Reakce na vakcínu Pediacel

23.11.12 09:36

Reakce na vakcínu Pediacel

Dobré ráno,

chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenosti s vakcínou Pediacel. Včera jsem svého syna (6m) nechala zaočkovat a tak čekám co se stane. V noci byl bez teplot, ani náladu nemá nějakou zhoršenou, v místě vpichu mu to trošku zčervenalo ale jinak je zatím v pořádku. Zajímalo by mě jaké měli reakce Vaše detičky. Někde jsem na emiminu četla, že reakce můžou přijít i po týdnu, ale byla to jiná očk. látka tak bych ráda znala Vaše zkušenosti.

Předem díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4275
23.11.12 14:34

Dneska jsem zrovna četla příbalák (na očko se teprve chystáme) a tam výrobce uvádí, že byly pozorovány vedlejší účinky až 42 dní po očkování 8o na druhou stranu to bude asi u všech vakcín, jen tady u té to aspoň přiznávají.

jinak buď ráda, že jste ok ;) vždyť i ty nejčastější reakce se objevují jen nad 10% a ne třeba nad 90% :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.12 15:32
@ANEBjája píše:
Dneska jsem zrovna četla příbalák (na očko se teprve chystáme) a tam výrobce uvádí, že byly pozorovány vedlejší účinky až 42 dní po očkování 8o na druhou stranu to bude asi u všech vakcín, jen tady u té to aspoň přiznávají.jinak buď ráda, že jste ok ;) vždyť i ty nejčastější reakce se objevují jen nad 10% a ne třeba nad 90% :)

Jo to je pravda :), ráda samozřejmě jsem, že je prďolka dobrej, jen jak člověk očekává to negativní tak je najednou hodně překvapenej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
21.12.12 08:48

@Michaela 2012 můžu se zeptat jak to dopadlo - byli jste bez reakce? Já o této vakcíně taky uvažuji - mám novorozenou holčičku a chtěla jsem něco šetrnějšího. Kolik jsi doplácela? A byl nějaký problém s tím očkování trochu posunout - na ten 6 měsíc? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.12 20:08
@sophie11 píše:
@Michaela 2012 můžu se zeptat jak to dopadlo - byli jste bez reakce? Já o této vakcíně taky uvažuji - mám novorozenou holčičku a chtěla jsem něco šetrnějšího. Kolik jsi doplácela? A byl nějaký problém s tím očkování trochu posunout - na ten 6 měsíc? Díky

Ahoj,
dopadlo to výborně, reakce nebyla žádná, nebyli teploty ani nic dalšího pouze začervenání v místě vpichu (mazala jsem višňovského mastí) a pro jistotu jsem s ním asi 2 dny nebyla venku. Platila jsem 800,– a očkovali jsme na konci 6 měsíce. Teď začátkem roku jdeme na další. Doktorka mi sama řekla, že nechápe proč to stát nehradí, že je to mnohem šetrnější než jiné očkovací látky. Takže za mě doporučuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
22.12.12 09:57

@Michaela 2012 Super :-), tak snad to u nás proběhne taky ok, jen doufám, že Dr nebude mít problém s tím posunutím - taky bych chtěla očkovat nejdřív v půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.12 16:16
@sophie11 píše:
@Michaela 2012 Super :-), tak snad to u nás proběhne taky ok, jen doufám, že Dr nebude mít problém s tím posunutím - taky bych chtěla očkovat nejdřív v půl roce.

Pokud je to normální doktorka tak s tím problém mít nebude, neboj :) Na mě když začali sypat info k očkování tak jsem rovnou řekla, že teď očkovat nechci, že je mimčo strašně malé, a že chci aby si vybudoval trochu imunitu než ho zaočkuju a ona sama mi řekla že jo že to chápe a navrhla mi jaké vakcíny připadají do úvahy (já jsem nechtěla očkovat proti žloutence…) a sama nabídla ten 6 měsíc.
Tak držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Josef23
23.12.12 00:32

reakce....

Tato vakcina je určená pro děti, které jsou alergické na nějaké složky hexavakciny a má lepší výslednou imunitu proti černému kašli. Na druhou stranu stát dnes zaplatil další přeočkování v 10 letech proti černému kašli, takže podle mého názoru pokud máte zdravé dítě, to nejsou právě dobře vynaložené peníze - reakce budou stejné jako na klasickou hexu - pokud se hexa podává samostatně tak nejsou reakce většinou žádné. Kromě zarudnutí vtichu. Na druhou stranu tuto vakcinu by měli vyžadovat rodiče jejiž děti měli neočekávané reakce při první dávce hex. vakciny. Pozitivum vidím v tom, že takové dítě je očkováno proti hep. typu B až zhruba o 10 let později je tedy lépe chráněno před nemocí v kritickém věku. Na druhou stranu pokud se někdo bojí o imunitu svého klasicky očkovaného dítěte může si zaplatit přeočkování proti hep typu B třeba pro 14 leté dítě a má 100% jistotu a za mnohem méně peněz i dávek vakciny. Podle údajů výrobce je doba chrany proti hep. typu B max 15 let po očkování. (10-15 let cca 20 let pro polovinu populace) na druhou stranu očkování je proti hep typu B je nejúčinější v právě ranném dětství děti, které jsou očkováni hexou dostávají 4 dávky hep. typu B a dá se proto očekávat, že takové očkování bude mít delší dobu ochrany.

případné reakce po očkování se u „mrtvých vakcín“ běžně dostavují do 24 hodin, pokud nic nemáte nemusíte se obávat velmi pravděpodobně se očkování Vašeho dítěte obešlo bez reakce. Tyto vakciny jsou vyvíjeny primárně pro děti a jsou velmi dobře snášeny. u klasické hexi se asi u 30% dětí vyskytne mírná horečka horečka tj ne vyšší než 39°C. vážnější reakce jsou vzácné. Pediacel uvádí jako velmi časté nežádoucí účinky mírnou horečku. Volil bych jen při známé přecitlivosti na hexu.

• Citovat
  • Upravit
2659
23.12.12 10:43
@Josef23 píše:
Tato vakcina je určená pro děti, které jsou alergické na nějaké složky hexavakciny

Také je určena pro rodiče, kteří chtějí snížit množství hliníku, které dostane jejich dítě během očkování, a kteří nechtějí zatěžovat kojence zbytečným očkováním proti žloutence typu B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
23.12.12 10:44
@Josef23 píše:
Na druhou stranu tuto vakcinu by měli vyžadovat rodiče jejiž děti měli neočekávané reakce při první dávce hex. vakciny.

Tihle rodiče by měli spíš uvažovat o neočkování nebo odložení očkování, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
23.12.12 10:48
@aiko24 píše:
Také je určena pro rodiče, kteří chtějí snížit množství hliníku, které dostane jejich dítě během očkování, a kteří nechtějí zatěžovat kojence zbytečným očkováním proti žloutence typu B.

Tak tak. Z tohoto duvodubudeme ockovat Pediacelem take, ale az v 9m. Meli jste problem s dostupnosti vakciny? Nase pediatricka me v ockovani Pediacelem podporila, ale rikala, ze spolecnost, ktera ji rozvazi vakciny ji delsi dobu nema…Tak je to lokalni problem u nas (okoli Brna) nebo vsude, nevite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.12 12:47
:palec:
@aiko24 píše:
Tihle rodiče by měli spíš uvažovat o neočkování nebo odložení očkování, ne? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.12 12:50
@Lolinka79 píše:
Tak tak. Z tohoto duvodubudeme ockovat Pediacelem take, ale az v 9m. Meli jste problem s dostupnosti vakciny? Nase pediatricka me v ockovani Pediacelem podporila, ale rikala, ze spolecnost, ktera ji rozvazi vakciny ji delsi dobu nema…Tak je to lokalni problem u nas (okoli Brna) nebo vsude, nevite?

to netuším, nám se o nedostupnosti dr. nezmínila ale až tam začátkem ledna půjdu tak se můžu zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TerM
3.1.13 16:51

dostupnost

Také jsem se rozhodla volit tuto vakcínu, očko jsme domluvily s dr. na začátek 5. měsíce, jelikož žiji v místě, kde je v ČR vysoký výskyt dávivého kašle a dr. již několik případů léčila. JInak by mne i podpořila v delším odkladu.
Je fakt, že mi také řekla, že je s dostupností problém, v pondělí ji hodlám volat, jestli ji již sehnala, s předstihem raději.
Jestli máte někdo nějaké info o dostupnosti, budu za něj ráda.
:palec:

• Citovat
  • Upravit
Anka12345
3.1.13 22:28

Dostupnost

Vakcína je dostupná, dr. mi ji objednávala pro synaa dnes ho očkovala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek