Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@NicoleMenette
Ráda bych to měla už za sebou
40 dnů do termínu a už je to docela fuška něco dělat
Pohlaví jsem si nechala říct, ale dozvěděla jsem se to docela pozdě - okolo 22. týdne ![]()
@me-ow uz jen 40 dnu?? Juuu to mas za par…jak se teda citis? At vim na co se připravit , ja mam 100 dni do terminu 😃 bricho nemám nejak extra velike, ale pripadam si jak lokomotiva 😃
@Mini arasid Utíká to strašně rychle
Kyčle mě bolí, spodek a podbřišek. Obléct si ponožky je oříšek
Jsem ráda, že se nasoukám do auta a to pupek nemám, ale děsně mě bolí spodek no. Akorát to je normální
Naštěstí se spánkem problém nemám, tak doufám, že to tak zůstane do konce porodu.
Holky, ja taky jeste 112 dnu. Prijde mi to nekonecny a hlavne si prijdu obrovska… Vsichni se me sice ptaji, kde mam bricho? Ale vyjit do druhyho patra a pak bez zadychani mluvit je nemozny:) jedina vyhoda je, ze uz konecne cejtim malyho!
@Adula99 no ja prave ujdu taky par schodu a funim jak lokomotiva! A to jsem sportovec do haje 😃 neznam toto 😃 a to me taky kazdy rika ze nemam to bricho nijak velike.
@Adula99 já 118
sice si taky připadám jako slon, ale jen ať si tam pěkně spinká prdelka ![]()
Ahoj,
TP máme v červnu a chci optat. Od začátku tehu mám prekrveny čípek . Pakrat jsem zaspinila v nemocnici vždy vše ok . Naposledy 26.12 jsem dostala pro jistotu ascorutin 3×1 a byl klid ale dneska jsem našla ,,malinkou srazeninku,, krve bez krvácení . Muže to byt z toho čípku ?
Dekuju za názory
@Pavculinka píše:
Ahojda. Přemýšlela jste některá na bonding a neumytí miminka a ba naopak ponechání mázku ne pokožce??? O mázku už jsem rozhodnutá delší dobu ale o bonding jsem slyšela před pár týdny od kamarádky která rodila před koncem roku. A pak ještě pokud by jste museli rodit císařem darovali by jste placentu???
Ahoj, bonding rozhodně chci, jednak kdo by nechtěl hned na své pokožce cítit své nově narozené miminko a jednak to hodně pomáhá rozkojení, navázání vztahu mezi maminkou a miminkem a také zapomenutí porodních bolestí a starostí. Koukám teď online na jeden kurz a je tam přímo o porodním plánu a jak ho napsat a o bondingu (tam ještě nejsem, koukám od začátku). je potřeba si to napsat, i když to považuješ za samozřejmé v té porodnici, protože dle zkušeností z okolí někdo za bonding považuje přiložení zabaleného miminka…
To koupání ještě nevím, o to v mém okolí nikdo moc nemluvil, tak uvidím, co se teprv dozvím.
Já jsem pro bonding všema deseti
ale bohužel musim i souhlasit s @me-ow hodně porodnic píše, že to umožňují a nakonec člověk zjistí, že to není tak úplně pravda. Já o bonding stojím teda hodně, proto si chci taky přímo zjistit v určitých nemocnicích jak to doopravdy probíhá v reálu, abych se mohla rozhodnout pro tu, která to opravdu umožňuje a miminko mi nechá. ![]()
Holky a přemýšlela jste některá o tom, že byste u porodu měly svoji vlastní porodní asistentku? Říkám si, že by bylo fajn mít u sebe opravdu někoho, kdo Vás provede porodem v klidu, než vyfasovat nějakou protivnou sestřičku, která bude nepříjemná. Některé recenze porodnic na chování sestřiček u porodu mě dost zaráží a věřim, že nepříjemná a protivná sestra dokáže pěkně zkazit náladu i prožitek celého porodu. Popř. bych zvážila i přítomnost duly, kdyby PA nebyla možná. ![]()
@Mini arasid @hesnom holky dekuju! Jsme v tom spolu
ale je pravda, ze pokud se tam mimu libi a prospiva, tak budu klidne obr:)
Jinak ja mam opacny problem, hrozne se desim toho spinaveho miminka. Asi je to prirozeny, krev mi nevadi, ale svoje mimo proste nechci zasifleny. Omlouvam se vsem a doufam, ze me neodsoudite. Vim, ze je to muj drobecek a strasne se na nej tesim, ale ted mam z toho hruzu. No snad to prejde, az se malej narodi.
@DankaL píše:
@Nick Martina
Ahoj holky je tu nejaka maminka ktera ma termin v zari nebo srpnu? Z Ostravy Poruby a mela by cas na nakupy,pokec nebo spolecne zacit chodit na jogu.
@Adula99 Tohle je na každé z nás, ať se každá z nás rozhodne, co je jí nejbližší.
Já se toho překvapivě naopak vůbec nebojim, až se divim. Naopak mi přijde, že se na porod začínám víc a víc těšit, když si čtu o bondingu a dalších možnostech jako jsou duly apod. za což jsem moc ráda. Největší strach mam z toho vybrat si správnou porodnici, každá kamarádka říká něco jinýho a některý recenze na internetu jsou dost zastrašující. ![]()