Radost v životě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6255
27.5.20 18:58

@Monikap3 pisala si, ze mas od mala odpor k sportom. to som si myslela, ze aj ja mam, kym som nezacala chodit do fitka a osobnou trenerkou. takto ma to motivuje a dost bavi. znami maju trenerov na beh, plavanie, gymnastiku.. neviem sice, ako to je teraz kvoli korona opatreniam v cr. mozno by ti nieco z toho sadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
28.5.20 07:58

@Lalelale To je právě ono… Já takhle nechci prožít zbytek života, zachraňovat někoho, kdo zachránit nechce. Včera večer opět lemtala a straaašně tajně- ani mi neodepsala na sms, protože ví, že já to i ze zprávy poznám. Jenže celá rodina spoléhá na mě, že já na ní dohlídnu. Brácha už se na ní vykašlal dávno, že má svůj život. Já, jelikož jsem teď bez partnera a žiju sama, jsem teď ta, která by podle některých měl sbalit kufry a nastěhovat se k nešťastný mamince (která to sama chce, furt mě přemlouvá) a bydlet s ní, abych na ní dala pozor. Mně to prý nic neudělá, ušetřím na nájmu a ona bude spokojená. A já budu mít život v pytli. Ten tlak je obrovskej, mám z toho pak výčitky akorát, že se o vlastní mámu nestarám :( Pak chlastá a mám pocit, že je to moje vina. Proto kdyby se jí ted nedejbože něco stalo, bude to přesně tak, jak říkáš- totálně mě to zlomí. Nepřijdu si jako její dcera, ale naopak- jako bych já byla rodič. Jí se rozbije auto, řeším to já. Umře jí kočka, já jí najdu novou. Nefunguje pračka, zařídím opraváře. Protože na její argument, že na nás byla sama a už je unavená životem a starostma jí nemám co říct… a pak mám být pozitivní až na půdu :D Ale včera jsem byla v tom parku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
28.5.20 07:59

@Mkmkz Já něco zkusím, uvažuji o tom plavání, tam by ten odpor nemusel být tak velký :) Když dokáže překonat sama sebe a jít veřejně do plavek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6255
28.5.20 08:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.5.20 09:14
@Monikap3 píše:
@Lalelale To je právě ono… Já takhle nechci prožít zbytek života, zachraňovat někoho, kdo zachránit nechce. Včera večer opět lemtala a straaašně tajně- ani mi neodepsala na sms, protože ví, že já to i ze zprávy poznám. Jenže celá rodina spoléhá na mě, že já na ní dohlídnu. Brácha už se na ní vykašlal dávno, že má svůj život. Já, jelikož jsem teď bez partnera a žiju sama, jsem teď ta, která by podle některých měl sbalit kufry a nastěhovat se k nešťastný mamince (která to sama chce, furt mě přemlouvá) a bydlet s ní, abych na ní dala pozor. Mně to prý nic neudělá, ušetřím na nájmu a ona bude spokojená. A já budu mít život v pytli. Ten tlak je obrovskej, mám z toho pak výčitky akorát, že se o vlastní mámu nestarám :( Pak chlastá a mám pocit, že je to moje vina. Proto kdyby se jí ted nedejbože něco stalo, bude to přesně tak, jak říkáš- totálně mě to zlomí. Nepřijdu si jako její dcera, ale naopak- jako bych já byla rodič. Jí se rozbije auto, řeším to já. Umře jí kočka, já jí najdu novou. Nefunguje pračka, zařídím opraváře. Protože na její argument, že na nás byla sama a už je unavená životem a starostma jí nemám co říct… a pak mám být pozitivní až na půdu :D Ale včera jsem byla v tom parku :D

A tvá rodina pro tebe dělá co? Tohle dost zní, že tě prostě hodili přes palubu, aby sami měli klid a našli zadaco ošetřovatelku. Normální příbuzný by tě naopak varoval, ať tohle v žádném případě neděláš. Myslím, že by ti doopravdy prospělo si o toho všeho dát odstup. Proč se k mámě nenastehuje brácha nebo jiný příbuzný? Je to přece super, když na tebe tak tlačí, ať to uděláš. Nezvazovalas psychoterapii? Máš v sobě až nezdravou posedlost zachránit někoho, koho nezachránis. I za cenu vlastní sebedestrukce. A jestli máš i zbytek rodiny tak úžasný, není se čemu divit

• Citovat
  • Upravit
5708
28.5.20 09:24

@Monikap3 Za matku nejsi zodpovědná. Ty jí ten chlast, předpokládám, do krku neleješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
28.5.20 09:57

@Monikap3 Zkus si na netu najít něco o spoluzávislosti. Rodina si chce nad Tvou matkou umýt ruce a hodit starost na Tebe. Na to nikdy nepřistup. Nemáš za matku zodpovědnost, ze pije, to je její rozhodnutí. Ty jsi její pití nezavinila, tudíž to ani není v Tvých možnostech to napravit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
28.5.20 12:26

@Lalelale Má rodina? No, brácha už se na to vykašlal s tím, že na to nemá nervy, má svůj život a nenechá si ho zničit. Má se za chvíli ženit a plánuje rodinu. Maminy ségra, moje teta, se sice snaží pomáhat, ale není ze stejného města, takže si s ní sice píše a když jsme posledně volali tu záchranku, tak tam byla se mnou a snažila se jí dostat na léčení, ale už taky řekla, že když nechce, že víc udělat nemůže. A babi je z toho na prášky, ta mi taky brečí do telefonu, že neví, co má s mámou dělat a jak jí to trápí a ať u ní teda bydlím, nebo jí aspoň jezdím kontrolovat a dám na ní pozor. Takže to mám ještě od ní.
Nevím, jestli mám potřebu zachraňovat každého, asi ano. Ale mám v hlavě, že je to máma, kterou miluju, jiného rodiče nemám a ona pro nás vždycky dýchala. Jenže pomoct jí nemůžu a jen se dívám, jak se mi mění před očima. Je to naprosto příšerný. Když na tebe ožralá matka s třema promilema, jinak krásná a dřív pohodová fajn 48tiletá ženská, řve, že jsi hajzl, protože jsi zavolala sanitku a udělala jí tak ostudu po baráku…Pecka :)
Psychoterapii jsem zvažovala. Ale bojím se, že mi řeknou totéž- ať se na ní vykašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
28.5.20 12:27

@brisco Jenže maminka tvrdí, že pije i kvůli nám, dětem. Protože na nás byla celej život sama, měla starosti a teď si konečně může dovolit taky být ta slabá. Navíc mi předhazuje, že nemám manžela a děti a tudíž jsem určitě nešťastná a další důvod k jejímu pití :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.5.20 12:38

@Monikap3 no takže rodina ti naferovku přiznává, že má svůj život a že mámě pomoci nemohou. Proč si myslíš, že ty jsi nějak víc povinná se obětovat než ostatní? No a babička tě pěkně hází pod vlak a dělá ti to horší, ať se k ní nastěhuje ona… Jinak psychoterapie není o tom, aby ti řekli, že se na to máš vykašlat, to ti můžeme říct i my tady :) ale psychoterapie by ti mohla pomoct si utřídit priority, smířit se se situací a zabránit tomu, abys padla na dno vlivem spoluzavislosti. Protože ti můžu říct, že i kdybyses k té mámě nastěhovala, nezlepší se nic, jen by ti asi bylo ještě víc mizerně. Ono teď už není priorita zachránit mámu, té může pomoci jen ona sama, ale z toho jak tě čtu, bys měla hlavně zachránit sama sebe

• Citovat
  • Upravit
8437
28.5.20 15:07
@Monikap3 píše:
@brisco Jenže maminka tvrdí, že pije i kvůli nám, dětem. Protože na nás byla celej život sama, měla starosti a teď si konečně může dovolit taky být ta slabá. Navíc mi předhazuje, že nemám manžela a děti a tudíž jsem určitě nešťastná a další důvod k jejímu pití :)

No jo no, výmluvy alkoholiků :mrgreen:. Ale aspoň zase přiznává, ze pije. My to měli v rodině tak, ze zatloukala a zatloukala, max přiznala jedno pivo i když sotva stála na nohách. Závisláci prostě lžou. Některé ze sebe udělají neskutečné chudinky, kterým všichni ubližují. Viz třeba některé rozhovory s Ivetou Bartošovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
28.5.20 15:29

@Lalelale Protože právě mám pocit, že mám za ní zodpovědnost, když brácha na ní kašle a babi už toho taky moc nezmůže. Je fakt, že máma s náma byla sama, zažila svoje. Tak jsem myslela, že jí přece nehodím přes palubu.
Nastěhovat se k ní hrozně moc nechci, i oběd s ní je náročnej. Jen nářky, co všechno je špatně a já už to nějak nedávám. Ale když jí řeknu, že chci bydlet sama, tak najede na svou oblíbenou písničku, že jí nemám ráda atd :)
Terapie by asi nebyla špatná. Zkusím se po něčem podívat, jestli tu něco takovýho je. Někdo, kdo se na tohle vyloženě zaměřuje. Děkuju :)
@brisco Tak pozor, ona přiznala, že se napila dvakrát a to jednou, když dejchla ty tři promile a jednou, když byla podobná scéna na podzim. Jinak chlastá „potají“, to mi brečí do telefonu a žvatlá hovadiny. Nebo jí najdu, jak spí ve vaně s puštěnou vodou a neví, co je za denní dobu. A tvrdí mi, že měla jednu sklenku vína, za kterou se nehodlá omlouvat. To je furt dokola prostě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
28.5.20 15:38

@Monikap3 cestování! Nic mě nenaplní tak, jako cestování. Klidně i sama - překonáváš sama sebe. Teď teda momentálně nejlépe po Čechách, pěkně na vandr a pod stan. Já mám k tomu jako parťáka psa, což je snazší. Ale aspoň začít s výlety. Bez přírody je to na nic, zbláznila bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.5.20 15:53
@Monikap3 píše:
@Lalelale Protože právě mám pocit, že mám za ní zodpovědnost, když brácha na ní kašle a babi už toho taky moc nezmůže. Je fakt, že máma s náma byla sama, zažila svoje. Tak jsem myslela, že jí přece nehodím přes palubu.
Nastěhovat se k ní hrozně moc nechci, i oběd s ní je náročnej. Jen nářky, co všechno je špatně a já už to nějak nedávám. Ale když jí řeknu, že chci bydlet sama, tak najede na svou oblíbenou písničku, že jí nemám ráda atd :)
Terapie by asi nebyla špatná. Zkusím se po něčem podívat, jestli tu něco takovýho je. Někdo, kdo se na tohle vyloženě zaměřuje. Děkuju :)
@brisco Tak pozor, ona přiznala, že se napila dvakrát a to jednou, když dejchla ty tři promile a jednou, když byla podobná scéna na podzim. Jinak chlastá „potají“, to mi brečí do telefonu a žvatlá hovadiny. Nebo jí najdu, jak spí ve vaně s puštěnou vodou a neví, co je za denní dobu. A tvrdí mi, že měla jednu sklenku vína, za kterou se nehodlá omlouvat. To je furt dokola prostě :nevim:

Když to řeknu tvrdě, tak ženských, co jsou na děti samy jsou tisíce a rozhodně nejde říct, že každá z nich skončí jako alkoholička, co „na to má právo.“ Je to tvůj život a ty s ním můžeš naložit jak chceš, ale už hodně lidí ti tu k tomu řeklo svůj názor a je na tobě, zda chceš něco z toho slyšet. Jsou skupiny pro příbuzné alkoholiků, kdybys hledala víc pomoci a třeba tu terapii. Moc ti přeju, aby tě máma nestáhla sebou. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
885
29.5.20 08:12

@Lalelale Já to vím. Jí se prakticky nic moc strašnýho neděje. Má to pomatený v hlavě a litovat se je jednodušší, než se svým životem něco dělat :) Lepší je sáhnout po flašce a ničit život i těm svým dětem, na který se furt odvolává. Rad tu je dost, pokusím se najít nějakýto toho terapeuta a začnu trochu s tím odstupem :) Díky moc :kytka:

A popřemýšlím i po těch aktivitách. Jinak na rande jsem šla. Sice asi nebude otcem mých dětí, ale nebyl to špatný večer a určitě lepší program, než sedět doma u telky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová