Pustit 15 leté dítě na 2 dny s kamarády na chatu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24.6.24 09:29

Myslím, že největší váhu má ta nedůvěra. Zklamal tě, a ne jednou. Takže ne 🤷 i když se připrav na bugr :mrgreen:, nebude s tebou nejspíš mluvit tak měsíc (obzvlášť, jestli je to v rámci nějaký rozlučky), obzvlášť, jestli mu doteď všechno procházelo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
24.6.24 10:31

Já tedy u dětí ve věku 15+ očekávám, že alkohol vyzkouší nebo budou konzumovat. Těžko jim to zákážu. Nejsem včerejší, abych si nebyla jistá, že alkohol, trávu, atd…si nezvládnou obstarat pokud budou chtít. A dost mě překvapuje, pokud děsí někdo mysli, že by s tím měli problém :)
Takže nezakazuji, ale vysvětluji a snažím se nastavit jejich vlastní zodpovědnost.
Pak samozřejmě záleží na situaci o jakou akci jde a dané dítě ….
Pokud dítě zklame opakovaně, budu k jeho volnosti a akcí přistupovat jinak. Jinak kolikrát co vím hlavně ty hodné a příslušné holčičky to na různých akcích rozjížděly o 106 nejvíc :) Někdy bych to do nich neřekla vůbec. Ale tak s věkem 18+ se mi občas uleví :lol:

• Citovat
  • Upravit
433
24.6.24 11:36

Já jdu asi proti proudu ale já bych své dítě pustila. My jako puběrťáci jezdili od 13-ti na chatu ke kamarádce bez rodičů, jezdili jsme na 5-7 dní. S tím, že maminy mohli kdykoliv přijet na „kontrolu“. Samozřejmě tam později ten alkohol byl a neříkám, že se tam nikdy nikdo neopil ale zpětně to byli ty nejlepší léta. Chata byla taky u řeky, nikdy se tam nic vážnýho nestalo. Jednou jsme teda rozbili záchod :lol:, na který jsme se následovně všichni složili ale bylo to super. Jezdili jsme tam cca 7 let každý prázdniny jako banda kamarádů a jezdíme dodnes, jen už s rodinami :) Samozřejmě, že v té době jsem ale věděla co si můžu a nemůžu dovolit a nikdy sem nebyla nějak problémový dítě pili jsme tam všichni, někdo míň a někdo víc, vždycky jsme se postarali jeden o druhýho. Takže na druhou stranu pokud je dítě nějaký „průserář“ tak je to na rozmyšlení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
24.6.24 11:58

Ono se snadno řekne ne, dcera (16) chce jet na dvě noci s kamarádkou a s kamarádem do kempu. Zatím jsem nerozhodla ale proč nakonec ne? Stejně to problém s alkoholem neřeší a já doufám, že se neopije. Co říct, že se tam možná za nimi stavíte? ( aby měli trochu zábrany?) :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
24.6.24 12:30

Já teda ano. Mě rodiče pouštěli, nebudu to přece zakazovat vlastním dětem. Ale jono, my si všichni věříme, rodiče neměli nesmyslné požadavky a já nedělala žádné průs*ry. :nevim:
A jsem v šoku kolik lidí je proti :mrgreen: Ale přesně si pamatuji ty spolužáky, co museli doma lhát, nikam nesměli a pak využili každé příležitosti aby dělali největší kraviny. My s volností pili víno, ti co nesměli X, museli Y pili vodku :D :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
24.6.24 12:44

V tvém případě nepustila: řeka, alkohol, samota, žádný dospělý, a hlavně nespolehlivost tvého syna.

Jinak pustila, ale to by ty děti musely být z jiného světa/těsta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38266
24.6.24 12:49

Tohle je výstřel do tmy. Mám chatu, byla tam parta a tohle by nebyl problém, jenže…
Všichni jsme se dlouho znali, tak bylo všechno jasný. A ano, byli tam i páry, co spolu „naostro“ chodily. A i nějaké víno se našlo a všechno v pohodě. :pankac:
:think:
Já bych z titulu zkušeností souhlasil. A byl bych možná i rád, že má partu. Navíc potomkům věřím, byly i dřív s s partou z kroužků ledaskde a jestli si někdo myslí, že mezi stanem a chatou je diametrální rozdíl… :P
Platí dva postuláty: Vždycky trefíš domů! a nikdy bez ochrany!
Neznamená to ale, že je nutné je využít až do krajnosti. Ovšem strašit kluka a dělat z něj domácího mamánka nelze… :roll:
Ale radit totéž někomu naslepo je těžké, když tu společnost neznáme. Může to být od nikdy! po v čem je problém? :nevim:

Příspěvek upraven 24.06.24 v 12:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.6.24 12:49
@Anonymní píše: Více

jak vis, ze tam bude alkohol? tebe nechteji pustit rodice, protoze na tebe neni spoleh, tak zjistujes, jak by se zachovali ostatni rodice?… chlapce, kdyby jsi se choval slusne, nehral si na sígra, kdyby ti rodice mohli verit, tak by jejich postoj byl jiny… ja bych sveho syna pustila, ale on je z jineho testa, za syna na ktereho neni spoleh bych se setsakra stydela a verim, ze i tvoji rodice jsou z tebe nestastni a vubec se jim nedivim, ze te nechteji pustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
24.6.24 14:07

Ještě chci dodat, že jestli můj syn bude v 15ti jako je teď ve 13ti, tak bych ho taky nepustila. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
24.6.24 14:13
@Denny606 píše: Více

Promiň, odneses to za všechny, ale nejde nereagovat.

Nauč se psát číslovky. https://didacticus.cz/psani-cislovek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.6.24 14:15
@janickaIII píše: Více
Řeknu ti, že na pravopis jsem jako pes, taky mě to živí, nicméně tady na emiminu jsou často mnohem horší prohřešky, než psaní číslic :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
24.6.24 14:19
@unuděná píše: Více

Ano jsou. Ale já už se na to dnes nemůžu dívat. Pisatelka to, bohužel, odnesla za všechny, kdo mě dnes psaním cislovek vytočit. Doufám, že se nezhrouti.
Ale já dnes vidím „ti“ a vidím rudě :cert: nechápu, kde se to poslední dobou bere!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.6.24 14:22

@janickaIII Ještě lepší jsou perly jako „slavím 16cté narozeniny“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
24.6.24 14:25
@unuděná píše: Více
:cert: :cert: :cert: :lol: šílený!!! Rodný jazyk, 9 let výuka minimálně 5 hodin týdně! :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
24.6.24 14:30

Jsi hvězda! Děkuji za info :mavam: acza odkaz, jsi normální krá. a. Zrovna v tomto případě mi to takový prohřešek nepřijde, lépe se to pak čte. Koukám, že poučuješ v řadě diskuzí, aspoň máš něco na práci, radit a poučovat ostatni, podle počtu příspěvků tě v reálu asi jen tak někdo neposlouchá, tak aspoň tady :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí