vám do diskuze ![]()
Je mi 34 ( jsem zvědavá jestli tu budu nejstarší
), jsem ze Zlínského kraje a vdaná nejsem, zato rozvedená ano, takže do další svatby se asi moc nepohrneme. Miminko je neplánované, otěhotněla jsem po 4 měsících vztahu, zatím spolu ani nebydlíme, takže je mi často smutno.
JO a jinak jsem 16.týden