Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pavculinka jo takhle
budu ti držet palečky, aby ti v úterý řekli jenom dobré zprávy.
nevím čím bych mohla poradit.. možná jen tím, aby jsi do úterka zkusila dělat vše, aby jsi nemusela myslet na tu kontrolu a na to, že by se mohlo něco stát. Říkej si, že už jsi v 11tt a, že se nic přeci stát nesmí.
Udělat si čas jen pro sebe a činnosti, které by tě bavily. Hlavně se snažit být uvolněná a nemyslet negativně.
Já mám třeba ráda vaření.. když jsem se tedy chtěla uvolnit, našla jsem si nějaké recepty a zkoušela je ![]()
Přeji ti, aby jsi měla celé těhotenství v pořádku a aby bylo mrně zdravé.. a ty samozřejmě také
![]()
@marrynka děkuji. Kdybych tak zvládla vařit. Jen nakoupit mě strašně unaví a můžu jít zase spát. Navíc mi praskají žíly na nohách protože je mám prý dlouhy a tenký
takže nesmím ani moc dlouho stát na nohách (neschopenku od začátku ledna). No prostě magořinec. Můj denní rytmus: v noci toho koc nenaspat protože mám od začátku hororový sny, 2× v noci jít na záchod, během dopoledne vstát, něčeho se najíst, jít do obchodu, zase se najíst, usnout na gauči cca1, 5 hodiny až 2, vymyslet něco rychlyho na vaření u čeho nebudu muset stát a rychle uvařit, najíst se a zase spát. Nic jiného nezvládám - únava je silnější jako já
jsem už říkala že kdyby přítel si sem namontovat kameru že by nevěřil vlastním očím
![]()
@marrynka u nás to byla příprava na porod, co a jak v porodnici, pak s tatínky příprava na porod a co mají dělat. Taky lekce o kojení a různé techniky a jako poslední byla lekce opět pro tatínky a péče o mimco a hlavně o vztahu po porodu.
@mZoey Já mám termín 25.4. Tak snad stihnu všechny 4 lekce
Paní mi říkala, že stačí v březnu, tak snad jo ![]()
@Pavculinka Ahoj
neboj určitě bude všechno v pořádku
. Já jsem taky pěkně nervovala na začátku, všude jsem četla jen o zamlklém těhotenství a skoro to vypadalo, že to že by se to povedlo na poprvé prostě není možné… ALE JE!
Já jsem momentálně ve 25 tt a vše je v pořádku
. Zkus si koupit angelsounds pro svůj klid (já tím poslouchala srdíčko už od 9tt, a dost mě to uklidnovalo, ted už cítím pohyby tak vím, že je malý v pořádku, ale když o sobě dlouho nedává vědět tak taky poslechnu, a jsem hned klidná).
V noci začaly stahy
konečně se to nějak rozhejbalo … tak už ležím v porodnici a počítám počítám. Zatím jsou to půl minutový stahy každých 6 minut … tak doufám, že k večeru bude venku.
za dveřmi slyším řev miminka a už se opravdu nemůžu dočkat ![]()
@marrynka Držím palce
Nevím, zda si to tu psala nebo jsem to přehlídla co vůbec se má narodit
popř. kde rodíš?
pak dej echo co a jak a určitě fotečku mrňouse ![]()
@me-ow má se nám narodit chlapeček .. a fotku určitě pošlu až bude venku ![]()
Jinak jestli je tu někdo z karlovarska..
chebská porodnice mi zatím přijde dobrá. ( aspoň co se týče personálu) zbytek “recenze” až po návštěvě porodního sálu ![]()
@marrynka drž se přeji hodně štěstí ať tě malej moc netrápí a hlavně ať jste zdraví a je všechno v pořádku
![]()
@marrynka drzim palecky at to mas rychle za sebou a bez komplikaci!!! ![]()
@marrynka no vida, do silvestra se to stihne
hodně štěstí, taky budu čekat na zprávu ![]()
@Pavculinka hlavně se nenervuj, já tu taky koukala jak puk přesně jak píše @Nick Martina zamklé těhu, potrat atd atd.....taky jsem si říkala že po 10letech antiny a mojeho živ stylu, ( a to ještě půl týdně před tím než mi přišlo divný to 3denní zpoždění tak dědeček slavil 70…no tak se slavilo…
tak jsem si taky říkala že to to prtě nemůže přežít.......a ted po půl roce si říkám po zkopanání žeber že rozhodně mu to nijak neublížilo
taže hlavně klid a klid a mít všechno v paži
prostě ted jsi jen ty a to malé.......a pak hned vedle přítel
a na ničem jiném nezáleží ![]()
@mZoey no děkuji za útěchy od vás všech. Se toho úterka asi nedočkám
každopádně budu doufat že máte pravdu
![]()
@Pavculinka fakt to nestojí za to…
od začátku furt někdo někde kolem mě rejpe do nějakýho problému, otěhotněla jsem na prašky na pásový opar ( neměla jsem) - poslouchala jsem jak budu mít degenerovaný díte, bez uší, nohou rukou…a bla bla bla - na utz ve 21 měla chudák malá uši přes celej obraz…celá tatínek
, pak ty blbý výsledky na žíly.......a ted si vymysleli těhu cukrovku - po silvestru jsem měla blbou krev na cukr…dali mi měřák a mám se měřit, dietu atd atd- už je to týden a pul a ještě jsem cukrovku neobjevila jak s dietou, nebo bez diety.......a po buchtě k nedělnímu obědu jsem měla hladinu cukru jak nemluvně
takže opravdu......člověka to zaskoči že neví co má čekat, ale nesmí si to moc pouštět k tělu, pokud se budeš mít fajn ty, bude se mít fajn i prcek…
to stresování nech na ostatních
i ty raduj a těš se až kolem 20tt ucítíš ty malé rybičky v břišku ![]()
@marrynka ty brdo, ja doufam ze na porodnim sale taky budu mit chut psat po internetu:)
A jak to dopadlo? Myslim na tebe a drzim nejvic pesti:) ![]()