Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děkuji moc za info, já jsem volala paní doktorce, vakcínu máme objednanou, ale zatím prý není na skladě. Za 14 dní máme jít na očkování, máme zavolat ještě těsně před. Jinak počkáme. Tak snad to bude fajn.
@ivana M. píše:
Já třeba nechápu proč by děti, které neberou drogy a nemají zatím sex měli být očkovány na tento typ hepat. B, která se přenáší tímto způsobem. Zbytečný „sajrajt“ do těla. Sama hygienička nám to potvrdila, že je to taky naprd, ale bohužel to ta hexavakcína obsahuje. Lepší by v tomto případě měla být prevence. Chápu to třeba u „rizikových“ rodičů či příbuzných, kteří mohou tak své děti nakazit.
Naprosto souhlasím. Mně na tento argument doktorka řekla, že by dítě mohlo chytit žloutenku např. v nemocnici při transfuzi krve
tak jsem řekla, že dnes se snad už krev před darováním testuje a ona na to, že jo, ale že dřív se netestovala, tak že by se mohlo moje dítě nakazit v nemocnici od někoho, kdo dostal dřív krev nakaženou žloutenkou…no prostě super teorie, jsem jí to odkývala a neočkovali jsme ![]()
Žloutenku B bych u kojence očkovala pouze v případě, kdy by cestoval např. do Afriky, Asie atd. protože kdyby se tam dostal do nemocnice, opravdu bych se nákazy bála. A pak samořejmě u matek, co mají žloutenku B, nebo pokud je nemoc v rodině.
Holky naprosto s Váma souhlasím. Mě dr. taky potvrdila že je to zbytečné a že nechápe proč to není hrazeno z pojištění… ![]()
@TerM píše:
Také jsem se rozhodla volit tuto vakcínu, očko jsme domluvily s dr. na začátek 5. měsíce, jelikož žiji v místě, kde je v ČR vysoký výskyt dávivého kašle a dr. již několik případů léčila. JInak by mne i podpořila v delším odkladu.
Je fakt, že mi také řekla, že je s dostupností problém, v pondělí ji hodlám volat, jestli ji již sehnala, s předstihem raději.
Jestli máte někdo nějaké info o dostupnosti, budu za něj ráda.
Ahojky, taky přemýšlím o očkování Pedicalem. Chtěla bych očkování posunout minimálně na půl roku. A proto jsem se Tě chtěla zeptat, jaká je ta oblast s vysokým výskytem černého kašle. Děkuji
@marca46 píše:
Ahojky, taky přemýšlím o očkování Pedicalem. Chtěla bych očkování posunout minimálně na půl roku. A proto jsem se Tě chtěla zeptat, jaká je ta oblast s vysokým výskytem černého kašle. Děkuji
Ahoj už jsme psala před pár dny, nějak se to nezobrazilo, informace jsem měla odtud: http://www.szu.cz/…-v-roce-2011?…
novější data zatím nezveřejnili, ale naše paní doktorka u nás v loňském roce nějaké děti na pertusi léčila a stejné info mám i z mého okolí.
Jinak my tedy jdeme na očkování zítra, jsem trochu nesvá, ale snad to bude fajn. Držím se teď při těch chřipkách od lidí.
@TerM píše:
Ahoj už jsme psala před pár dny, nějak se to nezobrazilo, informace jsem měla odtud: http://www.szu.cz/…-v-roce-2011?…
novější data zatím nezveřejnili, ale naše paní doktorka u nás v loňském roce nějaké děti na pertusi léčila a stejné info mám i z mého okolí.
Jinak my tedy jdeme na očkování zítra, jsem trochu nesvá, ale snad to bude fajn. Držím se teď při těch chřipkách od lidí.
Děkuji za info. Kolik je mrňousovi a čím budete očkovat? Držím palce, ať vám to dobře dopadne.
@marca46 píše:
Děkuji za info. Kolik je mrňousovi a čím budete očkovat? Držím palce, ať vám to dobře dopadne.
Pěkný den, holčičce jsou ukončené 4 měsíce a dnes v poledne jsme naočkovali Pediacel. Teď už jme doma a odpočíváme.
@TerM píše:
Pěkný den, holčičce jsou ukončené 4 měsíce a dnes v poledne jsme naočkovali Pediacel. Teď už jme doma a odpočíváme.
Držím palce, ať jste v pořádku.
Taky budeme očkovat Pediacelem. U nás v městečku to nikdo nezná. Naše Dr. s tím taky ještě neočkovala. Jak je to u vás, očkuje se běžně Pediacelem?
Byli jsme u naší dr. první, kdo Pediacelem očkoval. Měla trochu trable s distributorem vakcíny, ale nakonec ji sehnala. Takže jsme tu první, ale ona o něm věděla, jen ho nenabízela. Platili jsme 770,–Kč. Pojišťovny to zatím nehradí, což vůbec nechápu, když jde o povinné očkování, ale jsem ochotná to zaplatit, o to nejde.Jen mi to přijde nefér.
@TerM píše:
Byli jsme u naší dr. první, kdo Pediacelem očkoval. Měla trochu trable s distributorem vakcíny, ale nakonec ji sehnala. Takže jsme tu první, ale ona o něm věděla, jen ho nenabízela. Platili jsme 770,–Kč. Pojišťovny to zatím nehradí, což vůbec nechápu, když jde o povinné očkování, ale jsem ochotná to zaplatit, o to nejde.Jen mi to přijde nefér.
Taky budeme první, ale ještě bych to chtěla chvíli odložit. Jak dlouho trvalo, než vám Dr. sehnala vakcínu?
O záměru očkovat Pediacelem jsme jí řekli 20.12., volala jsem jí někdy začátkem ledna, to ji již měla objednanou, ale nějak se to vleklo, ale min týden už jí doručili. Jistila jsem se předem, nevím, jak to mají s distribucí, asi je potřeba pohlídat si to.
@TerM píše:
O záměru očkovat Pediacelem jsme jí řekli 20.12., volala jsem jí někdy začátkem ledna, to ji již měla objednanou, ale nějak se to vleklo, ale min týden už jí doručili. Jistila jsem se předem, nevím, jak to mají s distribucí, asi je potřeba pohlídat si to.
Tak to se celkem vleklo, ale stejně chci očkovat nejdřív ve čtyřech měsících.
@marca46 píše:
Tak to se celkem vleklo, ale stejně chci očkovat nejdřív ve čtyřech měsících.
Držím pěsti, ať to klapne, já jsem pro jistotu začala včas.
@TerM píše:
Držím pěsti, ať to klapne, já jsem pro jistotu začala včas.
Děkuji. Volala jsem si na hygienu a prý v našem kraji černý kašel není vůbec. Tomu ale moc nevěřím, spíš to mají je lidé, kteří to zvládli a asi to neví ani doktor. Otázkou je, za jak dlouho po vakcíně je miminko schopné se té nemoci ubránit. Ale řekla bych nejdřív tak za měsíc. Ptala ses?
Já třeba nechápu proč by děti, které neberou drogy a nemají zatím sex měli být očkovány na tento typ hepat. B, která se přenáší tímto způsobem. Zbytečný „sajrajt“ do těla. Sama hygienička nám to potvrdila, že je to taky naprd, ale bohužel to ta hexavakcína obsahuje. Lepší by v tomto případě měla být prevence. Chápu to třeba u „rizikových“ rodičů či příbuzných, kteří mohou tak své děti nakazit.