Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Adula99 ahoj, já budu za čas bydlet taky v Třebíči. Takže se rozhoduju mezi Třebíčí a Jihlavou. Zatím jsem teda nic nezjišťovala… ty ano?
@Pavculinka píše:
@kacaaa tak to jsem to celý nějak dopletla![]()
![]()
![]()
a přesně jsi odkud???
Přesně Neslovice. ![]()
Ahoj holky, dlouho jsem tady nebyla, byla jsem nějak nemocná (asi trošku chřipečka), tak jsem se aspoň pustila do sledování toho on-line předporodního kurzu, jak jsem vám psala, že si koupim. No a jak jsem slíbila, tak mé dojmy ![]()
Zatím mi to přijde fakt dobrý, tak nějak mi to utřídilo spousty informací, co mám z internetu a od kamarádek dohromady a dává to smysl. Koukala jsem hlavně na videa o porodu a pak bonding, péči o miminko a kojení zatím dávám stranou, páč bych to stejnak zapomněla ![]()
Je tam např. o zásahách do porodu, kdy jo a kdy naopak třeba ještě počkat, co to může způsobit a proč třeba to nejni někdy úplně dobrý pro maminku i miminko, tak to mi hodně pomohlo si to nějak srovnat a budu vědět, co a jak a kdy třeba poprosit ještě o chvilku strpení a kdy už ne a vědět, co to se mnou udělá. No a pak samozřejmě klasicky vysvětlenej celej proces porodu, kdy jet do porodnice, kdy je ještě možné čekat doma a nestresovat se někde v nemocnici na chodbě atd. Tak kdyby vás to zajímalo, mrkněte, jmenuje se to *** .
edit admin - reklama
@Nick Martina píše:
Ahoj těhulky
pojďte se podělit o své zkušenosti, pocity z vašeho prvního těhotenství.Já jsem momentálně v 11tt. Termín porodu mám v květnu 2019. Přístí týden jdu na 1. trimestrální screening tak už se nemohu dočkat a konečně potom tuto radostnou novinku oznámíme.
Chtěla jsem se zeptat od jakého měsíce plánujete nákup těhotenskeho oblečení?
@DankaL jsem v 11tt a už jsem musela koupit kalhoty. Trička neřeším nějaký delší trička doma mám tak to budu řešit později. Jinak nic dalšího už pořizovat nebudu do srpna nějak unosím ty šaty co mám doma (volnějšího střihu i když s tím pupkem pak už volnější nebudou) ![]()
@DankaL Jsem asi na začátku 7tt, a už jsem musela koupit kalhoty. Všechny mě tlačily na pupku, nesprnou výhodou je, že se mi pořád vyhrnovaly trička, tak mi teď netáhne na záda
@DankaL 37 tt a zatím teda problém jen s bundou, ale nechala jsem si ušít za 140 kč vsadku, takže pohoda
boty stále jsou mi dobré, nohy neotíkají a co se týče kalhot .. asi by to chtělo těhotenské, ale na těch posledních pár týdnů, to asi kašlu už
ty co mám, tak hold mám rozepnutý první knoflík, který sice zapnu, ale tlačí
a hold nosím pohodlnější tepláky no.
@DankaL já koupila cca v 26TT v lídlu těh.legíny, džíny a košili. Jinak tot vše, trička nosím volnější, doma tepláky, ven ty kalhoty které střídám s legíny. Bundu zatím (28tt) zapnu ![]()
@DankaL Tak já nakupovala v lidlu, těhu legíny a tričko (za ty peníze jsou to super kousky). Do normálních kalhot se nevejdu už hooodně dlouho a jinak pak vyberu nějaká trička (co jsou delší a pružnější) co mám doma, která obětuji na vytahání ![]()
Holky ja ted koncim 26tt a i volny tricka mi konci hrozne vysoko a leze mi pupik, jsem z toho hrozne nestastna… tak jsem taky vlitla do Lidlu a mam ted tricka odtud.
Já jsem teď ve 20 tt a mám pocit, jakoby se růst na chvíli zastavil. Jakoby přes noc vylezlo bříško a teď mi přijde, že je pořád stejný. Máte to taky tak?
Jinak co se týká oblečení, tak do práce mám nejradši legíny, jsou strašně příjemný oproti klasicky zapínacích kalhot, hlavně i na zimu dělají teploučký. Klasický kalhoty nenosím už od Vánoc, strašně po celým dnu tlačily.
@DankaL Já jsem 17+4tt a kalhoty mě tlačí, byla jsem zvyklá nosit high waisted, nikam naštěstí moc nechodím naštěstí. K doktorovi nosim šaty a doma přežívám v legínách. Koupila jsem si jedny těhotenské kalhoty v lidlu, ale i ty nejmenší mi byly hrozně obrovské a zase se mi nechce vyhazovat peníze za oblečení, které unosim chviličku a pak už ho těžko prodám, tak to asi do jara přežiju v legínách a těch jedněch džínách a pak už zase začnu nosit šatičky, těch mam fůru. Už se na to období těšim. ![]()
@Marsy84 píše:
Já jsem teď ve 20 tt a mám pocit, jakoby se růst na chvíli zastavil. Jakoby přes noc vylezlo bříško a teď mi přijde, že je pořád stejný. Máte to taky tak?Jinak co se týká oblečení, tak do práce mám nejradši legíny, jsou strašně příjemný oproti klasicky zapínacích kalhot, hlavně i na zimu dělají teploučký. Klasický kalhoty nenosím už od Vánoc, strašně po celým dnu tlačily.
Tak to máme podobně, já mam pocit, že mam největší bříško vždycky večer, ale pokaždý, přes den jako jo, něco tam je, ale večer když si lehnu, tak se mi uplně vypoukne a je přímo obří, přes den vždycky nějak splaskne. ![]()