Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky tak jsem zpátky od doktora, stihla jsem si dojet ještě ke kadeřnikovi
až přijede manžel ze schůze tak pofrčíme k mým rodičům..
Takže hormonální profil mám skoro v pořádku, štítná žláza v pohodě, jen mám mírně zvýšený testosteron a LH, ale je to vyloženě jen na hranici, ale i to může mít vliv na to že to nejde. UTZ mi dělal, dominantní folikul bohužel nenašel takže tento cyklus je malá šance na otěhotnění…takže je potřeba stimulace… už tento cyklus mi nasadil Utrogestan, budu ho brát 17-26DC 1-0-1 a od příštího cyklu mám i Clostilbegyt 5-9DC 1-0-1 a mezi 12-14DC se objednat zase na kontrolní UTZ … takže se začalo aspoň něco dít a doufám, že se nám to brzo povede…tak snad jsem to tu vypsala všechno ![]()
cchikita píše:
Ahoj holky tak jsem zpátky od doktora, stihla jsem si dojet ještě ke kadeřnikoviaž přijede manžel ze schůze tak pofrčíme k mým rodičům..
Takže hormonální profil mám skoro v pořádku, štítná žláza v pohodě, jen mám mírně zvýšený testosteron a LH, ale je to vyloženě jen na hranici, ale i to může mít vliv na to že to nejde. UTZ mi dělal, dominantní folikul bohužel nenašel takže tento cyklus je malá šance na otěhotnění…takže je potřeba stimulace… už tento cyklus mi nasadil Utrogestan, budu ho brát 17-26DC 1-0-1 a od příštího cyklu mám i Clostilbegyt 5-9DC 1-0-1 a mezi 12-14DC se objednat zase na kontrolní UTZ … takže se začalo aspoň něco dít a doufám, že se nám to brzo povede…tak snad jsem to tu vypsala všechno
Ahojky tak dobře že to doktor řeší,tak to máš dobré vyhlídky.Včera jsem to dostala na plno
tak hurá do dalšího snažení.Snad už se nám všen zadaří.
Tak jdu makat včera jsme tapetovali,dnes položíme podlahy v šatně a pokojíku.Byla jsem v Ikea tak udála si tam radost maj tam tak hezký věci,až budem jednou dělat dětský pokoj koupím to zas tam.Tak hezký víkend. ![]()
Evi tak to je super, to jsi na dobrý cestě a mimi bude brzo!!!
Štěpánko já jsem si v Ikea koupila minulý týden komodu ![]()
verkaad píše:
Evi tak to je super, to jsi na dobrý cestě a mimi bude brzo!!!![]()
Štěpánko já jsem si v Ikea koupila minulý týden komodu
Ahoj Veru, tak už jsme u mých rodičů doma, tak jsem se přišla na chvilku mrknout:-) jaky byl včera mejdan z prace
? No doufám, že máš pravdu a že mi ta stimulace hormonu pomuze a mimčo opravdu brzo příjde, uvidíme od příštího cyklu … hlavní je, že mám Utrogestan a k¨MS se mi tím srovná takže budu mít MS kolem 30DC což je paráda .. teda doufám, že to zabere a nebude mít už ty nekonečné cykly ![]()
Evi a to jsi měla teda ty dlouhé cykly anovulační, nebo to z toho UZ nepozná??? A nebylo 12DC na zralé vajíčko ještě brzo??? Ale je dobře, že máš ten profil OK. Jinak mejdan byl super, skvěle jsem se vyřádila, jen se mi teď v práci nic nechce a spala jsem asi 3 hodiny… ![]()
A nebo jsi ovulaci měla, ale neměla jsi dostatečně zralý vajíčka??? Vysvětlil Ti to??? ![]()
verkaad píše:
Evi a to jsi měla teda ty dlouhé cykly anovulační, nebo to z toho UZ nepozná??? A nebylo 12DC na zralé vajíčko ještě brzo??? Ale je dobře, že máš ten profil OK. Jinak mejdan byl super, skvěle jsem se vyřádila, jen se mi teď v práci nic nechce a spala jsem asi 3 hodiny…
Ahoj Veru, no doktor si myslí, že ty cykly byly bez ovulace, vliv může mít moje vyšší BMI a taky ten vyšší testosteron a LH, ale tam to je jen hraniční, neni to nějak moc…12DC je ideální čas na kontrolu UTZ, má se chodím 12-14DC, žádný dominantní folikul jsem tam teď neměla, tudíž k ovulaci by nedošlo samo od sebe, proto od příštího měsíce budu už stimulovat hormony, od středy už začnu brát Utrogestan, abych už ty dlouhé cykly neměla po vysazení to do 3 dnů mám dostat, no a pak se mám hned objednat zase na UTZ v půlce cyklu aby viděl co se tam teď děje … v tomto cyklu bez stimulace je hodně málo pravděpodobné že bych otěhotněla .. prostě bez prášků to nepůjde
Tak to Ti to vysvětlil moc hezky a ty mně taky
Tenhle cyklus to teda asi nevýjde, ale ten příští určitě!!!
Já tenhle měsíc jen beru ty vitamínky, co jsem si nakoupila a necháme tomu volný průběh a když to taky neklapne, tak si s Dostálem domluvím určo folikulometrii a kdyžtak i nějaké další vyšetření, to uvidím až po domluvě s ním ![]()
verkaad píše:
Tak to Ti to vysvětlil moc hezky a ty mně takyTenhle cyklus to teda asi nevýjde, ale ten příští určitě!!!
![]()
![]()
Já tenhle měsíc jen beru ty vitamínky, co jsem si nakoupila a necháme tomu volný průběh a když to taky neklapne, tak si s Dostálem domluvím určo folikulometrii a kdyžtak i nějaké další vyšetření, to uvidím až po domluvě s ním
To jsem ráda, že jsem ti to vysvětlila srozumitelně
a navíc to že otěhotním mám požehnané od jedné vědmy, byla na taťkových narozkách jako manželka známého, mamka mě k ní hned nahnala ať se zeptám na co chci, že mi to řekne .. já počnu mimčo až se to švagrové narodí, má rodit v dubnu
tak tomu musíme věřit a první má být kluk, a máme oba s manželem předpovězené dvě děti
určitě ti Dostál taky poradí a pomůže a brzo Vám to taky klapne
snad mi ty hormony opravdu pomůžou a půjde to ![]()
Tak to jsou samý dobrý zprávy a tomu s tou věštkyní já teda taky věřím!!!
Tak se tenhle měsíc jen na mimčo hezky obě psychicky připravíme a pak už to klapne. Já mám teď spoustu práce kolem domečku a to jaro mně nějak naplňuje novou energií, tak nám to určitě všechno klapne!!!
Jinak nevím, jestli jsem vám to sem psala, ale film NEvinnost moc hezkej, ale pěkně drsnej a včera jsme zkoukli Habermanův mlín a ten je to samé v bleděmodrým, i když teda úplně jiné téma. Hezké filmy z jejichž příběhů úplně mrazí v zádech…
verkaad píše:
Tak to jsou samý dobrý zprávy a tomu s tou věštkyní já teda taky věřím!!!Tak se tenhle měsíc jen na mimčo hezky obě psychicky připravíme a pak už to klapne. Já mám teď spoustu práce kolem domečku a to jaro mně nějak naplňuje novou energií, tak nám to určitě všechno klapne!!!
No musíme tomu věřit, protože to co nám řekla už jen tam z těch našich otázek trefila
takže teď se na mimčo připravíme a třeba ten duben, květen vyjde
měla bych počít do 2 měsíců po jejím porodu
počasí nám teď pomůže, sluníčko nás hezky navnadí ![]()
verkaad píše:
Jinak nevím, jestli jsem vám to sem psala, ale film NEvinnost moc hezkej, ale pěkně drsnej a včera jsme zkoukli Habermanův mlín a ten je to samé v bleděmodrým, i když teda úplně jiné téma. Hezké filmy z jejichž příběhů úplně mrazí v zádech…
Tak ani jeden film jsem neviděla, ale o té Nevinnosti jsem slyšela a něco četla…asi to budou zajímavé filmy
Jsou to zajímavý filmy, ale byla jsem z nich úplně špatná. Já jsem u kartáře nikdy nebyla, ale jednou mi jedna známá houpala prstýnkem a taky mi říkala, že budu mít dvě děti a první bude holčička
tak jsem teda zvědavá… ![]()
verkaad píše:
Jsou to zajímavý filmy, ale byla jsem z nich úplně špatná. Já jsem u kartáře nikdy nebyla, ale jednou mi jedna známá houpala prstýnkem a taky mi říkala, že budu mít dvě děti a první bude holčičkatak jsem teda zvědavá…
Já jsem u kartářky taky nikdy nebyla, tohle bylo poprvé co mi někdo něco předpověděl a dělala to přesně tak jak píšeš, na vlastním vlasu, měla je až po pas, prověsila svůj snubní prstýnek a nechala ho točit a tím to předpovídala
já bych měla mít prvního kluka a to druhé se ještě neví
to jsou věci viď, teď jen aby to fakt klaplo tak jak řekla ![]()
A jaký sis koupila vitamínky na podporu Veru?