Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@E.winka 2 Aha, tak to budou asi hormony, mně to nic takového nedělá a mimi je ještě malilinkaté ![]()
@JanncaH
Buď ráda, není to nic příjemného. Když vím, že někam pojedu radši předtím ani nepiji, po cestě bych se nejspíš počůrala ![]()
@E.winka 2 mám ten samý „problém“ hlavně mě teda štve že nevydržím v noci, to mě vzudi a prostě musím jít
![]()
@kacaaa
Tak je to normalni v tehu, ale neprijemny
jeste,ze to jednou prejde ![]()
@E.winka 2 jj je to nepříjemný, ale rohozhodne lepší jak zvracení. Já třeba od začátku tehu jsem zvracela, neměla vůbec na nic chuť, jedla jsem především ovoce z toho se mě nenavalovalo, maso to byl pro mě trest. Teď už jim vše a celkem s chutí, ale zvracím pořád. Především ráno kdyz mám vstávat o pul 5 do práce. To zvracím obden. Tohle už bych ráda aby přešlo. Hodně jsem zhubla, až teď začínám pomalu pribirat. (19tyden), ![]()
@kacaaa
Zvracení neznám, mě bylo špatně pouze v 1. trimestru, ale nebylo to zase tak hrozný.
Spíš celou dobu trpím na bolest zad a kyčlí a taky mě pořád svědí záda, nikdy jsem s pokožkou problémy neměla a únava. Jsem taky 19. týden
a před pár dny se mi přidalo špatné spaní a z ničeho nic se mi zhoršila pleť ![]()
Každá má něco, myslím, že ty nevolnosti a zvracení jsou nejhorší.
Hlavně, že je ti už líp, se to bude už jenom zlepšovat ![]()
Váhu doma nemám tak nevím jak s přibíráním, ale ve středu jdu na kontrolu a tam si mě převáží, na minulé jsem měla o 0,5 kg méně ![]()
@E.winka 2 půl kila nic neni
já v prvním měsíci jako co jsem věděla že jsem tehu jsem zhubla přes 2 kila oproti počáteční váze. Teď mám tak kilo o půl nahoru. Sestra mě vždy převáží a jen řekne že je vidět že mě není dobře 🤣 teď poprvé budu mít i u ní nárůst hmotnosti, tak doufám že mě pochválí
a se spaním mám také problém od začátku, vzbudím se třeba ve 4 nebo v 5 a už nespím. A to jsem třeba 5× z noc vzhůru
teď už se budím jen jednou (většinou) a to kvůli tomu curani, pak ještě usnu.
Prý nejhezčí období v životě ženy, no u mě To neplatí 😂 😂 nehledě na to že vypadám hůř jk v pubertě ![]()
Já mám kontrolu až za týden a hrozně se těším ![]()
@kacaaa
Mě spíš udivilo, že jsem zhubla a přesto jím stejně jako před těhu a nezvracela jsem ![]()
Koukám, že spaní a pleť není jenom můj problém..je to naprd
Říkám si, co bych pro prcka nevydržela
ale jinak se mi ten stav líbí, je to pěkný pocit ![]()
@E.winka 2 tky si říkám že to zvládnu, vlastně je to v pohodě a určitě v tom nejsme sami a myslím že jsou na tom i některé hůř, takže si vlastně nemám na co ztezovat
![]()
@kacaaa
Když si čtu jaké mají některé problémy, jezdí na pohotovost nebo leží v nemocnici. Jsem ráda, že má normální průběh
žádné rizikové těhu, to musí být stres ![]()
Taky jsem se divila, tak jsem radši zavolala na gyndu a pozvali mě na kontrolu hned druhý den, ale nic zvláštního neobjevili, max mi Dr. dal hořčík a podle ultrazvuku bylo vidět, že malý bojuje o místo s močákem. Od kamarádek jsem slyšela, že kolem toho 16, 17 tt je začal taky bolet. Ale u každé je to vždy trochu jiné. Někdo to pocítí až později.
@Nick Martina tak jsem na rizikovým moc se to nelíbilo doktorovi - má pracovní náplň a ty popraskaný žíly…
@Pavculinka Tak to je dobře
ted už bude lépe, můžeš odpočívat dle libosti a užívat si těhotenství
. Takový volno jako teď už do důchodu mít (nejspíš) nebudeme ![]()
@Marsy84 Na co hořčík? Na močák? Já trpím na křeče a u doktora mi říkali hlavně ne hořčík, že to pak dělá něco blbýho s dělohou a komplikuje to porod nebo co, že si mám koupit vápník, že ten taky pomůže a buď šumivej a nebo je na vápník bohatej snad mák.