Prvorodičky 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
156
2.12.18 21:16

@Meily muzu se zeptat? Holky co jste na neschopence skoro od zacatku…je to kvuli narocne praci nebo nevolnostem? Jaka je vase profese?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
2.12.18 22:10

@Mini arasid Unavou a strašně mě bolí třísla a pokud mám hodně lidí tak i podbřišek :) takže pak akorát celý den ležím a nic nedělám. Zvraceni už mam dáávno za sebou .. díky bohu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
2.12.18 22:18

@me-ow Jsem ráda, že píšeš, jak se těšíš, až bude po… Alespoň v tom nejsem sama :-) Mě to docela vadilo poslouchat, jak bych si to měla užívat. A pak rady „neboj, max za týden už to přejde.“ Chápu, že to lidi asi myslí dobře, ale pro mě bylo dost frustrující začít tomu věřit, když pak to zlepšení furt nepřicházelo…

No a teď, když už je to konečně lepší, tak není, asi mám angínu :( Bolest krku a hlavy je hodně nepříjemná, ale netušila jsem, jak blbě se v těhotenství smrká a kýchá. Navíc když kýchnu, tak i kočka vedle nadskočí a běží se schovat. Nedovedu si představit, jak se musí leknout ty chudinky v břiše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
2.12.18 22:20

@Mini arasid Ahojky :mavam: Já jsem na neschopenku nastoupila kvůli nevolnostem. Mě bylo od začátku pěkně blbě - jak angína. Byla jsem slabá, málo jedla, pocit na zvracení když jsem vstala. Tak jsme se s doktorkou domluvili, že na ty začátky budu radši doma (mám i nízký tlak, tak abych sebou nesekla). Měla jsem to do práce sice jen 20 min autem, ale já byla ráda, že jsem došla na záchod. Samozřejmě do toho nastoupil i stres co potom, pač svojí práci teď aktuálně vykonávat nesmím (strážce zákona a pořádku :lol: ), ale tři měsíce jsem byla úplně ko… začala jsem i denně zvracet, žádný přísun jídla - ze všeho mi bylo :poblion: , tak jsem i zhubla 4 kg (z 46 na 42). V práci jsem to už beztak oznámila, tak už začali vymýšlet co vůbec se mnou.. Není toho moc na práci, vzhledem k tomu, že jsem térenní pracant :lol: No už sice jím, ale váha furt stejná, tlak stejně nízký a teď že mám nízko placentu a mám být doma v klidu. Takže to na návrat do práce už ani nevidím. Pro mě je dítě priorita číslo jedna, a kvůli pár kačkám se tam nebudu hnát jak šílená. :nevim: A pro rýpaly, co neuznávají ženský na neschopence, že těhotné makali jak divé: Tak ať, ale moje rozhodnutí je mé, a makám v kuse zatím celý život, nikdy nemocná, těžký přesčasy, necucala jsem nic od státu (krom vysloužené výplaty), tak pro jednou si zasloužím být v klidu doma. Takže tak ;)
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
2.12.18 22:21

@Thea42 Mám to stejné, ležím už týden s chřipkou, fujky… Pořád kýchám, to div nezbořím barák. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
2.12.18 22:32

Ahojky holky, mluvite mi tu z duse. Dekuji za tipy proti nevolnostem, ja zkousela kdeco, uz mi nic nepomahalo, ale treba ty naramky zni fakt zajimave ;)

Ja jsem v 16tt a ted koncim neschopenku. Byla jsem od zacatku doma kvuli nevolnostem. Delam v kancelari, nic narocneho, ale pri mych stavech se to nedalo. Prezila jsem to v praci asi 2 tydny s tim, ze pro me asi 2× musel pritel dojet a i po ceste jsme staveli na :poblion: a jednou jsem do prace ani nevstala.. Uz to neslo. Od zacatku porad hubnu.

A uplne souhlasim s @Thea42 , jak mi kazdy rikal, ze me to po prvnim trimestru prejde a vsude jsem to cetla a vsichni me furt uklidnovali a ja pak mela 3 dny lepsi a hrozne jsem se radovala, ze jsem z toho venku a zas bum a lehla jsem a zvracela i vodu.. Kazdy den je holt prekvapeni. Ted je mi zase lip, kez by to vydrzelo. Sice si kazdy den rano ublinknu, ale aspon pak jim a funguju :mrgreen: skoro 2 mesice jsem mela stavy na omdleni + zvraceni + nechutenstvi, kdy jidlo bylo nejvetsi nepritel, smrdelo mi vsechno vcetne naseho bytu a pritelova vonafky, vypila jsem tak hrnek caje a sklenici vody za den a kolikrat uz premyslela, jestli by mi nebylo lip na kapacce… Jsem vdecna, ze jsem v nemocnici neskončila, ale rozhodne jsem si to tehotenstvi představovala uplne jinak a tohle me ve snu nenapadlo :roll:

Tak vsem nam drzim palce, at nas to brzy prejde. Hlavne se nenechat zlomit psychicky, pokazdy se nad to povznest a verit, ze to znamena, ze nase miminka jsou zdravy a dari se jim, protoze to tak je. Je nam spatne, aby jim bylo dobre :lol: Psychika dela hodne a me vetsinou v dny, kdy jdu od doktorky z ultrazvuku, spatne nebyva, jak jsem nabita a stastna, ze jsem mimi videla a je v poradku :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
2.12.18 23:03

@Meily Naprosto souhlasím. A co te týče těch rýpalů, tak mi přijde, že nejhorší jsou kolegyně, kterým v těhotenství nic moc nebylo. Chlapi to kupodivu berou mnohem lépe, protože uznávají, že o tom nic neví :-)

A s tou chřipkou, můžu se zeptat, jak zvládáš spát? Já jsem vyčerpaná a stejně nemůžu usnout. Před týdnem jsem spala krásných 12 - 13h a teď nemocná tak 3h za oc a pak 2h přes den.

@Mini arasid Já jsem v kanceláři u počítače a na konci čtvrtého měsíce jsem zkusila jít zpět do práce. Zvládla jsem 3 dny, kdy jsem si denně brala 2h volna, protože jsem byla vyčerpaná a každý den mě bolelo břicho víc a víc. Tak jsem zase šla na měsíc na neschopenku.
Práci nemám náročnou ani nebezpečnou, ale mám rizikové těhotenství (dvojčata a navíc myom), tak doktorka souhlasila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
2.12.18 23:35

@Meily mam teda ty stavy jak tady pises…je to uz silene a vyhrozuji me kapackama v nemocnici-tomu sem se branila zuby nehty ale uz je me z toho fakt na nic tak premyslim ze teda pojedu. A jinak myslim ze je urcite dobre ze si doma, protoze tvoje prace urcite vyzaduje hodne soustredeni a s temato stavama to fakt nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
2.12.18 23:46

@dandillita jj ty cipky jsem mela. Z meho bliti a daveni snad 20× denne nad wc se to zmirnilo na 10× denne :lol: cele dny me byva zle a trochu me to zmirnilo ty silene nevolnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
3.12.18 00:31

@Thea42 Taky moc nenaspím přes noc.. ještě teď nemůžu usnout. Nebo když se mi to podaří, tak se v noci budím, jak mám ucpaný nos, nebo kašlu a prskám :lol: takže taky tak cca 4 hod v noci a přes den 3 hod usnu po obědě :D Nejlepší uspávadlo je když zapnu myčku, narychlo něco poklidím, tak se lehce unavím a ten šum z myčky mě uspí ;)

Jo kolegyně přesně, měla taky klidné těhotenství a bezproblémový porod, tak má trošku růžový brýle :D A já jsem dle ní flákač, že ona ještě v 5. měsíci běhala za pachateli a já si ležím v posteli, vrchol drzosti ode mě prej :mrgreen: Ale ona je trošku cvok, ta to tajila a když se to šef dozvěděl, málem ho kleplo, že mu venku běhá těhotná kolegyně. :zed:

@Mini arasid Taky mi s nima vyhrožovali, furt jsem je konějšila, že dobrý dobrý.. Asi jsem měla jít, protože by se o mě starali a třeba bych tolik nezhubla :roll: Ale snad má miminko vše potřebné. To roste jak diví a nevím z čeho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
3.12.18 01:47

@Meily A ve kterém si teď týdnu? Já se taky divila, že nepřibírám a teď jsem to vše najednou dohnala za 3 týdny. Jen mezi 17 a 20 týdnem jsem nabrala 5,5 kg… Tak si teď říkám, jestli to zase není moc rychle :mrgreen: (Ale mám dvojčata, tak snad ne.)

