Rady a tipy k chovu burunduka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jančakecalka
10.4.14 16:11

@stiskoch Z Jablonce nad Nisou ;)

• Citovat
  • Upravit
5269
10.4.14 16:15

@Jančakecalka ve Vašem okolí se mi moc najít tedy ani nepodařilo, spíš v jiných částech ČR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
10.4.14 16:17

@stiskoch Já našla ze Zlína a že doveze po celé ČR za 160 Kč. Ale to je asi blbý, když člověk nevidí, kde a jak je chová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
10.4.14 16:22

@stiskoch HM,právě toho jsem se bála, že v našem okolí nikdo nebude a budeme muset jít právě do toho zvěráče :| No, tak ještě se poptám známých, jestli o někom nevědí ;)

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
10.4.14 16:25

@bimbama No právě, když už od chovatele, tak aby člověk aspon viděl, v jakých podmínkách je má. Sice cena je lákavá ale nevím, v dnešní době se dá dost naletět :? Ikdyž i ve zverimexu to může být z pochybnýho zdroje… :nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
24797
10.4.14 16:25

Já bych se zverimexu taky bála. I o želvách se říká, že se tam nemají kupovat. Že to není prostě ono a často jsou třeba i nemocné a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
10.4.14 16:26

@Jančakecalka No těch 160 Kč je jako plus za dovezení. Jinak u něho stojí 960 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
10.4.14 16:27

@bimbama ten jsem našla taky, ale pak jsem ho našla tuším ještě na ifauně nebo někde a moc se mi nepozdávali fotky co měl přiložené, spousta burunduků, voliéra nic moc.. jak na potvoru to nemohu dohledat znovu, nejvíc mě zaujal asi chovatel http://www.chovburunduka.cz/ ale pro zakladatelku je to z ruky, my dvě to máme blíže :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
10.4.14 16:28

@bimbama No proto, mě se to zdálo divný ;) U nás je maj ve zvěráči právě od 1200,–
Tak já vážně nevim, kde ho koupit teda :think:

• Citovat
  • Upravit
24797
10.4.14 16:30

@stiskoch Jo, z těchto stránek jsem čerpala informace. Má to moc pěkný. Akorát se musím podívat na mapu, u čeho se to nachází ta Žulová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
10.4.14 16:33

@stiskoch Přesně tohodle chovatele máme už uloženýho v kompu :mrgreen: pro jistotu ;) ale je to daleko, no, uvidíme, ještě to probereme s manželem, třeba si jeden víkend uděláme výlet :)

• Citovat
  • Upravit
5269
10.4.14 16:35

@Jančakecalka já se asi časem vrátím k plšíkům, ale ten burunduk mě také dnes zaujal :jazyk: škoda že teď nemohu pořídit ani jedno :,( ze všech inzerátů, které jsem teď proběhla mě asi nejvíce opravdu oslovil ten zmiňovaný :lol: tak snad se podaří koupit vhodné mládě a pak dáte nějaké novinky od Vás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
10.4.14 16:36

Hamak je látková houpačka, pokud jste šikovná a zručná, klidně si jí ušijete sama ;-).Máme samečka-čumáčka, a opravdu nekouše. Nesmíte dělat prudký pohyby, kdyžtak je dobré dát pak do boudičky kousek látky z vaším pachem, pak na něj vklidu a často mluvit a zkoušet ho hladit přes mříže, ale zatím zádíčka. Mám dvě děti (3roky a rok).Dcera dává do klece jablíčka, aby si na ní zvykl, a už si ho hladí přes mříž. Syna posadím vedle klece nechám ho pozorovat. U dětí se musí pomalu.Pak máme pejska a ten neustále vyhledává pořád přítomnost veveráčka. No a my dospělí se víc pomazlíme s burundukem :-D. K jídlu-dávám mu přímu potravu pro burunduky, po 2dnech měním vodu v napáječce, denně čerstvé ovoce, jabko-čtvrku, pomeranč, mrkev, když mám tak rajče, okurku sal.,nebo broskve komp.(kousek),švestku, šípky-střídám to.To co zrovna mám mu dám, piškot, suš. ovoce je fakt různý. Ořech lískoví, vlašský (to už je i v tom krmimení).Má rád olmíka tvarohovýho, ale jen trošku na víčko. Podestýlka seno bylinný, má rád pampelišky, nebo stačí papírová podestýlka jsou to takový granule. Já dám noviny a seno, má to rád vždycky se zavrtá a dělá si tunely i skrýše na ty jeho ňaminky..Na čištění kožíšku má plast.hlub.misku kde je zemina-bez pesticidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
10.4.14 16:37

@stiskoch Plšíka ani neznám… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
10.4.14 16:38

Poprvé jsem teď taky viděla Tarbíka egyptského a to je teda srandovní zvířátko. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný