Prvorodičky srpen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2493
15.3.12 19:58
eliskaj píše:
Jak tak pročítám ty různé diskuse tak koukám, že je dnes zázrak, když se někomu podaří otěhotnět do půl roku od vysazení HA nebo od začátku snažení, co? My se snažili 13 měsíců, po půl roce jsem objevila poprvé //, ale po stimulaci hormonama - neměla jsem ovulaci, skončilo to mimoděložním. Pak další stimulace a // až o Štědrý den :) Já jsem vysadila HA stejně s mojí sestrou a ta otěhotněla hned ten měsíc, asi jen vyjímka, co potvrzuje pravidlo:)

Ahoj Eliško, tak já jsem teda stařena (36), plánovali jsme a já ani nedoufala, že nám to půjde tak rychle, páč okolo mám minimálně 2 holčiny, co se snaží/snažily roky… No, my jsme to nechali plavat s tím, že uvidíme a uprostřed všeho zmatku s rekonstrukcí, hafo práce…se zadařilo. To jsme si říkala, že v tom stresu se mimísovi k nám chtít nebude, ale asi jo :-)
A bude to po mně Lev, budu ho mít hnedle k narozeniním (TP 2.8., já narozky 8.8.) :cert: To budeme asi dvojka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
15.3.12 20:00
pája1981 píše:
No, my jsme s bráchama všichni ve znamení lva a bylo to celkem v poklidu. Sice sem tam nějaká bitka, ale to je snad všude. A tak jsem si říkala, že bych taky chtěla lvíče. A ono asi bude :dance:

Jé, Pájo, to je príma - Lví rodinka! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
15.3.12 20:04
janulen píše:
Heli, vítej :kytka: Akrim, tak to blahopřeju, my jsme zhruba stejně, ale já zatím nic necítím, jen mi kručí v břichu :). Dle rad našich babiček se říká, že od doby, kdy se začnou cítit pohyby,tak to značí půlku těhotenství, takže dle toho se prý dá odhadnout dřívější porod :). Ale brala bych to s velkou rezervou :). Říkám si, že do 20tého týdne má mimuško na pohyby ještě čas, tak snad tu nejsem jediná, která pohyby necítí - dnes jsem 17+3.

Janulen, já jsem dnes čerstvě 20tt a pohyby…no, asi to neumím identifikovat. V břiše mě furt něco táhne, tu a tam tlačí, ale spíš si říkám, že se prcek začíná dívat, kam by si natáhl nohy. Nějaké lehké pohyby, to tedy fakt necítím, po lehčím jídle si připadám jak žok…poslední týden si říkám, jak bude vypadat těch zbylých 20 týdnů, když ten poslední je jak napínání na skřipec :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
15.3.12 20:10
janulen píše:
Akrim, já jdu 27.3. a už se nemůžu dočkat, už odpočítávám dny :)

Jdu o den dřív na velký :-)
Naštěstí už příští čtvrtek ke gynekoložce, tak se moc těším, že se zas juknu, jupííííí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
15.3.12 20:11

Jejda, pardon :-) jsem popsala celou stránku…jak tu chvíli nejsem, už bych všechno komentovala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
15.3.12 20:32

Jardinero, to, že Tě v břiše táhne, je normální, jsou to děložní vazy, které se napínají, prvorodičky to vnímají více, já to mám taky. Ty první pohyby by měly být něco jako šimrání či mravenčení a to teda necítím, ono taky záleží, jak máme pevné břišní svaly - prý kdo má vypracované, tak to cítí méně a později. Nevím.
A rada pro Ty, které tady psaly, že trpí zácpou: já jsem dnes k obědu měla knedlo, vepřo, zelo a to zelíčko mě tak protáhlo, že jsem byla už 3× na záchodě :D Tak to zkuste :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
15.3.12 20:54

já jsem byla dneska na ultrazvuku v 17. týdnu.. a nechtěl se nám natočit, takže pořád nevíme, co to je..ale je v pořádku,tak to je nejdůležitější. a dle ultrazvuku pomalu rodím o 14 dní dříve, jak je velkej:-D tak si počkáme na 11.4. na další kontrolu nebo na ten 3D, který si teda ještě musím objednat..
ale v sobotu se jedeme podívat na kočárky. a prý jdeme do neutrálních barev, tak se těším..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
15.3.12 20:55
janulen píše:
Jardinero, to, že Tě v břiše táhne, je normální, jsou to děložní vazy, které se napínají, prvorodičky to vnímají více, já to mám taky. Ty první pohyby by měly být něco jako šimrání či mravenčení a to teda necítím, ono taky záleží, jak máme pevné břišní svaly - prý kdo má vypracované, tak to cítí méně a později. Nevím.
A rada pro Ty, které tady psaly, že trpí zácpou: já jsem dnes k obědu měla knedlo, vepřo, zelo a to zelíčko mě tak protáhlo, že jsem byla už 3× na záchodě :D Tak to zkuste :D

ja bych ty pohyby spis prirovnala k tomu jak kdyz mas ve svalu tik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
15.3.12 20:58
janulen píše:
A rada pro Ty, které tady psaly, že trpí zácpou: já jsem dnes k obědu měla knedlo, vepřo, zelo a to zelíčko mě tak protáhlo, že jsem byla už 3× na záchodě :D Tak to zkuste :D

Janulen, mně táhne to břicho snad úplně všude…asi je ta kůže malá či co a břicho se prostě konečně začíná boulit. V práci o mimi ví teprve dva týdny, dost se divili, kdeže to jsem těhotná :-) Tak asi teď bude břuch expandovat, takovéhle tahání jsem předtím vůbec neměla…
Zácpa - faine jsou sušené švestky. I dobré :-) Zelko je taky fajn, nebo voda z něj vypít. Anebo ráno nalačno (není to taková dobrota) sklenice vlažné vody s vymačkanou šťávou z citronu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
15.3.12 21:04

Ja mam takovy tukani do bricha a je to srandovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10129
16.3.12 07:59
Akrim84 píše:
holky, ale stejne to leti jeste nedavno jsme cekaly na screening v prvnim trimestru a uz si budem odskrtavat UTZ ve 20.tt :) uz se tesim :)

Já ho mám 22.3. a už se nemůžu dočkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1345
17.3.12 09:59

Ahojky, to já jdu teprve 27.3. ke gynekologovi a až poté se budeme objednávat na velký UTZ.. takže určo dalších min.14dní čekání :zed:
Myslíte, že mi může i gyndař říct jestli čekáme holku nebo kluka? Už bych taky nakupovala jak dívá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
17.3.12 10:01
Nettinka píše:
Ahojky, to já jdu teprve 27.3. ke gynekologovi a až poté se budeme objednávat na velký UTZ.. takže určo dalších min.14dní čekání :zed:
Myslíte, že mi může i gyndař říct jestli čekáme holku nebo kluka? Už bych taky nakupovala jak dívá :mrgreen:

mě to minulý týden řekla tak na 60%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
17.3.12 10:10

NO gyndař ti to může říct když to půjde dobře vidět,já byla na screeningu a tam nám řekli že čekáme chlapečka a za 14dní mi gyndař taky potvrdil,záleží jestli má jen 2d nebo 3d UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
17.3.12 10:10

Nettinko, záleží na kvalitě UZ, jaký Tvůj gynekolog má a jak se v něm umí orientovat.Není UZ jako UZ.Já jsem před těhotenstvím gynekologa měnila, protože ten můj ani UZ neměl a vybrala jsem si přímo gynekologa, který je ultrazvukolog, má atest i na NT screening a velký UZ mi bude dělat také on, takže jsem nemusela zatím nikam do těch prenatologických center a snad ani nebudu muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí