Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@me-ow já už v porodnici na čumendu byla. Přitel tam taky bude se mnou, jsem na něj zvědavá😂 jinak myslím, že to by neměl být problém. Záleží jak to tam mají velké. Kdy máš termin?
@kiikii Uvidíme
Porodní sál je docela velký, tak snad to nějak půjde ![]()
Termín je 22.2, ale po minulé prohlídce nám hrozí plánovaná sekce. Pokud mi to zůstane, tak jedu do jiné porodnice a to do Krnova. Chci, aby si pak bonding užil aspoň přítel
Tam je to možné
@me-ow tak Krnov si lidé pochvalují, tak uvidíš jak to nakonec dopadne. Ještě máš trochu času, ale datum máš perfektní:) Hlavně bonding si můžeš pak udělat i doma prý… ano není to asi jak hned v porodnici, ale taky možnost. Já jsem sama zvědavá, podle mě příjdou prvni bolesti a já zapomenu na vše ![]()
@P-aulin-a píše:
@DankaL jsem z Poruby, ale termin mam uz v dubnukazdopadne nakupy ani pokec nejsou problem nikdy:D
Ahoj nemela by jsi chut zajit nekam posedet?
Přidávám se k prvorodičkám
. Jen teda už jsem 39+6 a zítra mám termín
. Za sebe musím říct, že si na celé těhotenství nemohu stěžovat. Jasné, ne vždy bylo jasno, ale dalo se to zvládnout. Pouze jsem musela být pár dní v klidu cca ve 12. týdnu, kdy se mi objevil hematom a docela silně jsem zakrvácela. Na neschopenku jsem šla v listopadu kvůli bolestem v podbřišku. Do té doby jsem se nijak neomezovala, dál chodila na túry a musím říct, že to mi asi pomohlo cítit se po fyzické i psychické stránce tak dobře.
Jinak já budu rodit v Sokolově - taky se tu některá najde
? Na předporodním kurzu jsem nebyla, ale věřím, že intuitivně budu vědět, co dělat (nebo mi řekne porodní asistentka
).
AHoj, holky, hlásíme se po včerejší kontrole, že je vše v pořádku a malej odpovídá velikosti, co by měl mít. Nastoupila jsem tedy na neschopenku, kvůli tomu, že to v práci již nezvládám.
Můžu se zeptat zda tu není některá z okolí Ivančicka? Popřípadě někdo, kdo se tam rozhodl rodit? ![]()
Ahoj holky, po dělší době jsem se připojila, gratuluju ke všem dobrým zprávám, dvojčátkům a podobně.
Rychle jsem pročetla, co jste si mezitím psali a mám něco k tomu bondingu. Bonding doma je blbost, to už je jenom pomazlení s miminkem, ale není to bonding, ten jde jenom hned po porodu. I to, že vám miminko vezmou na otření, zvážení atd.zněhodnocuje bonding. Já jsem připravená mít mimčo hned chvilku u sebe a pak ho půjčit doktorce a pak zase k sobě. Nechci se s personálem úplně hádat, že jim miminko nedám, myslím, že by mi to tu chvíli zkazilo, ale manžela rozhodně připravím na to, co chci a nechci, pač si nejsem jistá, jak moc budu cokoliv chtít řešit.
@DankaL klidne muzem
kdy se ti to hodi? napis kdyztak zpravu. Stale chodim do prace (v centru), takze spis az nekdy odpoledne, v podvecer nebo o vikendu ![]()
@me-ow píše:
@DankaL Ahoj, já jsem sice z Ostravy, ale termín mám v únoru@NicoleMenette Právě no .. vím, že se hodně u nás v kraji chválila Krnovská porodnice. Tam kde chodím na kurz, tak mi bylo řečeno, že se za poslední rok docela zhoršila, protože odcházejí zaměstnanci z nějaké důvodů a tím pádem ženy odrodí někdo, kdo je z jiného oddělení a nemají k tomu vztah. Co se týče na plánovaný císař a poté bonding tak je stále dobrý krnov, takže pokud mě to bude čekat, budu volit Krnov. Pokud ne, pojedu do Vítkovic. A hold si vydupat a pohlídat si to co tvrdí na stránkách. Porodní asistentka nám včera říkala, že prostě musíme být rázné a mimčo nedat.
Je super, že máš takové informace a můžeš se správně rozhodnout. Já si asi udělám výlet do všech porodnic, o kterých uvažuju a uvidím podle přístupu personálu. Kamarádka takhle byla a říkala, že to na ní udělalo hroznej dojem, že se rozhodla správně podle vnitřího pocitu, jak se tam cítila v přítomnosti zdejšího personálu, tak uvidíme. Rozhoduji se mezi 3, vybírám porodní asistentku. ![]()
@JanncaH ahoj, já jsem z Třebíče a nevím, přemýšlím , kde rodit. Na každou porodnici najdu pro a proti. Kamarádka by nedala na Ivančice dopustit, ale přijde mi blbost, jet tak daleko, když mám porodnici 12 minut od domu…:(
@Adula99 Ahoj, já jsem z Prahy a nevím, jak je to jinde, ale taky je o porodnice „boj“ - musí se registrovat ve 14 tt a pak už smůla, jediná možnost změny je jet za Prahu a nebo jet na poslední chvíli do té, do které chceš, což se teda blbě plánuje ![]()
Každopádně pokud by ses nemusela registrovat, tak bych na Tvém místě jela okouknout 2-3 porodnice, které se Ti líbí a pak se rozhodla z vlastního dojmu.
Myslím, že každá má jinej porod a každé z nás bude u porodu připadat v pořádku něco jiného, některá to chce jen přežít a některá prožít a proto se strašně blbě usuzuje z názorů kamarádek, i když i pro mne je těžký je nebrat v úvahu a u hodně věcí mě ovlivnili, ale snažím se na to koukat trošku kriticky a stejně se jdu podívat do porodnice, stejně jsem si koupila online předporodní kurz (i když by mi ho kamarádka teoreticky převyprávěla), stejně se na některé věci u doktora ptám apod.
@JanncaH promiiin, ja pochopila ze jsi z Ivancic tady u Brna
Ony fakt ty porodnice jsou 35-45 minut cesty, takze na to asi prdnu, nehlede k tomu, ze i pritel by to mel daleko na dojizdeni… nemluve o rodine:(
@Adula99 z Ivančic u Brna?? Jsem z Brna a volím si jako porodnici obilňák kvůli recenzi od kamarádek ![]()
Já jsem se ptala na Ivančice. Ano u Brna.
J to mám například cca 5 minut cesty jsem z okolní obce. A i podle kamarádek je to dobrá volba. Jen jsem chtěla vědět zda tu některá není z okolí ![]()
@kacaaa tak to jsem to celý nějak dopletla
a přesně jsi odkud???