A mimochodem, nemáš z toho kašlání a smrkání namožené břicho? Mě najednou tak divně pobolívá, ale pak jsem si všimla, že mám zatnuté břišní svaly při smrkání. A je to pocit asi podobný, jak po hodně náročném posilování břicha. No, asi si budu muset najít přes noc nějakou zábavu a přestat analyzovat každou bolest :)

Jinak jsi dobrá, že zvládneš uklízet. Já se dnes zmohla za celý den na naplnění myčky, ohřátí včerejší polévky a špagety s kečupem. Manžel má taky angínu a je mu hůře, než mě, tak se ještě starám o něj… Ráno si spolu půjdeme pro antibiotika. Doufám, že brzo zaberou a budeme se moci v tom starání se o sebe střídat 8) Rodinu máme bohužel daleko, ale pobavila mě babička „Tak já ti něco uvařím a pošlu ti to poštou.“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
3.12.18 07:52

@Mini arasid ahojky ja jsem prodejce v obchodě. Na neschopence jsem od 13tt. Doktorka mi sice říkala že se mám snažit dokud můžu že pokud jsme zdraví tak mám pracovat ale přesně jak už tu holky zmiňovali kolegyně byly jine :P pak jsem ke konci jsem začala být hodně ve stresu a unavená. Sedět mi sice dovolili ale kolegyně byla jiná nutila mě tahat palety se zbožím a lézt na štafle. Pak mě odvezla záchranka s křečema a bylo ro vše že stresu. Holky jen chci říct pokud máte náročnou práci kde travite celý dny na nohou či je stresova nebo se necítíte dobře fakt se nebojte. Já byla workoholik chodila jsem furt na brigády a říkala jsem si co sakra budu dělat doma . Teď je čas vánoční a peču cukroví takže zábava se vždy najde. Nikdy se nebudím. A peníze nejsou všechno. Vas mít na to je připravený a musí počítat s tím že vás bude muset nějakou chvilku jak se říká živit. Peníze se stáhnou na 60% procent ž vašeho platu ale zvládl i to jiní tak mi taky :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
3.12.18 07:53

Vas muž ne mít :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
3.12.18 08:15

Ahojky holky ja jsem ted 28+3tt a v praci jsem přestala jakmile slo trochu videt brisko. Neplánujeme druhe a bala sem se o miminko a navic jsem si cele těhotenství chtela užit. Je mi 30 a podle gynekologu na prvni dite uz jsem starsi.
Ja myslim, ze zalezi na kazde jak se rozhodne. Nemam žádné problemy. Jen me malý tlačí na zaludek, což je normalni. Těhotenství ukázkové a přesto nechodim pracovat. Ale protoze jsem se tak rozhodla a je to prece moje vec.
Myslim si, ze přijdou tezke chvile a to chlapi nikdy nezažiji, tak by to meli akceptovat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
3.12.18 09:24

@Thea42 A co na to bereš? Já kupodivu taky včera lehla .. zatím jen s rýmou ale moc jsem toho teda nenaspala. Prcek chudák kopal, jak se mu to nelíbilo ..

@Jlucie88 Jéé, máme úplně stejný týden :D Každopádně já teda chodím pracovat, ještě do půlky prosince asi budu? Ale chodím třeba 1× až 2× za týden, pak třeba týden nejdu .. pak jdu taky 2× za týden a tak dokola .. jak chci směny no a podle toho jak mi je .. akorát já mám brigádu a né práci, tak si mohu vybírat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí