Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
neboj
lae je fakt ze ja se taky bala
no ja mela hrozne dlouhe cykly…ms jsem mela treba 1× za 90 dni…doktor mi vzal krev, udelal rozbory a zjistil ze u me nedochazi k ovulaci…tak mi nasadil ten clostik…
No mě krev nevzal a mám to cca po 30 dnech. jen jsem měla poslední půl rok dost stres…tak jestli jsem to neblokovala právě tím stresem. Teď jsem v klidu…tak nevím, jestli se na prášky nemám raději vybodnout.
kajdax píše:
No mi se zatím snažíme jen půl roku, tak spíš uvažuju…že tomu nechám ještě volný průběh
Po půl roce snažení se clostilbegyt ještě přece nedává a navíc, když ti nebral krev. Stimulace se dělá až po roce snažení. Někteří doktoři si asi neuvědomují, jaká velká dávka hormonů to je. Proto ti je špatně, to je normální…a i ta ms může být bolestivější s většímy kusy.
kajdax píše:
No mě krev nevzal a mám to cca po 30 dnech. jen jsem měla poslední půl rok dost stres…tak jestli jsem to neblokovala právě tím stresem. Teď jsem v klidu…tak nevím, jestli se na prášky nemám raději vybodnout.
no a jak dlouho se snazite? pokud ti nevzal krev nebo si te nezve na kontrolni utz tak bych do toho radeji nesla,ono se po tom clost. tvori hodne cysty,tak at si nezadelas jeste na ne…
kajdax píše:
záleží na tobě..ale já bych pro mimi udělala cokoliv..takže jsem brala i vysoké dávky a ted si dokonce píchám sama injekce…záleží jak moc to chceš a nebo jestli si radeji ještě počkáš…
uz to ctu…po pul roce by ti to nikdo predepisovat nemel, normalni je snazit se rok…vybodni se na leky, zkus se hodit hezky do klidu, bude leto,nejaka ta ddovolena, to pujde, uvidis
zbytecne do sebe budes prat takove svinstvo
Na ultrazvuk jdu.Beru to poprvé a nevím zda už tento měsíc dobrat a pak to nechat nebo to rovnou zabalit.
no tak ted to dober, uvidis na utz jak bude telo reagovat…treba budes tehulka uz tento mesic ![]()
To mě právě taky pokouší a na druhé straně mě děsí mnohočetné…abych tam pak neměla 5 připravených folíků…to bychom snad raději tento měsíc vynechali
kajdax píše:
To mě právě taky pokouší a na druhé straně mě děsí mnohočetné…abych tam pak neměla 5 připravených folíků…to bychom snad raději tento měsíc vynechali
tak co vím od holek z naší diskuse..kde bereme clost všechny..tak každá je ráda že jí po clostilu doroste jeden velký folík…natož 5…
![]()
kajdax píše:
Na ultrazvuk jdu.Beru to poprvé a nevím zda už tento měsíc dobrat a pak to nechat nebo to rovnou zabalit.
Když říkáš, že jsi byla ve stresu, tak to mohlo být i tím. Já bych teda dobrala tento měsíc, ale nechala bych tomu radši volnej průběh. A jak to bereš? 5-9DC?
Beru ho 3-7 den. Jinak já vím, že tu holky mají většinou 1 folíka, ale těm opravdu něco bylo… ![]()
Pokud se snažíte půl roku a máš pravidelné cykly, je Clostil celkem blbost, to už bych radši nechala vyšetřit chlapa, když už něco, než do sebe jen tak cpala hormony.
Každopádně teď už to dober dle plánu, nech se zkontrolovat ultrazvukem a když tam bydou 3-4 či více folikulů, tak prostě tenhle cyklus raději vynechte. Pokud ti přirozeně dozrává folikul jeden a ty máš strach z vícečetného těhotenství, tak Clostil opravdu neber, zvlášť ne takhle brzy, půl roku nic není…
Jinak mně normálně dorůstá jeden folikul a loni jsem zrovna v pauze „zvyšovala šance“ - po pěti letech jsem se fakt nebála, že bych mohla nějak dramaticky vícečetně otěhotnět, tak mi předepsali jedinou tabletku denně po dobu pěti dnů a pokaždé mi narostly folikuly tři.
Já ho brala, folikulu jsem měla víc, ale vždy dozrál jen jeden, brala jsem 4m pak jsem si píchla pregnyl on prasknul a je zněj Ondra ![]()
blbě mi bylo když jssem byla nalačno jinak vše ok:)