Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ZuzaM píše:
Ale ty nejsi odpovědná za svého rodiče, ty nejsi její matka. To je její problém, že je finančně negramotná. Přece si nenecháš skazit další část života a hlavně ho zkazit svému dítěti. Až se odstěhuje, pomoz jí zařídit příspěvek na bydlení.
Ano, musíš být taky trochu sobec a myslet na sebe a své dítě
@Tofifea píše:
Psychické násilí to je. Každopádně se jedná o zneužívání. Radit vám nemá smysl, vy víte, co máte dělat. Možná by vám pomohla nějaká organizace. A taky nevím, proč byste rodiči měla shánět bydlení. To nemusíte.
P. S.: Jen mě zaráží tvrzení psychologa, že za vaše drogy mohou právě rodiče. Pokud vám je nepřidávali do krupicové kaše třeba, tak fakt ne. Je x lidí z neutěšených poměrů a nezačnou s tím, zároveň x lidí, kde rodiče fungovali a začali brát. Prostě mi tohle přijde mimo od toho psychologa. Což ale neznamená, že by vám to mělo být předhazovano. Normální milující rodič by byl rád, že se s tím jeho potomek popral. Tuhle blbost může udělat každý, ne každý se z toho ale dokáže dostat.
Já souhlasím s psychologem, k drogám nesklouzne dítě jen tak. V 99% případů je za tím něco špatně v rodině, a nemusí se vůbec jednat o ekonomický neutěšené poměry. Stačí toxický rodic(e).
@Nikaragua366 píše:
Děkuju vám moc. Vím, že to bydlení musím nějak vyřešit. Nejsem bohužel úplně za vodou, ale zase na tom ani nejsem zle na to, že jsem samoživitelka. Spíš mě ten rodič pořád nějakým způsobem táhne dolů, po všech směrech. Léta ve mně byla pěstována plná zodpovědnost za štěstí rodičů, šílená manipulace mnou v době jejich rozvodu, citové vydírání, že se kvůli mně trápí… Chvilkama se ve mně vzedme vlna vzteku, ale pak si zase řeknu, přece jsou to mí rodiče.. hecuje m právě ale dcera, ono už to začíná být buď rodič nebo dítě.
Nevím ale, jak pak budu žít s tím, že rodič se má špatně - a špatně se mít bude. Není v tom žádný alkohol nebo tak, spíš finanční negramotnost. A za ty roky i jistota, že já se vždycky nějak postarám.
Ale ty nejsi zodpovědná za rodiče, tenhle zmanipulovaný model je spatny. Jsi zodpovědná za svou dceru. Jak tu někdo psal odsthujte se do té doby, než se podaří matku někde ubytovat. Nepíšeš, kolik jí je, jestli už může třeba do domova seniorů, atd.
Nevím, jak došlo k nastěhování rodiče do bytu, radíte rodiče vyhodit, ale nedaroval onen rodič byt zakladatelce?
Pokud je byt zakladatelky a pořídila si ho sama (nedarován od rodiče), tak je asi jediná rada říct rodiči své požadavky a pokud rodič bude prudit, pomoct mu s vyhledáním nového bydliště.
V těchto případech je většinou nutné RODIČE ubytovat jen dočasně a vypoklonkovat co nejdřív.