Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
mám kamarádku, která má 8m holčičku, která špatně spí, nevydrží jí dlouho v kočárku, často brečí a podobně. Je z toho dost na nervy, má to tak už od narození dcery, a asi jí nijak nepomáhá fakt, že já mám stejně starého syna, který je naprosto hodný a bezproblémový
…
Chtěla by navštívit psychologa, ale bojí se, neví co od toho čekat, jak bude návštěva probíhat, atd… Je tu někdo, kdo měl podobný problem, že psychicky nezvládal svého potomka a byl u psychologa, případně psychiatra?
Prosím odpovědi přímo na tuto otázku ![]()
Díky
Dle meho nazoru kamaradka nepotrebuje psychologa, ale vyspat se a odpocinout…ma ditete plne brejle, a to maminky drazdivych deti mivaji. Ja si se synem neuveritelne hrabla na dno a psycholog mi nepomohl. Pokud nemas prostor, energii, hlidani a elan na sobe makat, tak je to k nicemu - coz se rvoucim a nespavym deckem fakt nemas. A hlavne, chovani drazdiveho mimca moc neovlivnis, takze je to zacarovany kolotoc. Kamoska potrebuje voraz ![]()
No, vic nez psycholog by ji pomohlo zmenit kamaradku, ktera bude mit dite podobneho razeni.
@Lenicia94
Hmmm…ona potřebuje spát a ne psychologa. K miminku má určitě i partnera, tak ať vezme mimčo po práci ven on a ona ať si lehne a natankuje novou sílu. Popřípadě využít babičky a dědečky na odpolední procházky. Mě vzala novorozence ven maminka a řekla mi, ať si uklidím mezi tim, a já, jak se za ní zavřely dveře, padla na postel a usnula
. Probudil mě až zvonek u dveří
. Do dnes se tomu s mamčou tlemíme ![]()
Souhlas s vyse uvedenym. Mam tez strasne drazdive dite, neustale rvouci a nespavce. Pomohlo mi az to, kdyz jsem zszila fyzicky kolaps a skoncila v nemocnici. Protoze manzel si uvedomil, ze musi prilizit ruku k dilu, zaridili jsme si hludani a od te doby to je relativne snesitelne.