Prvorodičky 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
156
28.1.19 10:42

Ja jsem 28t a zatim dopnu i zimni bundu😁 jen kalhoty-rifle vubec nenosim, mam oblibene sportovni teplaky v kterych chodim uplne vsude 😁 😂 jedine co me nevadi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.1.19 11:04

@NicoleMenette jj, večer mi to taky tak přijde a ráno mám vždy pocit, že se mimčo někam ztratilo, prostě je plošší :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.19 11:10

Čauky já budu rodit v říjnu :kytka: celkem se bojím prvního porodu že to bude bolet :think: nějaké rady abych se necítila tak sklicene?? Doktor mi i doporučil antidepresiva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.19 11:15

@Marsy84 Vid, mně se ten pocit toho bříška hrozně líbí. Ale myslim, že brzy ještě budem rády vzpomínat na to maličké bříško, se kterým jsme se ještě nemusely tahat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.19 11:23
@AngelMommy píše: Čauky já budu rodit v říjnu :kytka: celkem se bojím prvního porodu že to bude bolet :think: nějaké rady abych se necítila tak sklicene?? Doktor mi i doporučil antidepresiva

Vítej mezi námi! :kytka: Hlava dělá opravdu hodně, strach z porodu je prirozený, ale zkus se tim nestresovat už teď. Žádný porod není bezbolestný, ale příroda to dobře zařídila, tělo i miminko nejlépe ví co má dělat. Zkus se na příchod miminka naladit, těšit se. Porod je jen pár hodin, to zvládneš. Zvládly to jiné, my to zvládneme taky. :srdce: Věř, že to co přijde po porodu bude nepopsatelné krásné a za to ty bolesti stojí, vždyť přivedeme na svět nový život, naše krásné miminko. Jak zmírnit strach, no.. určitě nehledej na internetu žádný katastrofy, které by tě ještě víc stresovaly, je jasný že najdeš víc negativ než pozitiv, protože si lidi spíš stěžují a diskutují, než chválí a dělí se o ty pěkné věci, zbytečně by tě to stresovalo. Zkus se podívat třeba i na nějaké duly, porodní asistentky ve Tvém okolí, které by tě podpořily, jsou to většinou ženy na správném místě a dokáží Tě na porod hezky připravit, naladit tě na to hezké, navíc je můžeš mít i u porodu, kde tě krásně uklidní. Později můžeš navštěvovat porodní kurzy, cvičení, které usnadní porod. Možností je spousta, určitě najdeš nějaký způsob i ty, kterým se na porod připravíš, který Tě uklidní a který bude pro Tebe ten pravý. Antidepresiva bych asi brala jako poslední možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
28.1.19 11:42
@AngelMommy píše: Čauky já budu rodit v říjnu :kytka: celkem se bojím prvního porodu že to bude bolet :think: nějaké rady abych se necítila tak sklicene?? Doktor mi i doporučil antidepresiva

Ahojky:) ja se taky bojim a cekam chlapecka na kveten… nejak na to nemyslim a rikam si, ze to nejak zvladnu, hlavne pocitam, ze telo vyplavi nejaky latky a nebude to tak hrozny, no a kdyztak si vyplakam nejaky leky proti bolesti…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.1.19 12:56
@NicoleMenette
@NicoleMenette píše:
@Marsy84 Vid, mně se ten pocit toho bříška hrozně líbí. Ale myslim, že brzy ještě budem rády vzpomínat na to maličké bříško, se kterým jsme se ještě nemusely tahat. :lol:

No já už jsem si říkala, že je až moc malé, tak si pak říkám sama sobě, ať se tím nestresuju, vždyť jako prvorodičce bříško roste pomaleji atd… No sama sobě dávám brouky do hlavy. Naštěstí se ale na dlouho neusidlují :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.1.19 13:07

Ahojky, neboj, nejsi v tom sama. Taky se bojím prvního porodu. Mám termín v červnu a čím dál tím víc si uvědomuju, že to mimčo bude muset něčím vylézt :-D :-D No bojím se, ale přesně je to přirozené pro nás ženy. Máme k tomu veškeré dispozice a organismus k tomu přizpůsobený. Sama se tím utěšuju :-) ale zvládly to jiné, tak my taky. :-) Můžu tě uklidnit tím, že mamka mýho přítele říká, že bolest zubů je pro ni horší, než samotný porod. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.19 20:03

@Marsy84 Neboj, však ono se ještě ukáže. :-D Kamarádkám nejvíc narostlo tak v tom třetím trimestru a hlavně v těch posledních týdnech před porodem. Je teda pravda, že teď bude jedna kamarádka rodit v březnu a má hodně maličké bříško, skoro to na ni ani není poznat, má ho možná jako já každej ten večer. :-D Ale miminko roste jak má a vše je v pořádku, jen prej spinká nějak moc hluboko, tak proto. Takže neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.19 20:15

Jak odmítáte věci na miminko?

Holky poraďte mi prosím… Nikdy jsem nebyla konfliktní typ, neumim moc říkat ne, když mi chce někdo udělat laskavost a myslí to fakt dobře. Mám s tim problém. Už od té doby co jsem těhotná, tak ze všech stran od příbuzných jak svých, tak mého přítele slyšim jak říkají
„Už vám dávám na stranu tohle a tamto, musíte mi pak říct co to je.“
„Mám pro vás plnou krabici oblečků a hraček.“
Nechci vypadat nevděčně, ale prostě většina tech věci jsou fakt staré po dětech co už jsou velké (od 5let výše), buď to není můj vkus nebo to jsou většinou onošené nebo kýčovité oblečky, hračky i příslušenství, nemam ráda výrazné barvy, obrázky, nápisy…
Zkrátka zatím s partnerem úspěšně odmítáme věci, které nám chce někdo kupovat, vždycky říkáme, že si to musíme vybrat sami, že ještě nevíme, jak budeme ladit pokojíček a tak…
Ale jak sakra odmítnout tyhle příbuzné, které to myslí dobře a nechcete je urazit?
Zatím se mi podařilo odmítnout postýlku s šíleně barevným povlečením, která byla úzká a menší, se slovy že budeme kupovat určitě klasickou. Ale byl to boj. Nechtěli si to nechat vymluvit, pořád jsem slyšela „Ale nové jsou zbytečně drahé.“ nebo „Mimino ti stejně bude spát v posteli, to je zbytečný vyhazovat peníze.“ Bylo mi to nepříjemný několikrát za sebou odmítat jednu a tu samou věc a pořád se na něco vymlouvat, abych je neurazila. Jsem jinak bezradná. Vždycky se jen usměju a nic neřeknu, protože je mi to hloupý říct „No my to nechceme“.
Bude to moje první miminko a jsem prostě na všechno hrozej pes, chci mít všechno perfektní a vymazlený a koupit mu prostě krásné nové věcičky. Já vim, že některé maminky by za to byly rády a trochu se cítim hloupě i teď když to píšu, ale jsem nerada když mi někdo něco cpe a nedá mi na výběr, jestli o to vůbec zájem mam, popř. nerespektuje odpověď. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2552
28.1.19 20:28

@NicoleMenette tak moje máma to prožívá asi podobně už doma sbírá věci, ale řekla jsem ji narovinu že je pak projdu a vezmu jen to co budu chtít a zbytek ať si nechá když třeba bude hlídat. Do postýlky ani kočárku mi nemluví a když řeknu že chci spíš nové naštěstí to pochopí. Ale zatím co jsem viděla tak ty věci jsou pěkný. Netahá domů nic sepranyho a viditelně nosenyho. Spíš všechno vypadá jako nové… Ale naštěstí do všeho můžu mluvit a finální slovo mám já tak je to dobré :srdce: a tchyně zatím nic moc neřeší jsem na konci 1. Trimestru a tchyně čeká na výsledky screeningu zda bude všechno v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.19 20:55

@Pavculinka To máš super. Já nemam problem odmítnout vlastní rodinu. Mámě jsem taky hnedka řekla hlavně at nic nekupuje a nejdřív se mě zeptá. U tety vím, že si taky budu moct vybrat jen to, co se mi bude líbit, spíš je mi hloupý odmítat přítelovy příbuzné, jsou to pro mě uplně cizí lidi, které vidim třeba prvně v životě a už mi říkají „Jé, tohle vám nechám a tohle a tohle“ 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
28.1.19 20:57

@NicoleMenette Prostě nechci, tak nechci :D Postýlku jsem měla dostat takovou tu starou ve které jsem vyrůstala já, odmítla jsem, že chci jinou.
Co se týče věcí, tak jsem se začínala bát jak tchýně mi řekla, že má ještě věci po příteli ( 27 let staré) Dala mi asi igelitku těch věcí, naštěstí jsou to kousky, které nevypadají nejhůř, ale rozhodně všechny nosit nebude.
Kočárek jsme stihli koupit dřív, než něco našla, takže nám akorát pak vnutila peníze. A když už, tak jsem sdílela přes telefon seznam co budu potřebovat a popř. různě doupravovala, že už to máme nebo jaká značka nebo kde koupit ( naposledy jak byla akce v lidlu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
29.1.19 08:19

@NicoleMenette Rozumím, taky se cítím nevděčně, když mi lidi dávají věci a já zrovna s tím nesouhlasím. Ale slušně jsem mamku odmítla, když mi nabídla, že bychom mohly jít do sekáče koupit nějaké oblečení na mimčo. To jsem jí řekla, že je od ní hezký, že mi chce pomoct, ale že nechci, aby mé voňavé miminko mělo na sobě hadry ze sekáče. Nejsem vybíravá a nepohrdnu věcmi od kamarádek, u nich vím, kdo to nosil. Mamka to pak pochopila a vzala to dobře.
S tím bříškem máš pravdu :-) I přítel mi včera říkal, že si bříška a pohybů užiju až až. Ale už od minulého týdne cítím mikro pohyby. Jako když by mi bublo ve střevech, nebo k čemu to přirovnat. Zatím maličko výrazný, ale je to krásný. Všichni mi říkají, ať si to užívám :-) Jen teď mám nějakou virózu, chodím s tím do práce, ale přemýšlím, že si vezmu volno. Ono by se prý žádné léky brát nemělo v těhotenství..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
29.1.19 09:51

Ahoj holky :mavam:

Jsem 32tt a z tehotenskeho oblečení mám 2×leginy a jednou rifle.. koupila jsem je kolem 20tt a myslím, že je budu nosit až do porodu.. přijde mi, že rostou semnou :lol: :lol: :mrgreen:… jinak z porodu zatím hrůzu nemám.. pořád si říkám, že kdyby to bylo tak hrozný,tak jsme všichni jedináčci :nevim: ..ale třeba to ještě příjde … všem držím palce, ať máte pohodové dny a těhotenství si můžete užívat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí