Prvorodičky 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47
4.1.19 20:57
@Denise93 píše:
Jo a holky, určitě si pořiďte kojicí polštář už v těhotenství, já jsem ho dostala až teď ve 35. týdnu a lituji toho, ze jsem ho neměla dřív, spánek je o 100% lepší a na kojení taky moc pomůže, přítel říkal, že si na spaní asi taky jeden pořídí :mrgreen:

Myslíš, že to má cenu i úplně na začátku, když ještě nemám moc velké bříško? Jen jestli si ho mám přát k narozeninám a ještě to 3 měsíce vydrží a nebo si ho mám koupit sama už teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.1.19 20:58
@Denise93 píše:
Jo a holky, určitě si pořiďte kojicí polštář už v těhotenství, já jsem ho dostala až teď ve 35. týdnu a lituji toho, ze jsem ho neměla dřív, spánek je o 100% lepší a na kojení taky moc pomůže, přítel říkal, že si na spaní asi taky jeden pořídí :mrgreen:

Myslíš, že to má cenu i úplně na začátku, když ještě nemám moc velké bříško? Jen jestli si ho mám přát k narozeninám a ještě to 3 měsíce vydrží a nebo si ho mám koupit sama už teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13843
4.1.19 21:06

@JanncaH
Kojici polstar je super :mrgreen:
Dostala jsem ho k vanocum a plne ho vyuzivam..je hrozne pohodlnej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2552
4.1.19 21:14

Problém v práci

Ahojte,
Jsem dnes 7+2 a od 6tt mám na obou nohách červený fleky. Dle kožní to jsou popraskané žíly kvůli dlouhým hubeným nohám a takový mám prý i žíly. Nicméně jsem žádala v práci o 8 hodinové směny (místo 12,5 hodinových směn) a přizpůsobení pracovní náplně kvůli těhu. Nicméně manažerka mi odpověděla: já jsem zvládla pracovat 12 hodin denně bez jakéhokoliv omezení či přizpůsobení pracovní náplně do 8 měsíce a tak to zvládnete taky. Jinak pracuji jako vedoucí prodejny s oblečením a pořád chodím po schodech nebo stojím za pokladnu protože normální prodavači nesmí dělat výměny ani návraty. Navíc je to dvoupatrová prodejna s rozlohou cca 1400 m2 a kancelář je samozřejmě v 1. Patře, ale tam není možnost trávit čas v době výprodejů a když nám jede zboží (což je 2× týdně) nutí mě tahat kartony které mají 15-25 kg… Co by jste dělali vy na mém místě když pro své vytoužené miminko jste museli podstoupit IVF a žádné jiné emryo už zamražené nemáte?? :nevim: mám chuť jít na rizikový ale musela bych tuto situaci prodiskutovat u svého gynekologa a zároveň to nějak přežít do 17.1. V práci (to jsem u svého gynekologa objednaná na kontrolu)… Děkuji za Vaše názory či životní zkušenosti ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2552
4.1.19 21:23
@Nick Martina píše:
Tak holky včera jsem byla na na ult ve 20 týdnu (přesně teda v 19+6) a vypadá to na kluka (tušila jsem to, vnitřní pocit :D ) . Přibližná váha 300g a délka 20 cm :palec: .Koukáte už po kočárku?Jaký jsou vaše favoriti? Hledám inspiraci :D [/citace
@Nick Martina píše:
Tak holky včera jsem byla na na ult ve 20 týdnu (přesně teda v 19+6) a vypadá to na kluka (tušila jsem to, vnitřní pocit :D ) . Přibližná váha 300g a délka 20 cm :palec: .Koukáte už po kočárku?Jaký jsou vaše favoriti? Hledám inspiraci :D

Ahojky my už máme vybráno http://kocarkydeniska.mimishop.cz/detail.php?… nechceme zbytečně utrácet a podporovat průmysl ohledně miminek… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.1.19 21:28

@E.winka 2 No a já pořád nevěděla, co si mám přát a tak mám samý sprcháče a šampóny a mohla jsem mít polštář… achjo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13843
4.1.19 22:09

@JanncaH
Tak si ho kup dama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.1.19 22:11

@E.winka 2 Jasný, pokoukám a nějaký si vyberu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
4.1.19 22:46
@JanncaH píše:
@E.winka 2 Jasný, pokoukám a nějaký si vyberu ;)

Taky nad ním přemýšlím, jelikož hážu v noci ruce a nohy přes přítele, ale po chvíli mu začínají odumirat končetiny :lol: chudák :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
4.1.19 22:47

@Pavculinka šla bych marodit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
4.1.19 23:34

@Denise93 ja si chci nejaky poridit, hlavne na spani ale je jich docela dost druhu…takze nejak presne nevim do ktereho jit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
5.1.19 00:21

@Pavculinka zkus požádat o nemocenskou nebo to prostě prober s obvodní, ať ti zkusí napsat něco jako žádanku? Nevím jak to chodí :)
Já teda do konce 7. měsíce pracovala 12ctky, ale měla jsem je párkrát do měsíce. Kdybych jela krátký/dlouhý týden, tak bych to nedávala a při poslední směně před vánoci ( momentálně 33 tt, tak to jsem byla ráda, že mám konec směny a do práce už teda nejdu :D

@Mini arasid Dostala jsem k vánocům takový menší do C a teda nic moc. Akorát mám na něm nohy přes noc. Možná budu využívat později, až při posledních dnech těhotenství :D kdybych si měla vybrat sama, tak asi takový ten větší do tvaru C, ten by snad mohl být lepší než ten menší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
5.1.19 02:19

@Mini arasid @JanncaH

Já mám z Alzy, stojí asi 650,– a je bílý s notami. Jinak postář stačí pořídit, až ti bude překážet břicho, ale jestli jsi typ, co si strka peřinu při spaní mezi stehna, tak si ho pořiď klidně už teď.. :mrgreen:

A další můj takový typ jsou lněná semínka!! Rozhodně doporučuji pokud budete mít ke konci těhu problém dojít si na záchod. Mě to začalo někdy v 7. měsíci, šla jsem třeba jen jednou za tři dny a šlo to horko těžko, takže mě pořád bolelo břicho. Začala jsem ráno nalačno pít vlažný heřmánkový čaj, ale to vždycky pomohlo buď moc anebo vůbec a potom jsem v DM koupila lněná semínka - 0,5kg asi do 30 Kč. Začala jsem si dávat každý den dvě lžičky, je potřeba je pořádně rozkousat, ale dá se udělat i odvar, ale ten je hnusný a chodím pravidelně jako nikdy :palec: :potlesk: Také jsem četla, že mají usnadňovat porod, oni při kontaktu s vodou vytvoří takový sliz a prý to potom pomáhá při průchodu dítěte porodními cestami, nevím co je na tom pravdy, ale byl by to fajn bonus :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.19 09:49

@Pavculinka Ahoj :) já jsem na neschopence od 8.tt, dělala jsem na směny ve fabrice, odešla jsem na neschopenku takhle brzy kvůli hematomu a špinění, ale stejně bych tam o moc déle jinak nebyla. U nás je zvyk, že jde těhotná na neschopenku, je to pro ně lepší než upravovat podmínky, směny,… :D.
Tak pokud není s manažerkou rozumná domluva a s nikým jiným není možnost to konzultovat, tak bych to řekla gynekologovi (hlavně o tahání těžkých věcí, dlouhé směny) a zůstala doma na neschopence (trochu bych to přikrášlila, bolí nohy, břicho, ranní nevolnost, únava,… :D ).
Dej pak vědět jak to dopadlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.19 09:54

@JanncaH Ahoj taky přemýšlím o polštáři, hlavně na spaní, pořád si strkám peřinu mezi nohy a pod břicho a pak mi táhne na záda :D … koukala jsem na kojící polštáře Matýsek na tu velikost standart (líbí se mi, že jde povlak vyprat) :) .

Nemáte některá kojící polštář Matýsek vel. standart? Co na něho říkáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí