Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer před rokem jsem známýmu pujcila velkou částku peněz ale bohužel beze svědků a důkazů a on mi je teď nechce vrátit a já nevím jestli to můžu dát k soudu když nemám dukazy ![]()
@andilek89 píše:
Dobrý večer před rokem jsem známýmu pujcila velkou částku peněz ale bohužel beze svědků a důkazů a on mi je teď nechce vrátit a já nevím jestli to můžu dát k soudu když nemám dukazy
No nezlob se, jsi úplně b..á. Důkazní břemeno v civilním sporu neseš Ty. takže dost vysoká pravděpodobnost smolíka.
@andilek89 pokud nemáš důkaz, jsi namydlená. Bohužel. Já takhle naletěla svému bratrovi. Taky nic nezmůžu.
Obávám se, že soud nic nezmůže. ![]()
Zkusila bych nějakou vymahačskou společnost, sice si z toho dost vezmou ale furt lepší dostat něco než 0,– Kč. ![]()
@Burj Chalifa píše:
No nezlob se, jsi úplně b..á. Důkazní břemeno v civilním sporu neseš Ty. takže dost vysoká pravděpodobnost smolíka.
Kazdemu, co jeho jest. Neustale jsou novy a novy storky o tom, jak se kdekomu nevyplatilo „jen tak“ nekomu pujcit a stejne se najdou dalsi. Povinny rozmnozovani od urciteho iq, jinak se tohle zachranit neda ![]()
Bez důkazů a svědků toho u soudu moc nezmuzes..
Ja bych nikomu větší částku peněz nepujcila. Bála bych se právě toho, že uz by se mi to nevratilo.
Důkaz je třeba to, ze mu napíšeš email, sms nebo přes Facebook: „hele, kdy mi vrátíš těch 100.000,– co jsem ti pujcila? Nebo se shodneme na splácení?“ A pokud on to tam potvrdí, nebo prostě bude psát, že nemá na vrácení, už je to důkaz.
Já vím že jsem úplně hloupá nemám důvod se zlobit ale je to dost velká částka a jen tak mu ji nechat nechci ale dělá mrtvyho brouka ale nový auto a mobil si pořídil premyslim ze půjdu za právníkem ale nechci před ním vypadat jako úplný nouma ![]()
@Padme93 to jsem taky zkusila jen si to přečetl a neodepsal a myslím si že nemá smysl psát jeho rodičům oni s tím nic nezmůžou
@Adinal píše:
@radúna Tak s bratrem to asi dost zabolí.
To teda. Obzvlášť, když je mladší a vždycky jsem mu pomáhala, jak jen to šlo.
Pak mu můj muž jednou zachránil život a papíry - když se naboural a byl (pitomec) ožralý, tak nám volal asi ve tři ráno, že má auto opřené o strom ve srázu. Muž ho tahal z auta, protože se bál, že když se pohne, tak spadne i s autem dolů.
A takhle se odvděčil. Přišel, že mu teče do bot a že dluží na nájmu asi za půl roku. No, peníze jsem mu půjčila s tím, že do půl roku vrátí.
Hov.no.
@andilek89 píše:
Já vím že jsem úplně hloupá nemám důvod se zlobit ale je to dost velká částka a jen tak mu ji nechat nechci ale dělá mrtvyho brouka ale nový auto a mobil si pořídil premyslim ze půjdu za právníkem ale nechci před ním vypadat jako úplný nouma
Dělat mrtvýho brouka nemusíš. Zkus si ho nahrát na mobil, když se ti třeba podaří ho nějak kontaktovat a přinutit k nějakému přiznání. Nějak to narafičit, aby nepoznal, že ho nahráváš. S tím bys možná (!) mohla něco dělat. Ale nevím, jestli by se tohle dalo použít. Nebylo by to pořízeno s jeho souhlasem totiž. Nevím, ale tonoucí se stébla chytá. Můj brácha to prokoukl a naprosto se mi vyhýbá. Přiznání nemám, ale tobě držím palce.
@radúna To je hnus. Ale třeba se ještě vzpamatuje. Co na to říkají vaši rodiče?
@radúna to mě mrzí a dekuju ale zkusila jsem to po dobrým a nereaguje a po zlým se mi to řešit nechce nechci z toho mít nějaký pruser
@Adinal matka jakoby ani neexistovala, s tou nemám žádný vztah od dětství. Je to složité, narodila jsem se jako nechtěný parchant, který ji zkazil život, takže s tou se nestýkám dobrých 20 let. Vyškrtla jsem ji ze svého života. A tatínek mi umřel před devíti lety, ten jediný na bráchu platil. A brácha se mi vyhýbá už 5 let.
Ale tak co už? Život jde dál a mám hodně drahou zkušenost na druhou
.
@andilek89 něco zkus vymyslet. Plavat to můžeš nechat být vždycky. Držím palce
.
Holky, dneska už se neozvu, zatím dobrou noc
![]()
@radúna Tak to mě mrzí. Jak píšeš, máš zkušenost, i když takovou zkušenost by sis asi ráda nechala ujít.
Doufám, že máš aspoň svou rodinu fungující a v nich podporu.