Rady a tipy k chovu burunduka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41
31.7.15 10:22

No po večerek chudák už hlodá tvrdý chleba :lol: Včera jsem byla u klece 2 hodiny už se natahovala pro ořech, ale nakonec si to rozmyslela a zase zdrhla, jde vidět, že už má hlad. Dneska budu na ni číhat znovu, já ji ochočím i kdyby jsem tam měla stát celý den :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
1.8.15 08:42

No vidíte už se něco děje :palec:,chce to trpělivost. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
3.8.15 14:28

Tak od včerejška si přes pletivo bere ořechy, které ji držím, ale jakmile udělám prudší pohyb je v tahu :lol: Ale už i to je velký pokrok :potlesk:
Už jsem myslela, ž ta naše mrška bude pořád tak plachá. Ještě ji naučit se nebat ruky a mužu ji vypustit ven :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
6.8.15 11:40

Koupě burunduka

Ahoj všichni,

přemýšlíme o koupi burunduka. Nechce se nám ho kupovat ve zverimexu (ani jsem ho popravdě nikde neviděla), ale radši bychom od chovatele (kvůli zdraví i abychom věděli stáří…)
Ale chtěla bych poradit nebo získat nějaké typy na chovatele…? Nejlépe Praha a malé okolí nebo Mladá Boleslav a okolí…

Moc Vám děkuji :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
8.8.15 07:57
@Pompova píše:
Tak od včerejška si přes pletivo bere ořechy, které ji držím, ale jakmile udělám prudší pohyb je v tahu :lol: Ale už i to je velký pokrok :potlesk:
Už jsem myslela, ž ta naše mrška bude pořád tak plachá. Ještě ji naučit se nebat ruky a mužu ji vypustit ven :lol:

No vidíte chtělo to čas. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
8.8.15 08:03
@Rozarka264 píše:
Ahoj všichni,

přemýšlíme o koupi burunduka. Nechce se nám ho kupovat ve zverimexu (ani jsem ho popravdě nikde neviděla), ale radši bychom od chovatele (kvůli zdraví i abychom věděli stáří…)
Ale chtěla bych poradit nebo získat nějaké typy na chovatele…? Nejlépe Praha a malé okolí nebo Mladá Boleslav a okolí…

Moc Vám děkuji :) :kytka:

Ja pana chovatele našla na bazaru, jak prodával mládatka. Nakonec měl i svoje stránky ale je z Jeseníka což pro vás nebude realné. Vyzkoušet inzeráty mládat.:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
11.8.15 20:36
@sevilla 122 píše:
No vidíte chtělo to čas. :palec:

Sice si vezme, ale pořád je plachá, vezme si oříšek, někdy dva a uteče se schovat do budky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
13.8.15 07:11

Ale už to máte pokrok, chce to trpělivost.
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
14.8.15 21:21

Tak už taky máme tří měsíční burundučí slečnu - Jackie :dance: :srdce:
Máme jí tři dny a už včera si vzala z ruky rozinku… :dance: Je zvědavá, předvádivá, ale i bojácná… Vezme si pamlsek, i si ho přede mnou klidně sní, ale pak prchne do boudičky… :mrgreen: Tak snad se to bude každým dnem zlepšovat…
Máme jí od chovatele - někdo taky myslím psal o pánovi, který je dováží za 170,– Kč - tak od něj. Nemůžeme si stěžovat… Reagoval na maily, po telefonu taky… Vše OK. Jen tak trochu slíbil, že nám pošle holek víc a budeme si moci vybrat, což ve finále nebylo, ale nám se hned líbila, takže jsme to vůbec neřešili. :) Dále mi vše zodpověděl a nabídl ať se kdykoliv ozvu a že mi vše rád vysvětlí. Ještě pošlu pro ukázku pár fotek. Voliéru máme na balkóně a je to týmová práce manžela a má. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
14.8.15 21:41

Manžel říkal, že nechce už nikdy žádné zvíře… A dnes už jí aktivně dával červíky.. :mrgreen: :dance: Už teď je to miláček rodiny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
14.8.15 22:14
@Rozarka264 píše:
Manžel říkal, že nechce už nikdy žádné zvíře… A dnes už jí aktivně dával červíky.. :mrgreen: :dance: Už teď je to miláček rodiny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jé fotečky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
18.8.15 09:34
@Rozarka264 píše:
Manžel říkal, že nechce už nikdy žádné zvíře… A dnes už jí aktivně dával červíky.. :mrgreen: :dance: Už teď je to miláček rodiny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Krásná voliera :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
18.8.15 10:43

@Pompova
@sevilla 122

Děkujeme :mrgreen:
Chci se zeptat - máte také Vašeho burunduka ve venkovní voliéře, popřípadě na balkóně?? Jak řešíte zimování?? A nějaké zateplení?? U nás se ohladilo a tak si tak s manželem říkáme jestli jí nemáme vzít na zimu raději domů…??? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
19.8.15 17:46

Já ji mám doma, ale myslím si, že ji zima nevadí, když žije v přírodě venku ;)
Zeptejte se na to chovatele, ten vám určitě poradí co a jak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
23.8.15 08:11
@Rozarka264 píše:
@Pompova
@sevilla 122

Děkujeme :mrgreen:
Chci se zeptat - máte také Vašeho burunduka ve venkovní voliéře, popřípadě na balkóně?? Jak řešíte zimování?? A nějaké zateplení?? U nás se ohladilo a tak si tak s manželem říkáme jestli jí nemáme vzít na zimu raději domů…??? :think: :nevim:

Taky mám doma, ale taky myslím že by ji to nemuselo vadit tím že je pořád venku a prožívá večerní ochlazení s teplými dny. Ale určitě nějak zateplit a vydatně krmit at má dost živin protože zdřejmě usne zimním spánkem. :D
Ale zeptat se chovatele není špatné hlavně pokud je to ještě mládě. :think:
Pokud máte možnost vzít domu tak ji bude teploučko a uvidíte ji i v zimě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný