Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@-xoxo_Ivv- @-xoxo_Ivv-
Holky, jen vám chci říct, že spousty doktorů píše neschopenku až po 3 měsíci těhotenství. Hodně holek, kterých sem se ptala@Anonymní píše:
@-xoxo_Ivv- @-xoxo_Ivv-
Holky, jen vám chci říct, že spousty doktorů píše neschopenku až po 3 měsíci těhotenství. Hodně holek, kterých sem se ptala říkali že neschopenku jim doktor napsal až po 3 měsíci pokud nebyly vyloženě na nějakým riziku (krvácení,…). To já jen k té změně doktora (u nás změna v těhu ani není možná, jiní lékaři nepřijímají těhotné , mají plno).Tak uvidíš, až mu to vysvětlíš tak ti neschopenku třeba dá, ikdyž s kecama, ale dá popřípadě si jdi za obvodákemTak to je podle mě blbost. Záleží jak dané je. Pokud neustále zvrací a jic v sobě neudrží tak ji pošle na rizikový okamžitě a do špitálu. Přece by nečekal až do 12tt… A každý ví že prvních 12tt je nejrizikovejsich. Takže doktorovi, který u záleží na pacientce i na daném v té době ještě emryu nebo plodu nebude nic riskovat a napíše bez problémů.
@DankaL Doporučuji Ti nechat si tu neschopenku napsat, můj doktor mi říkal, že chytit horší virovou nákazu znamená velmi často v prvním trimestru potrat, takže buď musíš mít mega imunitu (já třeba mám, nemocná nejsem často ani jednou za rok) a nebo je to v prvním trimestru blbý. Mohla bys být doma přece jenom první trimestr nebo ne? Děcka nanosí do školky kdeco. Snad Tě tím nevyděsím, ale nechci si tuto informaci nechat úplně pro sebe…
Ahojte:) Taky se s radostí přidám:) Termín porodu polovina března, takže jsem 31tt. Bydlím ve středočeském kraji, ale zvažujeme stěhování na jih Čech. Je mi 29 a zatím vdaná nejsem:) Jak si krátíte chvíle doma?
Přeji hezký den:)
Ahoj, holky, ještě bych se vrátila k té neschopence. Vždy jsem byla max 14 dnů tak se v tom neorientuju. Do práce dám neschopenku a pak každý měsíc ke konci musím jít k dr aby mě napsal lístek na peníze, který opět ke konci měsíce odevzdám v práci? Takto to budu dělat stále? Děkuji, v tomto nemám vůbec přehled, manžel na neschopence snad ani nikdy nebyl
![]()
@kacaaa ano přesně tak vždy na konci měsíce dostaneš lístek, který odevzdáš nejlépe co nejrychleji do práce a to opakuješ každý mesíc až do mateřské:)
@kiikii super díky, takže ke konci měsíce tam musím znovu jít a on mi to jen dá. Ale tak to by mohla třeba jen sestra, že?
kontroly jako takové mám vždy uprostřed měsíce. A potřebuji lístek n peníze i teď když na neschopenku půjdu od 16.1.? A můžu mu o to říct už toho 16 rovnou nebo až na konci měsíce. Děkuji moc
@kacaaa ano, to ti vypíš sestra. Jenom řekneš, že chceš jít na neschopenku, vypíšou ti papíry, jednu část si necháš jednu odevzdáš do práce. Prvních 14 dní nemocenské Ti hradí zaměstnavatel. Pak po měsíci na marodce dostaneš další papír, který každý poslední den v měsíci odevzdáš do práce. ![]()
@kiikii píše:
@kacaaa ano, to ti vypíš sestra. Jenom řekneš, že chceš jít na neschopenku, vypíšou ti papíry, jednu část si necháš jednu odevzdáš do práce. Prvních 14 dní nemocenské Ti hradí zaměstnavatel. Pak po měsíci na marodce dostaneš další papír, který každý poslední den v měsíci odevzdáš do práce.
Fakt díky, já byla max těch 14 dnů a nikdy ne na konci měsíce takže žádný papir na peníze jsem nikdy nepotřebovala
![]()
@kacaaa není vůbec zač, já to taky tak měla:) jsem poprvé na marodce, takže jsem taky neměla ani tušení ![]()
Noo na to nezapomen, ja to nevyplnila a pak se divila ze me nejdou skoro 3 mesice zadne penize 🤣 😃 az me poslali prvni neschopenku zpet at to doplnim
Aha, děkuji za radu
dám si pozor
a poslední věc. Dává se lístek na peníze vždy na konci měsíce. Nehledě na to jak dlouho národům, jednou jsem marodila přes konec měsíce ale jen 5 dnu před koncem měsíce. Domahala jsem se lístků na peníze a dr mě řekla že mi ho nedá že to ještě není potřeba. No a ve výplatě jsem to neměla zaplacený ty dva dny. Tak nevím. Jestli se domáhat za každou cenu listku na peníze. Díky holky
@JanncaH píše:
@DankaL Doporučuji Ti nechat si tu neschopenku napsat, můj doktor mi říkal, že chytit horší virovou nákazu znamená velmi často v prvním trimestru potrat, takže buď musíš mít mega imunitu (já třeba mám, nemocná nejsem často ani jednou za rok) a nebo je to v prvním trimestru blbý. Mohla bys být doma přece jenom první trimestr nebo ne? Děcka nanosí do školky kdeco. Snad Tě tím nevyděsím, ale nechci si tuto informaci nechat úplně pro sebe…
Jsem z toho vseho nervozni. Kdyz jsem byla na prvni gynde ze jsem tehotna to bylo v sestem tydnu tehotenstvi muj gyndar vedel ze pracuju ve skolce. Ale jako by to ignoroval. Asi za tyden jsem sla na gyndu protoze mi nebylo dobre. A protoze chodim na jednu velkou kliniku byl tam jiny doktor. Otevrel si v pc moji kartu. Rikam mu ze nemuzu odbihat na wc kdyz mam ve tride deti. On jako by nereagoval. Jen mi dal cipky. A rekl mi ze jestli se zvraceni zhorsi musela bych do nemocnice. Nedalo mi to a zavolala jsem svemu obvodakovi. Je tam super sestricka. Poradila mi ze mam jit na nemocenskou a mam to tomu gyndarovi rict rovnou,ze on sam mi to nenabidne. Jak toto mam dohaje vedet! Mam se domluvit s gyndarem a kdyz mi to nenapise gyndar tak obvodak by mi to napsal hned. Ale jen na par tydnu. V praci to mam narocne jsem pul provozni pul ucitelka. Reditelka se po me vozi. Zadna pomoc v praci. Leniva kolegyne super. Pekne zacatky tehotenstvi.
@DankaL Věřím, že jsi nervózní, ale ono to z tebe spadne až si necháš tu nemocenskou napsat. Zajdi tam hned v pondělí.
Jinak já osobně bych se doma ukousala nudou, zaměstnání mám také náročné, od rána do večera schůzky, kancelář, počítač, ale jak jsem psala, jsem mezi dospělými a mám dobrou imunitu, takže se nebojim, že bych něco chytla.