Půjčka že znamosti

269
8.11.16 19:51

Půjčka že znamosti

Dobrý večer před rokem jsem známýmu pujcila velkou částku peněz ale bohužel beze svědků a důkazů a on mi je teď nechce vrátit a já nevím jestli to můžu dát k soudu když nemám dukazy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36504
8.11.16 19:53
@andilek89 píše:
Dobrý večer před rokem jsem známýmu pujcila velkou částku peněz ale bohužel beze svědků a důkazů a on mi je teď nechce vrátit a já nevím jestli to můžu dát k soudu když nemám dukazy :think:

No nezlob se, jsi úplně b..á. Důkazní břemeno v civilním sporu neseš Ty. takže dost vysoká pravděpodobnost smolíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
8.11.16 19:55

@andilek89 pokud nemáš důkaz, jsi namydlená. Bohužel. Já takhle naletěla svému bratrovi. Taky nic nezmůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
8.11.16 19:58

@radúna Tak s bratrem to asi dost zabolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
8.11.16 20:01

Obávám se, že soud nic nezmůže. :pankac:
Zkusila bych nějakou vymahačskou společnost, sice si z toho dost vezmou ale furt lepší dostat něco než 0,– Kč. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
8.11.16 20:02
@Burj Chalifa píše:
No nezlob se, jsi úplně b..á. Důkazní břemeno v civilním sporu neseš Ty. takže dost vysoká pravděpodobnost smolíka.

Kazdemu, co jeho jest. Neustale jsou novy a novy storky o tom, jak se kdekomu nevyplatilo „jen tak“ nekomu pujcit a stejne se najdou dalsi. Povinny rozmnozovani od urciteho iq, jinak se tohle zachranit neda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262

Bez důkazů a svědků toho u soudu moc nezmuzes.. :nevim: Ja bych nikomu větší částku peněz nepujcila. Bála bych se právě toho, že uz by se mi to nevratilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93

Důkaz je třeba to, ze mu napíšeš email, sms nebo přes Facebook: „hele, kdy mi vrátíš těch 100.000,– co jsem ti pujcila? Nebo se shodneme na splácení?“ A pokud on to tam potvrdí, nebo prostě bude psát, že nemá na vrácení, už je to důkaz.

• Citovat
  • Upravit
269

Já vím že jsem úplně hloupá nemám důvod se zlobit ale je to dost velká částka a jen tak mu ji nechat nechci ale dělá mrtvyho brouka ale nový auto a mobil si pořídil premyslim ze půjdu za právníkem ale nechci před ním vypadat jako úplný nouma :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
8.11.16 20:08

@Padme93 to jsem taky zkusila jen si to přečetl a neodepsal a myslím si že nemá smysl psát jeho rodičům oni s tím nic nezmůžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
8.11.16 20:11
@Adinal píše:
@radúna Tak s bratrem to asi dost zabolí.

To teda. Obzvlášť, když je mladší a vždycky jsem mu pomáhala, jak jen to šlo.
Pak mu můj muž jednou zachránil život a papíry - když se naboural a byl (pitomec) ožralý, tak nám volal asi ve tři ráno, že má auto opřené o strom ve srázu. Muž ho tahal z auta, protože se bál, že když se pohne, tak spadne i s autem dolů.
A takhle se odvděčil. Přišel, že mu teče do bot a že dluží na nájmu asi za půl roku. No, peníze jsem mu půjčila s tím, že do půl roku vrátí.
Hov.no.

@andilek89 píše:
Já vím že jsem úplně hloupá nemám důvod se zlobit ale je to dost velká částka a jen tak mu ji nechat nechci ale dělá mrtvyho brouka ale nový auto a mobil si pořídil premyslim ze půjdu za právníkem ale nechci před ním vypadat jako úplný nouma :(

Dělat mrtvýho brouka nemusíš. Zkus si ho nahrát na mobil, když se ti třeba podaří ho nějak kontaktovat a přinutit k nějakému přiznání. Nějak to narafičit, aby nepoznal, že ho nahráváš. S tím bys možná (!) mohla něco dělat. Ale nevím, jestli by se tohle dalo použít. Nebylo by to pořízeno s jeho souhlasem totiž. Nevím, ale tonoucí se stébla chytá. Můj brácha to prokoukl a naprosto se mi vyhýbá. Přiznání nemám, ale tobě držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
8.11.16 20:14

@radúna To je hnus. Ale třeba se ještě vzpamatuje. Co na to říkají vaši rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
8.11.16 20:14

@radúna to mě mrzí a dekuju ale zkusila jsem to po dobrým a nereaguje a po zlým se mi to řešit nechce nechci z toho mít nějaký pruser

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
8.11.16 20:26

@Adinal matka jakoby ani neexistovala, s tou nemám žádný vztah od dětství. Je to složité, narodila jsem se jako nechtěný parchant, který ji zkazil život, takže s tou se nestýkám dobrých 20 let. Vyškrtla jsem ji ze svého života. A tatínek mi umřel před devíti lety, ten jediný na bráchu platil. A brácha se mi vyhýbá už 5 let.
Ale tak co už? Život jde dál a mám hodně drahou zkušenost na druhou :lol:.

@andilek89 něco zkus vymyslet. Plavat to můžeš nechat být vždycky. Držím palce :kytka:.

Holky, dneska už se neozvu, zatím dobrou noc :kytka:  :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
8.11.16 20:28

@radúna Tak to mě mrzí. Jak píšeš, máš zkušenost, i když takovou zkušenost by sis asi ráda nechala ujít.
Doufám, že máš aspoň svou rodinu fungující a v nich podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová