Rady a tipy k chovu burunduka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
360
30.3.15 12:11

Jídelniček Burunduka.

Dobrý den,
najde se někdo kdo chová veverku a poradil by mi.
Mužu dávat Burundukovi konzervované cvrčky?
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
26.5.15 21:49

Já mám právě u pana chovatele z toho Jeseníku zamluveného samečka a právě jsem četla v jedne diskuzi, že tyto zvířatka nejsou vhodná pro tak malé děti. Mám taky právě malé děti 3let a ¨5 let tak ted váhám, jsou prý vhodná až od 12ti let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
27.5.15 08:10

Upřímě asi to tak je pro malé dětitičky opravdu nebude, naručičky si ho jen tak nevezmou jak např. křečka. Burunduček se musí první ochočit at si na člověka zvykne.Pak je to milé zvířatko.
My jsme např. vždy měly od jednoho chovatele potkana, byl i s papíry :),pro menší děti se lépe drží a hlavně nekoušou. Jen se dožiji krátkou dobu tak jsme skončili u Burundučka.
A zato jsem ráda aspon ho od dcerky kamarádky nevytahují jak jsou na návštěvě jak potkana a nemusím mít strach že mu nechtěně ublíži.
Od tohoto chovatele z Jeseníku Burundučka máme a je moc hezký. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
27.5.15 14:20

To najde o vytahování a tahání z klece, jde o to že malé děti mají prudké pohyby a Burudučka to muže lekat, proto se nedoporučuje k malým dětem :) A na mazlení mají křečka, terého si mužou dát i na ručičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
27.5.15 14:21

A vím, že se musí nejdříve ochočit, četla jsem o něm snad vše na internetu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
27.5.15 14:38

No to ano prudkých pohybu se bojí.
My braly mládě před vánoci, a trošku trvalo než se nechal pohladit, dost byl zalezlý ale možná to bylo tím že bylo zimní období.
Máme ho už rok a pul a nechá se pohladit jen od těch co ho krmí :) no prostě veverka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
27.5.15 14:55

Tak ted jsem mluvila s panem chovatelem a říkal, že malé děti vubec nevadí, že si Burundík zvykne ná ty pohyby :D Sevilla, mohu se zeptát jK MÁTE PRO VEVERČÁKA VELKÝ KOTEC a jestli vám ohlodáva něco v bytě? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
27.5.15 14:56

Oprava né kotec, ale klec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
27.5.15 15:18

To je fakt, když na drobečka nesahají a neplaší je v kleci.Muj syn má 2 roky a vždycky mu u klece brepta a někdy vyleze.Jen to určitě víte, zpočátku rukavice než si na vás zvykne. Pomatuji si že sám pan chovatel nám ji předaval v rukavicích. Já použivala rukavice 3 měs.
Klec mám velkou 70/60/37.V bytě zatím nic neohlodal, pouze piluje klec :).
Ted má zaracha, vlezl nám za folii co se davá za topení a nemohl ven, tak jsme folii vytahovaly at muže ven. Tím dostal stres a nechtěl se vrátit, dva dny nam hopsal po bytě, večer se přišel nakrmit do klece a ráno byl zas fuč, nakonec jsme ho chytli do sítky od kočárku, je to sranda ho chytat když hopsne nad vámi a vy ho ani nespozorujete. :D Do té doby se ale pěkně vracel do klícky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
27.5.15 16:23

No to musela být sranda ho nahánět :lol: Právě uvažujeme o kleci, nebo mu vyrobíme klec z dlouhé skříně na par poschodí, ještě to musíme zvážit :) a máte pro něj budku pro ptáky, nebo v čem Vám spí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
27.5.15 17:25

To by měl skvělý výběh. Máme dřevěný patrový domeček co jsou na křečka. :)
Jinak je skvěle že Burunduk je čistotný, močí jen k jednomu rohu, tak mu tam dávám kočkolit a měním jen ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
27.5.15 21:04

A ten kočkolit máte v nějaké misce? Jinak jsem se ještě dívala na klec pro osmáky, taky mají patro.No už se nemužeme dočkat až si pro něj v červnu pojedeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
28.5.15 08:01

Ja to mam jenom tak v rohu nasypané ale někde jsem četla že dávaji i do misky.
Jedno patro určitě stačí, protože ona stejně hopsá. Já jsem patro zrušila protože tam mam zavěšenou prolezačku s rolničkou, tak si tam prolitavá. Vy jste to ted studavala, chtěla bych do klece dát větvičku ale nevím z jakého ovoc. stromu je nejvhodnější.
Určitě se dětem bude libít :).
Pěkně hopsá tam a zpátky i syn vždy kuká jak líta tam a zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
28.5.15 17:40

Dneska jsem koupila budku a houpačku. Jinak jsem se koukala ve zverimexu, že se dají koupit i větve ruzné velikosti a tlouštky, které se dají kdekoliv do klece přidělat a ruzne kmeny s otvory, kde muže prolézat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
28.5.15 19:15

Kuknu jak budu někde ve větším městě u nás nic takového není. :)
Já myslela větev čerstvou aby ji mohl hryzat, dočetla jsem se ovocné větve tak je to asi jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný