Poradna duly
Jana Čurdová
To se to tu už rozjelo s holčičkami i kluky..
Gratulace všem!
Kdysi jsem zaslechla jednu budoucí maminku říkat „budu mít holčičku, holčička je lepší“, to jsem tedy tehdá měla otvírací kudlu v kapse…o zdraví nebyla ani řeč. Lidi jsou fakt různí!
Já tedy počkám do pondělních výsledků testů a velkého UZ a pak začnu taky lehce nakupovat, minimálně kočárek bude na dýl… Pozítří ještě k doktorce na pravidelnou prohlídku a bude taky UZ, připadají mi být ty 3 týdny bez „nákuku“ taaaaak dlouhé…kdo by to byl kdy řekl, že se budu ke gynekoložce těšit! ![]()
LucinkaS píše:
Ahoj holky, gratuluju všem co už ví pohlavíjá jdu na sono až v sobotu a pak v dubnu na 3D, tak snad se taky ukáže, co to bude
Trošku už mi i vadí, že všichni říkají holčičku a někteří se posmívají, že to bude holčička, jakoby to znamenalo něco méně…ale nám je to jedno, těšíme se ať to bude mít pinďourka nebo ne
No já bych raději holčičku, i když je to úplně jedno, hlavně ať je to zdravé. Konečně se zítra dočkám velkého ultrazvuku.
Ciaooo maminy, ja zrovna dosla od Dr. a na ultrazvuku se na nas prcek dival. Jeste pry neni videt co to bude, jsem 16+2 dneska. Odber na triply a za dva tydny kontrola.
Delal mi ULTZ uz jen pres bricho a mam fotecku, ale neni na ni celej. Uz mame kolem 16cm, pry kolik tydnu toli cm priblizne.
Paji jeste jednou blahopreji k chlapeckovi, Julinka bude urco priste ![]()
A jeste jeden pokrok u nas doma, hlasim ze manzel se konecne prestal bat a i s briskem zacina mluvit. Po nasem lonskem neuspechu se toho nejspis tak bal, ze si vubec nepripoustel ze bude tatkou. Vcera se ledy prolomily ![]()
jitam píše:
Ciaooo maminy, ja zrovna dosla od Dr. a na ultrazvuku se na nas prcek dival. Jeste pry neni videt co to bude, jsem 16+2 dneska. Odber na triply a za dva tydny kontrola.
Delal mi ULTZ uz jen pres bricho a mam fotecku, ale neni na ni celej. Uz mame kolem 16cm, pry kolik tydnu toli cm priblizne.Paji jeste jednou blahopreji k chlapeckovi, Julinka bude urco priste
A jeste jeden pokrok u nas doma, hlasim ze manzel se konecne prestal bat a i s briskem zacina mluvit. Po nasem lonskem neuspechu se toho nejspis tak bal, ze si vubec nepripoustel ze bude tatkou. Vcera se ledy prolomily
JItam tak moc gratuluji a super že si to i tatka ted bude užívat.
![]()
jitam píše:
Delal mi ULTZ uz jen pres bricho a mam fotecku, ale neni na ni celej. Uz mame kolem 16cm, pry kolik tydnu toli cm priblizne.Paji jeste jednou blahopreji k chlapeckovi, Julinka bude urco priste
A jeste jeden pokrok u nas doma, hlasim ze manzel se konecne prestal bat a i s briskem zacina mluvit. Po nasem lonskem neuspechu se toho nejspis tak bal, ze si vubec nepripoustel ze bude tatkou. Vcera se ledy prolomily
Jj, oni to ti chlapi asi tak mají. Manžel šel včera z UTZ a pořád se culil jak měsíček. Tak jsem se ho ptala, proč se tak culí. A prý že už ví, že tam mimísek je a že kope. A přitom ho viděl už předtím na UTZ, ale asi mi nevěřil, že se hýbe
![]()
A to je super, že si povídá s bříškem. To ten můj zase ne, jenom namazat, pohladit a hotovo ![]()
tak martin dává miminu v bříšku dobrou noc, občas pohladí, ale mám pocit, že si to pomalu začíná taky uvědomovat…cítím první š´touchanečky, tak už se vyptával, jestli to cítím i rukou , když si ji dám na bříško, myslím, že to chtěl zkusit, ale rukou to ještě cítit není, však je ještě čas…
a bříško už mi je pěkně vidět, včera jsem nasedala do tramvaje, cpala se tam horda lidí, tak jsem si instiktivně chytla bříško, aby mě někdo nepraštil nebo tak a jedna paní se hned zdvihala a pouštěla mě sednout…úplně mě dojala ![]()
to my všera využili ve sparu pokladnu ná 5položek a pro těhotné a to sme měli nákup za 1400,–
![]()
Holky, tak to ten můj mi na břicho šáhl všeho všudy asi 2× (ne, že by tam ještě před nedávnem nějaké bylo), když mluvím o pohybech, tak mi řekně, že cítím střeva a rozhodně k bříšku nemluví a už vůbec mi ho nemaže, takže si užívejte, jak si vás ty vaše polovičky hýčkají
Dnes jsem se chtěla poradit o plenkách (no to byl nápad…s chlapem), protože mají slevu v rossmannu a řekl mi, že to záleží ne mně.
LucinkaS píše:
Holky, tak to ten můj mi na břicho šáhl všeho všudy asi 2× (ne, že by tam ještě před nedávnem nějaké bylo), když mluvím o pohybech, tak mi řekně, že cítím střeva a rozhodně k bříšku nemluví a už vůbec mi ho nemaže, takže si užívejte, jak si vás ty vaše polovičky hýčkajíDnes jsem se chtěla poradit o plenkách (no to byl nápad…s chlapem), protože mají slevu v rossmannu a řekl mi, že to záleží ne mně.
já koupila ted v rosmanovi pampersky 3-6 108kusu za 299,– a ještě bych jedny chtěla ale ty musí počkat,jestli tam jdeš tak kup aspon 2-3balíky.
Já jsem se na plínky ptala švagrové a říkala mi, že nejlepší jsou pampers (ty oranžové), že ostatní tak dobře nedrží. A prý když je mají v akci, tak jsou v teta drogerii za 199 Kč. Takže čekám na akci.
já zase od švagrové vím že ty oranžové pampers nesjou moc dobré ale i přesto je mám koupené loni za 150,– balík a mám jich dost v zásobě.
lucka83 píše:
já zase od švagrové vím že ty oranžové pampers nesjou moc dobré ale i přesto je mám koupené loni za 150,– balík a mám jich dost v zásobě.
Fakt? Tak se v tom pořiď ![]()
ono spíš jde o to jak bude mimino na to reagovat,hodně chválí papersc premium care ale ty sou pěkně drahé,pampers active sou dobré i huggiesky sou dobré,švagrová ted kupuje ve špitále plínky a v pohodě,u první museli mít jen pampersky a ted to je druhé malé jedno
Ahojky
tak koukam, ze resite pliny
a pupiky
Tak manzel to jak se brisku v prvnim tehu moc nevenoval, tak ted si to uziva, vcera jsme zkouseli pres ruku citit pohyby a hned se ptal kdy bude dalsi utz ze se tesi, bricho maze, pusinkuje, rekne at kouka byt zdravy
![]()
No a pliny, to je des, my budem kupovat ty newborn na zacatek a pak budem kupovat tesco, u maly jsme je pouzivali a super, ale chce to odzkouset no, nektery mimca nejaky znacky nesnesou a nebo rezou gumicky kolem nozicek a jiny libustky.Jo a pampersky ty vetsi asi 3-6 solidne protejkaly, ale to je vec nazoru ![]()