Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky berete nejake tehu vit? Ja je brala do 20tt ted jsem je chvilku nebrala a vaham jestli zacit znovu?
@nespoutana001 já větu pořád kyselinu listovou. Nic víc. Svagrova brala v prvním těhotenství hodně vitamínů a doktor ji to pak zakázal už si přesně nevybavim co bylo špatně ale asi jich brala moc. Řekl že stačí pestrá strava denně jistzeleninu a ovoce a max tu listovku. Tak se toho držím ![]()
@nespoutana001 záleží jak si vzpomenu
ze začátku kyselinu listovou, po stěhování jsem zapomněla, kam jsem ji dala a nedávno teda koupila další .. ale beru ji jak si vzpomenu ![]()
Ja brala v 1.trimestru, ale jen chvíli protoze jsem stejne vsechno vyblila tak jsem se na to vykaslala a prcek roste prej jak ma. Takze za me ne. A hodne me toho zbylo, klidne nekomu daruju…
Ahojda. Přemýšlela jste některá na bonding a neumytí miminka a ba naopak ponechání mázku ne pokožce??? O mázku už jsem rozhodnutá delší dobu ale o bonding jsem slyšela před pár týdny od kamarádky která rodila před koncem roku. A pak ještě pokud by jste museli rodit císařem darovali by jste placentu???
@Pavculinka Otázka je, zda si vybereš takovou porodnici, kde to opravdu dělají. Všude je napsáno baby friendly a nakonec nic z toho nebo je to takové o ničem.
@me-ow když to budu chtít tak proč bych si jako vybírala porodnici která tohle nedělá??? Mám ověřeno že to porodnice provádí a ještě tam chci jít na konzultaci ohledně porodu a mých přání…
Ahoj, já jsem pro bonding rozhodnutá, nemocnice, kterou jsem si vybrala to podporuje:) Jinak co se týká neumytí miminka taktéž, nechat pouze obetřít a mytí může být až třeba za 2 hodiny:) Ale to vše samozřejmě pokud vše půjde bez problému. ![]()
@Pavculinka Co tak čtu, tak realita je jiná. Já mám taky vybranou nemocnici kde tohle dělají, ale co jsem četla, tak jsou případy, kdy prostě vzali mimčo a nebyla ta možnost, takže se asi uvidí dle průběhu porodu.
Pokud vše proběhne hladce, tak bonding jo. Ale uvidím, jak to zmáknu, jak moc mě bude bolet pak to šití a tak
aby mi ještě nevypadla ![]()
@hesnom Já si myslím, že bolest půjde stranou po tom co dítě se narodí
že to člověk pocítí až potom no ..
@me-ow to jsem si taky myslela, ale už mě pár kamarádek vyvedlo z omylu. Poslední mi říkala, že i kdyby držela 10 dětí, tak jí to bolelo
samozřejmě každý jsme jiný, ale i na tuto možnost se připravuji. Další kamarádka bonding neměla vůbec, páč se malá nalokala plodový vody a tak, takže plánovat si to člověk může jak chce, ale aby pak nebyl překvapenej, když bude něco jinak.
Ahoj děvčátka, tak se k Vám znovu po dvou měsících přidávám. Jsem nyní 16+2, odhadovaný termín máme 4.7., máme za sebou první screening, další nás čeká 31.1. tak jsem zvědavá, doufám, že už se dozvíme, co čekáme. ♥️ Pro mě byly ted ty dva poslední měsíce peklo na zemi, pořád jsem jenom zvracela a neměla náladu vůbec na nic, teď na začátku 2. trimestru se to začíná trochu lepšit, i když to stále není žádná hitparáda.
A co vy? Jak se Vám daří? Necháte si říct pohlaví miminka? ![]()