Pustili by jste vaší 15 dceru cestovat po Česku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1486
27.3.18 19:03

@kaja00 nevím,nějak v tom rozdíl nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
27.3.18 19:03

Bála bych se děsně, ale pustila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
27.3.18 19:05

Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.18 19:05

Zlaté dětství a dospívání v devadesátkách. V 16 jsem absolvovala s kámoškou tramp - bydlely jsme v kempech ve stanu, sjížděly Vltavu, v té době mobily dvakrát běžné nebyly, takže jsme se hlásily z telefonní budky atd. Nemyslím si, že dnes je doba rizikovější, to se tak furt říká, přitom každý je podle mobilu pomalu lokalizovatelný, spíš vás zajede auto než někdo do něj naloží a o nějaké zabité stopařce jsem nečetla asi tak 20 let (my teda nestopovaly, jely jsme vlakem plus pak pěšky). Pokud je holka v 16 zodpovědná, tak jí v hotelu nebo u babičky těžko něco hrozí. Info ohledně líčení mi přijde mimo - to jako víc nalíčená znamená větší riziko? Krom toho ani dva týdny v 16 bez rodičů nezpůsobily, že bych se nějak zvrhla, za celou dobu jsem se neopila, vrátila jsem se jako panna a s kamarádkou na to vzpomínáme doteď - na táboráky, návštěvy hradů, čochtany v řece atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
27.3.18 19:06
@kaja00 píše:
@katyna1984 tak něco jiného je v místě bydliště a něco jiného na druhé straně republiky, nemyslíš?

a v čem? na druhe strane republiky nejsou doktori, sanitka, pecky, hasiči? rozdil je v tom za jak dlouho mamynka prijede chytne za rucicku a problem vyresi…v miste bydliste budes v nemocnic do hodiny? v nemocnici v meste na druhe strane republiky treba za 4. v obou pripadech ve spitalu moc platna nebudes…je jim temer 17 né deset proboha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
27.3.18 19:07

Chvála bohu za mojí rozumnou mamku, která mi vždycky věřila… neměla jsem sebemenší důvod nějak vyvádět, protože jsem neměla takové věci zakázané tak mě to nelákalo.. a od 15 jsem bývala na víkendy u přítele nebo on u nás, by se některé z vás asi zcvokly :lol:

• Citovat
  • Upravit
27.3.18 19:07
@katyna1984 píše:
@kaja00 a kdyby se jí něco stalo v místě bydliště, třeba při cestě na koupaliště, tak to bude v pořádku? Nebo nebude smět pro jistotu sama ani s košem?Jsem ráda, že jsem měla rodiče, kteří mi věřili. Dovolili mi dospět.

souhlasím

@kaja00 píše:
@katyna1984 tak něco jiného je v místě bydliště a něco jiného na druhé straně republiky, nemyslíš?

výsledek je týž, rozdíl je v tom, že bud máš ve své dítě důvěru nebo ne. Nesouhlasím se zdejšími názory, že holky v 18 jsou telata, já tele nebyla už v 15, ale to je otázka výchovy, povahy, naturelu a dalších vlivů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
27.3.18 19:09
@Doe_Jane píše:
Chvála bohu za mojí rozumnou mamku, která mi vždycky věřila… neměla jsem sebemenší důvod nějak vyvádět, protože jsem neměla takové věci zakázané tak mě to nelákalo.. a od 15 jsem bývala na víkendy u přítele nebo on u nás, by se některé z vás asi zcvokly :lol:

presne, v 15 si hrat s panenkama a do 18 max. na chatu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
27.3.18 19:21

Ještě že mi rodiče věřili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
27.3.18 19:23

@Neeviim asi je to něco jiného, ale já poprvé jela v 15 na rozučku s pár lidma ze základky pod stan (holky, kluci..) a každý rok jsme jezdili s partou pod stan, měla jsem teda kluka, kterého rodiče znali, tak je to asi něco jiného.
Svojí dceru bych asi nepustila, vím co jsem vyváděla já :lol: kdyby měla přítele, slušného a dobře jsem ho znala, tak s ním asi ano :think:
Zaleží také jaká je, jak už tu někdo psal, jeslti je to slušňačka, nebo rebel :mrgreen: :nevim:
A co tvůj manžel na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
27.3.18 19:23
@Neeviim píše:
Ale jak tak uvažuju, buď s nima pojede někdo plnoletej nebo ji pustim pustim příští rok až bude kamarádka plnoletá
já bych je pustila jestli je jim 16 a 17 nebo 17 a 18 už není moc velký rozdíl. Stát se jim může cokoliv v jakémkoliv věku. Stejně už ji moc nevychovaš a tak jak jsi ji vychovavala doposud tak mi to přijde že jsi ji vychovala dobře a dala bych ji tu důvěru a pustila ji. Přeci jen říká ty o všem jak o planech ubytování už mají zjištěne, spoje taky. Zeptej se třeba i těch rodiču te kamarádky jak se k tomu přiklanějí oni, ale upřímně je to jen týden. V tomto věku jsou dětí na intru taky na týden a dokážou být zodpovědne a starat se sami o sebe. a nebo možno lítají kdoví kde, ale myslím si podle toho co píšeš že se o ni nemusíš bát a vložená důvěra vám jen vylepší váš podlě mě už krásný vztah :hug:
@kaja00 píše:
Ne, nejsou plnoleté, kdyby se cokoliv stalo, neodpustila bych si to.

a? v 18 letech by sis to odpustila snaž to je snad úplně jedno už v tomto věku..

• Citovat
  • Upravit
32325
27.3.18 19:27

@smajlik345 tak jedno to není, do 18 let jsi za ní zodpovědná ty a fakt mi přijde 15 let málo na to, aby jezdila někde po republice sama s kámoškou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
27.3.18 19:33

Pokud by s někým jela (s kamarádkou, se svým klukem nebo celou partou) tak bych ji pustila, pokud by chtěla jet sama, tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
27.3.18 19:42

@Neeviim ne!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
27.3.18 19:50

Hele je mi to fuk, ať každý uzná za vhodné, ale když se musí zakladatelka ptát na názor cizích lidí, tak si není jistá. Já bych v 15 své dítě nepustila, v 15 je to stále dítě (když vidím u těch základek co provádějí) Ale opravdu si myslím, že je zbytečné o tom polemizovat, zakladatelka se stejně rozhodne dle sebe a svého aktuálního pocitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí