Prvorodičky 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
406
13.1.19 15:56

@NicoleMenette
Ráda bych to měla už za sebou :) 40 dnů do termínu a už je to docela fuška něco dělat :D Pohlaví jsem si nechala říct, ale dozvěděla jsem se to docela pozdě - okolo 22. týdne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
13.1.19 21:21

@me-ow uz jen 40 dnu?? Juuu to mas za par…jak se teda citis? At vim na co se připravit , ja mam 100 dni do terminu 😃 bricho nemám nejak extra velike, ale pripadam si jak lokomotiva 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
13.1.19 22:04

@Mini arasid Utíká to strašně rychle :) Kyčle mě bolí, spodek a podbřišek. Obléct si ponožky je oříšek :D Jsem ráda, že se nasoukám do auta a to pupek nemám, ale děsně mě bolí spodek no. Akorát to je normální :D Naštěstí se spánkem problém nemám, tak doufám, že to tak zůstane do konce porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
13.1.19 22:27

@me-ow tak jeste chvíli vydrz :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
14.1.19 11:00

Holky, ja taky jeste 112 dnu. Prijde mi to nekonecny a hlavne si prijdu obrovska… Vsichni se me sice ptaji, kde mam bricho? Ale vyjit do druhyho patra a pak bez zadychani mluvit je nemozny:) jedina vyhoda je, ze uz konecne cejtim malyho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
14.1.19 11:05

@Adula99 no ja prave ujdu taky par schodu a funim jak lokomotiva! A to jsem sportovec do haje 😃 neznam toto 😃 a to me taky kazdy rika ze nemam to bricho nijak velike.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1282
14.1.19 11:56

@Adula99 já 118 :dance: sice si taky připadám jako slon, ale jen ať si tam pěkně spinká prdelka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
14.1.19 12:14

Prekrveny čípek

Ahoj,

TP máme v červnu a chci optat. Od začátku tehu mám prekrveny čípek . Pakrat jsem zaspinila v nemocnici vždy vše ok . Naposledy 26.12 jsem dostala pro jistotu ascorutin 3×1 a byl klid ale dneska jsem našla ,,malinkou srazeninku,, krve bez krvácení . Muže to byt z toho čípku ?

Dekuju za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
14.1.19 13:58
@Pavculinka píše:
Ahojda. Přemýšlela jste některá na bonding a neumytí miminka a ba naopak ponechání mázku ne pokožce??? O mázku už jsem rozhodnutá delší dobu ale o bonding jsem slyšela před pár týdny od kamarádky která rodila před koncem roku. A pak ještě pokud by jste museli rodit císařem darovali by jste placentu???

Ahoj, bonding rozhodně chci, jednak kdo by nechtěl hned na své pokožce cítit své nově narozené miminko a jednak to hodně pomáhá rozkojení, navázání vztahu mezi maminkou a miminkem a také zapomenutí porodních bolestí a starostí. Koukám teď online na jeden kurz a je tam přímo o porodním plánu a jak ho napsat a o bondingu (tam ještě nejsem, koukám od začátku). je potřeba si to napsat, i když to považuješ za samozřejmé v té porodnici, protože dle zkušeností z okolí někdo za bonding považuje přiložení zabaleného miminka…
To koupání ještě nevím, o to v mém okolí nikdo moc nemluvil, tak uvidím, co se teprv dozvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.19 19:18

@me-ow Jůů, tak snad už ti to uteče. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.19 19:24

Já jsem pro bonding všema deseti :srdce: ale bohužel musim i souhlasit s @me-ow hodně porodnic píše, že to umožňují a nakonec člověk zjistí, že to není tak úplně pravda. Já o bonding stojím teda hodně, proto si chci taky přímo zjistit v určitých nemocnicích jak to doopravdy probíhá v reálu, abych se mohla rozhodnout pro tu, která to opravdu umožňuje a miminko mi nechá. :)

Holky a přemýšlela jste některá o tom, že byste u porodu měly svoji vlastní porodní asistentku? Říkám si, že by bylo fajn mít u sebe opravdu někoho, kdo Vás provede porodem v klidu, než vyfasovat nějakou protivnou sestřičku, která bude nepříjemná. Některé recenze porodnic na chování sestřiček u porodu mě dost zaráží a věřim, že nepříjemná a protivná sestra dokáže pěkně zkazit náladu i prožitek celého porodu. Popř. bych zvážila i přítomnost duly, kdyby PA nebyla možná. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
14.1.19 20:56

@Mini arasid @hesnom holky dekuju! Jsme v tom spolu :srdce: ale je pravda, ze pokud se tam mimu libi a prospiva, tak budu klidne obr:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
14.1.19 20:59

Jinak ja mam opacny problem, hrozne se desim toho spinaveho miminka. Asi je to prirozeny, krev mi nevadi, ale svoje mimo proste nechci zasifleny. Omlouvam se vsem a doufam, ze me neodsoudite. Vim, ze je to muj drobecek a strasne se na nej tesim, ale ted mam z toho hruzu. No snad to prejde, az se malej narodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.1.19 11:10
@DankaL píše:
@Nick Martina

Ahoj holky je tu nejaka maminka ktera ma termin v zari nebo srpnu? Z Ostravy Poruby a mela by cas na nakupy,pokec nebo spolecne zacit chodit na jogu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.19 11:36

@Adula99 Tohle je na každé z nás, ať se každá z nás rozhodne, co je jí nejbližší. :kytka: Já se toho překvapivě naopak vůbec nebojim, až se divim. Naopak mi přijde, že se na porod začínám víc a víc těšit, když si čtu o bondingu a dalších možnostech jako jsou duly apod. za což jsem moc ráda. Největší strach mam z toho vybrat si správnou porodnici, každá kamarádka říká něco jinýho a některý recenze na internetu jsou dost zastrašující. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí