Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@JanncaH koukám, že každý doktor říká něco jiného. Jmenuje se to Magnosolv a v těhotenství nevadí. V příbalovém letáku je vyloženě psáno, že se užívá také v těhotenství. Asi pomáhá při roztahování pánve, aby to pro orgány nebylo moc nepříjemný, nebo podobně…
@Nick Martina píše:
Holky, co takhle napsat o sobě pár informací?
- Ostrava
- letos 29 let
- svobodná
- ........
Moc zdravim, pracuji jako ucitelka ve skolce. Jeden tyden mam male deti od dvou do tri let. A dalsi tyden mam velkou tridu deti od tri do peti let. Byla jsem v listopadu nemocna bolest v krku a dusnost,zanet na plycich. V prosinci pred vanoci jsem skocila na kapackach na infekcnim oddeleni. Chytla jsem nejaky vir a celkove vycerpani organismu. Ted jsem v 7tt. Nevim jak to mam resit v praci. Rano jsem unavena,zvracim. Od gynekologa jsem dostala cipky,kdyz mi bude nejhur. Ale ja se bojim ze od deti chytnu nejake virove nebo bakterialni onemocneni. Poradite mi co mam delat? Gynekolog vi ze pracuji u deti.
@DankaL já z Brna letos 31, zatím svobodná ale šťastně zadaná už 7 let…
@Pavculinka píše:
@DankaL já z Brna letos 31, zatím svobodná ale šťastně zadaná už 7 let…
Taky jsem zadaná 4 roky tak uvidíme jestli bude svatba.
@DankaL
Ahoj, taky jsem učitelka v MŠ a už od 5tt (to jsem zjistila u gynekologa, že jsem těhotná) - teď jsem 10 + 3, jsem nastoupila na nemocenskou. Sám doktor mi řekl, že z důvodu toho jakou dělám práci bych měla jít, protože děti bývají často nemocné a tím pádem se to může přenést i na mě a tím riskuji, takže jsem neváhala. V práci jsem řekla, že mi to bylo od Dr doporučeno a že mé miminko je pro mě teď to nejdůležitější a šla jsem. A jsem za to ráda, protože jsem měla ranní nevolnosti stejně jako ty a akorát jsem se v práci trápila ![]()
Myslím si, že doktor to pochopí a nemocenskou ti určitě napíše. Být tebou, tak bych na nic nečekala ![]()
@DankaL u nás bude ale až bude mít prcek 2-4 roky. V těhotenství to řešit nechci a po narození prcka taky ne… Spíš později až nebudu kojit atd.
@DankaL
To je tezke radit..ve skolce je to na bacily dost riskantni a 7tt je jeste dost citlivy tyden,uvazujes,ze bys sla na neschopenku?
@E.winka 2 píše:
@DankaL
To je tezke radit..ve skolce je to na bacily dost riskantni a 7tt je jeste dost citlivy tyden,uvazujes,ze bys sla na neschopenku?
@-xoxo_Ivv- píše:
@DankaL
Ahoj, taky jsem učitelka v MŠ a už od 5tt (to jsem zjistila u gynekologa, že jsem těhotná) - teď jsem 10 + 3, jsem nastoupila na nemocenskou. Sám doktor mi řekl, že z důvodu toho jakou dělám práci bych měla jít, protože děti bývají často nemocné a tím pádem se to může přenést i na mě a tím riskuji, takže jsem neváhala. V práci jsem řekla, že mi to bylo od Dr doporučeno a že mé miminko je pro mě teď to nejdůležitější a šla jsem. A jsem za to ráda, protože jsem měla ranní nevolnosti stejně jako ty a akorát jsem se v práci trápila
Myslím si, že doktor to pochopí a nemocenskou ti určitě napíše. Být tebou, tak bych na nic nečekala
Dneska jsem volala svemu obvodnimu doktorovi je tam strasne fajn sestricka. Rekla mi ze oni by mi napsali hned nemocenskou. Ze v mem pripade je to riskantni, ale mam zkusit zavolat na gyndu ze by to bylo lepsi kdybych mela nemocenskou od nich. Tak jsem dnes volala na gyndu tam bouzel sestricka nebyla tak mila. Rekla mi ze viri a bakterie muzu chytnout klidne v tramvaji nebo v obchode. Tak ji rikam,ze ty detske viri jsou pro dospele zakernejsi. Pak se me zeptala ke komu chodim. Mam si zavolat v pondeli a domluvim se s doktorem. Jestli mi da nebo neda nemocenskou. Misto toho abych mela radost z miminka tak musim resit toto. ![]()
@DankaL tak si to trošku u doktora prikresli a on ti to napíše. U mě to napsal hned když jsem mu řekla že dělám 12,5 hodin denně a k tomu stojím na nohách nebo chodím. A že mě nutí tahat krabice cca 13-25 kg
@DankaL
Zvláštní, toto jednání sestry u gynekologa nechápu
Přitom každý ví, že tato práce s sebou nese riziko nákazy nemocí. Tak si zkus zavolat v pondělí a pokud ti gynekolog nevyhoví, tak bych určitě zkusila doktora změnit. ![]()
Určitě se tím ale nenech vyvést z míry, myslím, že to nakonec dobře dopadne a ty se budeš moct naplno radovat ze svého miminka ![]()
Holky, taky jsem se rozhodla že už nastoupim na nemocenskou, v práci je to šílený a já se tam jen nervuji a rozčiluji, Navíc tke celý den stojím na nohách. Takže jsem se rozhodla to vzdát, příští týden jdu na kontrolu tak mu řeknu že chci být doma. Už i v práci jsem to řekla že aby se mnou už nepočítali. Myslím že jsem tam vydržela polovinu tehu je až až… ![]()
@kacaaa no vždyť jo, já mám třeba super nadřízeného a jsme domluvení, že až se nebudu cítit dobře a nebudu to zvládat, tak si prostě řeknu a jdu
i s doktorkou jsem takhle domluvená!
takže hezky načerpej síly.
@-xoxo_Ivv- @-xoxo_Ivv-
Holky, jen vám chci říct, že spousty doktorů píše neschopenku až po 3 měsíci těhotenství. Hodně holek, kterých sem se ptala říkali že neschopenku jim doktor napsal až po 3 měsíci pokud nebyly vyloženě na nějakým riziku (krvácení,…). To já jen k té změně doktora (u nás změna v těhu ani není možná, jiní lékaři nepřijímají těhotné , mají plno).
Tak uvidíš, až mu to vysvětlíš tak ti neschopenku třeba dá, ikdyž s kecama, ale dá popřípadě si jdi za obvodákem ![]()
Tak mi dneska přišel kojenecký polštář Matýsek
a jsem spokojená, velikost standart a přijde mi v pohodě i na spaní…uvidíme zítra ráno ![]()