Rakovina u mladých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
541
10.7.26 10:41
@jege píše: Více

Ale no tak, neříkej, že jsi té větě nerozuměl… :roll: mám pocit, že se tomu říká elipsa.

Tak samozřejmě, každé očkování (stejně tak jako různé léky) má/může mít nežádoucí účinky. To přece nikdo nepopírá. Stejně tak nežádoucí účinky má pití sava. Proto taky probíhá neustálý výzkum účinků (žadoucích i nežádoucích) vakcíny na covid. A jo, klidně je možné, že se jednou ukáže, že to může mít vliv na rakovinu, ale to se dosud nepotvrdilo. Jako faktory vzniku rakoviny jsou uváděny jiné věci viz ten článek, co tu byl sdílen. A v takovém případě mi vadí tvrdit, že „všichni“ říkají, že za nárůst rakoviny může očkování na covid. 1. Kdo všichni? 2. Kde jsou tvrdá data, která to jejich tvrzení podkládají? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42823
10.7.26 10:41
@rmot píše: Více

Samozřejmě, že nebyla.
Potud paniku nevyvoláváš.
V okamžiku, kdy pak tvrdíš, že po jedné z těchto šarží lidé zemřou, tady už tu paniku vyvoláváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
10.7.26 10:42

No spíš ty nechápeš mě… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8246
10.7.26 10:44
@ScarletSky píše: Více

Takže mimořádná situace je něco jako komunismus? Vše se musí podřídit názoru vládnoucí strany, i když je to špatně a diskuse se zásadně nevedou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37770
10.7.26 10:48
@Havlova píše: Více

Ale v článku píšou, že to stojí cca 1.200 Kč, takže jsem pochopil, že i přes pojišťovnu. Nevidím důvod, proč by to pro samoplátce mělo být dražší, většinou je to dle mých zkušeností naopak. Když jsme potřebovali ortopedickou pomůcku pro dítě a byli jsme připravení si jí zaplatit sami, pokud nám jí neurolog nepředepíše, tak nám firma oznámila cenu pro samoplátce a veškeré kódy a informace pro neurologa. Ten chtěl na poukaze uvést i cenu, tak jsme mu jí řekli a firma nám pak strašně vynadala, proč jsme mu říkali cenu, že pro pojišťovnu je cena úplně někde jinde, než pro samoplátce. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31419
10.7.26 10:50

Opravdu myslis, ze v dobe hromadneho ockovani na Covid bylo vsechno spatne? A opravdu si myslis, ze se o tom nevedly diskuse?

Navic to ockovani bylo doporuceni, ne povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
10.7.26 10:51

Xkrát probrané a omšelé téma. Všude.
Pouze dám odkaz na relevantní vlákno, ale Petros tady mluví za mě.
 https://x.com/…451113284003

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8246
10.7.26 10:54
@Havlova píše: Více

Na strašení vyhynutím lidstva byl přeci postavený celý bussiness plán Pfizeru a čas už prokázal, že to bylo pouze strašení a hlavně spousta lží. Každý si jistě vzpomene na zaručeně pravé informace o lidech umírajících na covid za chůze v ulicích atd. V souvislosti s tím mi nějaká panika vyvolaná diskusí, jestli byla ve všech šaržích stejná látka, přijde poněkud úsměvná. Navíc je to přeci věc, kterou lze snadno ověřit, tak proč by se o tom nemělo diskutovat, když může taková veřejná diskuse vést třeba k tomu, že se to prostě ověří a bude jasno? Není to lepší, než o tom zakazovat mluvit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8246
10.7.26 10:58
@Hobitka píše: Více

Samozřejmě, vždyť si to všichni pamatujeme, tu pohodu a svobodnou volbu. Jak každému, kdo řekl, že se tečkovat nechce, prostě jen bylo řečeno „jasně kámo, tvoje volba, tak my už tě s tím nebudeme otravovat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
10.7.26 11:04

Názor můžeš mít. Ale je rozdíl, jestli je tvůj názor založen na dojmech a nebo na tvrdých datech. Pak ten názor je či není v diskuzi relevantní. A já bych třeba byla radši, aby ve veřejném prostoru dominovaly názory podložené daty a ne dojmy. Nebo minimálně, aby lidi jasně řekli " tohle je můj názor, ale nemám na to data, je to můj pocit/moje zkušenost" nebo „tohle je můj názor a opírám ho o ten a ten výzkum, zde je zdroj“ a teď pojďme diskutovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42823
10.7.26 11:05
@jege píše: Více

Existuje něco, co se jmenuje sazebník výkonů. Ten platí vždy pro kalendářní rok. U jednotlivých výkonů jsou tam body, které jsou pro všechny stejné. Ty se pak, podle určitého klíče, přepočítávají na peníze. Ten přepočet se liší, na základě čeho je stanoven, to zcela netuším.
Pak ještě existuje něco, jako referenční rok. Pro letošní je to 2024. Pojišťovny proplácí výkony jen do určité výše dle toho, kolik bodů vykázalo dané zařízení v referenčním roce (zcela přesně nevím výši, ale pro představu třeba maximálně 110 %). Když máte vyšší bodovou produkci, pracujete vlastně zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37770
10.7.26 11:08
@Pauznuto píše: Více

Savo někdo někoho nutí pít? Očkování je často povinné pod hrozbou represe a proti Covidu také nebylo úplně dobrovolné, nemluvě o té mediální masáži, která také nebyla úplně košér. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37770
10.7.26 11:11

Hele, tohle bych ale celkem chápal, že v takových mimořádných situacích není moc prostor pro diskuzi a určité zjednodušení je nutné, plus nikdo nic pořádně nevěděl, jelikož to byla nová situace a také se na tom hodně lidi mediálně i finančně přiživila.

Ale mohlo to být celé trochu lidštější a méně vyhrocené, a ne jenom kdo není s námi, je proti nám. :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37770
10.7.26 11:12
@Hobitka píše: Více

Vymáháno hromadou represí? Stejně jako nyní povinné očkování? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37770
10.7.26 11:15
[
@ScarletSky píše: Více

Njn, Petros je další ovce, která papouškuje mediální propagandu, protože nemá vlastní rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek