Rady pro pobavení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1814
31.5.17 07:14

Pravidelne dostavam rady na zaklade italske povery o ‚voglie in gravidanza‘ - tehotenskych chutich.

Pokud se totiz tehotne obratem nedostane, nac ma chut, projevi se to na miminku jako piha, materske znamenko, pramen vlasu odlisne barvy atp. Tatinkova zodpovednost, samozrejme.

Kamaradka se napriklad zaprisaha, ze synovo materske znamenko ma predlokti ma zcela evidentne tvar nanuku (manzel jednou ve tri rano nezvladl zajistit magnum :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
31.5.17 07:32

Ahoj, taky jsem dostala pár rad; kamarádka například radila dávat od tří měsíců guláš a krupicovou kaši, jinak prý dítě trpí hlady. Tchyně mi radila chodit s miminama ven denně za každého počasí i v nemoci, -15 mráz a krupobití pro ni nebyl argument, stejně tak úmorný vedra a slejváky, přece když dítě správně oblékneš a hodíš slídu, tak není počasí argument, ale výmluva. O radách ohledně jídel ani nebudu zmiňovat, máme biobabičku, katastrofa. Sousedi mi radili dávat do čaje rum, prý na prdíky, oni prý dávali a děti jim spinkali, jejich dnes již dospělé děti jsou strašný norci, hold už chlastali od kojeneckého věku :lol: A naše bývalá pediatrička nám doporučila na třičtvrtě roce dávat výpečky se zelím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
31.5.17 11:06

Nevím, jestli je to to pravé. Ale moje děti nemají problém s pitím vody nebo neslazeného čaje. Nepijí jen tu, nemám problém dát jim šťávu, rozumně sladký čaj. Ale zásadně nepijí sladké večer (v noci), když mají vyčištěné zuby. Manželovi rodiče - hlavně táta - jin bez problémů dá šťavu a to tak sladkou, že se mi z toho zvedal žaludek. Jeho obrana? My na nich nešetříme jako ty.
No musím dodat, že jinak jsou fajn, mám je ráda a vztahy máme skvělé. Ale kdyby je měl dlouhodobě hlídat sám děda, tak si snad radši zaplatím chůvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
31.5.17 11:08

Jinak pak hromada rad jiných matek, které nemohly pochopit, že každé dítě je jiné a že jejich děti nejsou vzor ideálu.
Ale to není pro pobavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
31.5.17 11:13
@Aries6 píše:
Nevím, jestli je to to pravé. Ale moje děti nemají problém s pitím vody nebo neslazeného čaje. Nepijí jen tu, nemám problém dát jim šťávu, rozumně sladký čaj. Ale zásadně nepijí sladké večer (v noci), když mají vyčištěné zuby. Manželovi rodiče - hlavně táta - jin bez problémů dá šťavu a to tak sladkou, že se mi z toho zvedal žaludek. Jeho obrana? My na nich nešetříme jako ty.
No musím dodat, že jinak jsou fajn, mám je ráda a vztahy máme skvělé. Ale kdyby je měl dlouhodobě hlídat sám děda, tak si snad radši zaplatím chůvu.

Jó, u přátel to je stejný, našinci taky převážně vodu, ale u některých příbuzných na děti čeká,,brzdovka", jak říká muž :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
31.5.17 12:35

Mamka mi od narození staršího vyčítala, že dávám na pití jen vodu, protože jsem líná mu uvařit čaj nebo udělat šťávu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
31.5.17 13:14

Moje máti mi radila abych si hned po porodu oblíkla stahovací kalhotky a rifle, aby tělo vědělo do jaké velikosti se vrátit.

Byli jsme na návštěvě a kojila jsem asi po 2hodinách, no paní domácí to vyhodnotila tak, že mlíko nestačí a ptala se jestli nemá udělat krupici. Dceři byly 4měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
31.5.17 13:24

Holky, jen tak mimo téma (mimochodem se bavím, ale poznávám v to svoji matku a tchýni) jak to děláte s hlídáním?

Přiznám se… mám 16 měsíčního syna a nedala bych ho tchýni ani na půl dne 8o teda jo, hlídala ho asi 4 h nejdéle, ale to u nás doma, kdy jsem JÁ nachystala jídlo. Ona kupuje vše jen z akcí, salám krájený má v lednici i 14 dní.
Ve 4 m mu nakoupila monte dezerty, protože to bylo v akci. Naštětsí syn nejí podobné srágory, nedávám mu sladkosti, ani to nevyžaduje, občas nabídne tatínek na ukousnutí, ale zájem nemá. Zato zeleninu jí na kila i ovoce. Tchýně to nedokáže pochopit, jak tak malé dítě může mít rádo zeleninu bez ničeho :? Jo a když ho tady hlídala, stáhla mu plenku tak, že jak jsem přijela, pořád plakal, měl ty lepítka úplně přes sebe, bříško měl úplně rudé otlačené. Ona se tomu smála, prej se bála, že by mu ta plena spadla :cert:
Moje mamka zase, když jsme k nim přijeli na oběd, dala synovi do kaše snad 200 g másla, aby to mělo chut. Tu kostku másla, co byla v těch bramborách vidím do ted. :poblion: Já prostě nemám v nikom z nich důvěru a raději dřepím se synem doma sama a jakože hlídání nepotřebuju :oops:
Tak by mě zajímaly vaše názory a zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
31.5.17 15:20

Z našich dětí se mohly zbláznit obě moje babičky. Jedna nepřenesla přes srdce, že jako mimina ožužlávaj hračky. Jednou dala čtyřměsíčnímu jako dárek nějaký kousátko a když ho okamžitě narval do pusy, vytrhla mu se slovy: „Do pusinky né!“ Když si cucaly palce, tvrdila, že to je nesmím nechat, že takhle budou mít ty palečky „ucucaný“ - to znamená, že zůstanou pořád malý a nevyrostou do dospělácký velikosti. Druhá babička mi tuhle vyrazila dech, když jsem se jí svěřovala se poruchou pozornosti nejstaršího syna, že to řešíme i s psycholožkou a že potřebuje individuální přístup. Obrátila se na syna (6 let) a prej: „Tak ty takhle zlobíš? No ale to nesmíš!“ No…a dle jejího bylo vyřešíno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
17.6.17 15:07

Tak jsem si ještě vzpomněla. Není to o dítě ale bavím se taky. Dejte si po obědě každý den pivo, to vás posílí. Prý jsme moc hubení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová